[APP] Rewelacyjna klawiaturka FingerKeyboard PL/EN (różne kolory)dla Touch HD !! i nie tylko

• 102 Odpowiedzi
  • 31492 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Marq1

• 40
Dzieki za pomoc.
Zainstalowałem taką z innej stronki sciagnieta  w cabie  i działa . Najpierw trzeba było starą wyinstalowac i  foldery usunąć. Teraz jest ok tylko musze pokombinować jak zmienić jej rozmiar na taki  big size jak panoramę ktoś tam miał . :) Pewnie znowu bedą komplikacje  :(

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
... Teraz jest ok tylko musze pokombinować jak zmienić jej rozmiar na taki  big size jak panoramę ktoś tam miał . :) Pewnie znowu bedą komplikacje  :(

Rzuć okiem na ten post: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=150448.msg1151791#msg1151791
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

Nie wiem co robię nie tak... mógłby mi ktoś pomóc?

Chciałbym sobie zainstalować dany "pakiet" (Omnia i900):

FingerKeyb-2.1-WQVGA lub 1.4, jeżeli na 2.1 nie chodzi

FingerKeyboard - Niebieska Glossy PL-EN v1.4.rar ( http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=124954.0 )

POL_EMOTS_SKIN.zip ( http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=124954.msg904220#msg904220 )

Nowy layout qrzysztofa ze znakami jak na klawiaturze komputerowej ( siódmy post od dołu http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=124954.0 )

Próbowałem na różne sposoby, wrzucając z różną kolejnością i za każdym razem robiąc soft reset, ale zawsze dochodziło do tego, że nie mogłem zmienić klawiatury na żadną inną i odinstalowywałem.

Jak zauważyłem pliki z nowymi znakami nie są przeznaczone dla Omni i900  :( Omnia posiada rozdzielczość 240x400, a HTC Touch HD 480x800.

Mógłby ktoś podpowiedzieć jak zmienić coś w tych plikach żeby działało także na niej lub mógłbym liczyć na czyjeś poświęcenie i zmienienie tych znaków i plików tak, aby działały one na Omni i900?
Byłbym niezmiernie wdzięczny, ponieważ bardzo podobają mi się te wszystkie modyfikacje.

Tutaj dla pomocy podaję link z folderem skopiowanym z Omni z FK 2.1 (oczywiście, jeżeli modyfikacje te działają tylko na 1.4 too mogę również podać folder z FK 1.4 jak gdzieś w necie znajdę.

Link 1: http://www.megaupload.com/?d=TJ0BJP8H

Umieściłem go na tym serwisie, ponieważ był za duży o kilkadziesiąt kb i nie zmieściłby się w załączniku.

Kolejny plik (1 załącznik ) jest plikiem, który chciałem dodać do FK. Jest to plik ,,POL_EMOTS_SKIN.zip"

Drugi załącznik to skin ,,FingerKeyboard - Niebieska Glossy PL-EN v1.4.rar", również z tego tematu oczywiście zależy mi tylko na wyglądzie, ponieważ "pakiet" znaków chciałbym z pliku ,,POL_EMOTS_SKIN.zip". Miło by było gdybym dostał jakieś informacje jak go zainstalować, ponieważ kiedy go wybieram z menu skinów to się on nie wyświetla, mimo ukazywania się jego nazwy. Jeżeli sprawiło by to zbyt dużo kłopotów to dam sobie radę z podstawowymi skórkami :)

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam
                                                                                                                                                                                Prezes2607
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2010, 15:20:57 wysłana przez Prezes2607 »

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
Prawdopodobnie słusznie zauważyłeś, że problem powoduje inna rozdzielczość.

Niestety, w tej wersji klawiatury (a jest to wersja wcześniejsza 1.4 - najnowsza to bodajże 2.1) nie ma łatwego sposobu na przekonwertowanie tego layoutu do niższej rozdzielczości. Najłatwiej byłoby chyba edytować ten plik i podzielić wszystkie wymiary i pozycje na 2 (i pliki bmp z przyciskami też pomniejszyć dwukrotnie.

Wymiary są w nagłówkach każdego Resolution i każdego Layout oraz 4 kolumny liczb po każdym Key (zajrzeć do pliku tekstowego). I rozmiary czcionek też pewnie by trzeba pomniejszyć. Trochę roboty jest.

Alternatywa to przerabianie layoutu dedykowanego pod rozdzielczość 240x400 (WQVGA?). Tu już wszystko trzeba sobie ustawić i wymierzyć od zera. Z doświadczenia wiem, że to kupa roboty - jak ktoś wie co i gdzie to może w kilka godzin się uwinie, bez tej wiedzy to może zejść i kilkanaście).

Alternatywa nr 2 to zerknąć jak jest w wersji 2.1. Tam rzekomo miało się dać łatwiej edytować klawiaturę (nie za pomocą bezpośredniej edycji pliku tekstowego ale za pomocą przyjaznego interfejsu). Być może jednak interfejs ten narzuca pewne ograniczenia (nie wiem, ostatnią wersją, której używałem było 1.4).
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
W wersji 2.1 też niestety trzeba edytować pliki tekstowe.

:-? Szkoda..., bo kiedyś już próbowałem zmienić znaki w FK 2.O, ale jakoś nie pojawiały się one na klawiszach, tylko były te stare... może to dlatego, że wtedy nie wyrejestrowywałem klawiatury... No cóż, dzięki za informację. Spróbuję jakoś pozmieniać te znaki z wyrejestrowaniem...

Mam jeszcze takie małe pytanie czy jeżeli zmieniłbym znaki z:

Key   1   2  22  31 1,1,4,1 key0 key1 q,€,Q,!         SC:q,SC:€,SC:Q,SC:!

na

Key   1   2  22  31 1,1,4,1 key0 key1 X,Y,Z,?         SC:X,SC:Y,SC:Z,SC:?

to one się zmienią po zarejetrowaniu i będą normalnie działać czy trzeba jeszcze coś zmieniać w ,,Key   1   2  22  31 1,1,4,1 key0 key1"?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2010, 13:40:32 wysłana przez Prezes2607 »

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
Napisz co dokladnie chcesz w efekcie koncowym uzyskac.

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
Powinny normalnie działać. Bez zmieniania pozycji i rozmiarów przycisków edycja klawiatury jest dosyć prosta.
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline grac

• 353
  • GTi6 rządzi :D
    • http://www.306team.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=8
  • Sprzęt: SGSII [GT-i9100] | SGS TAB 10.1 [GT-P7500]
Ja mam mały problem :(

Otóż po zainstalowaniu v.2.1 wvga, podczas konfiguracji skinów aplikacja wywala mi błąd przy ładowaniu skórek :(

Ja mam oryginalnego roma w moim HD. Może ktoś pomoże ??
SAMSUNG GALAXY S2 [GT-I9100] - ROM : ANDROID v.2.3.5 XXKI4 GINGERBREAD
KERNEL : SPEEDMOD SGS2 v.2.6.35.7 hardcore@speedmod S2-K2-21
SAMSUNG GALAXY TAB @1.4GHz [GT-P7500] - ROM : ANDROID v.3.2 XWLA1 HONEYCOMB - KERNEL : v.2.6.36.4 – OC-VFPv3-d16_FP 1.4GHz

*

Offline fcs

• 2
Zna może ktoś rozwiązanie tego problemu - brak tła liter w landscape? W trybie portrait wszystko działa ok. Próbowałem na 3 różnych romach, zawsze to samo.

Najprawdopodobniej błąd w samej skórce której używasz - próbowałeś wgrać/wybrać jakąś inną? Wg mnie znikome szanse, że to wina ROMu.

Sprawdzałem wszystkie standardowe skórki. Próbowałem też instalację z cabów pobranych z różnych, niezależnych serwerów.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2010, 22:50:35 wysłana przez fcs »

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
Najprawdopodobniej błąd w samej skórce której używasz - próbowałeś wgrać/wybrać jakąś inną? Wg mnie znikome szanse, że to wina ROMu.

Zaznacz w opcjach klawiaturki jezyk angielski i polski zamiast tylko polskiego. Mi pomoglo :)

*

Offline fcs

• 2
Zaznacz w opcjach klawiaturki jezyk angielski i polski zamiast tylko polskiego. Mi pomoglo :)

Potwierdzam, pomaga.
Dzięki!