[APP] Rewelacyjna klawiaturka FingerKeyboard PL/EN (różne kolory)dla Touch HD !! i nie tylko

• 102 Odpowiedzi
  • 31458 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
Dodałem znak funta i jena. Szczególnie ten pierwszy może się przydać wielu rodakom ;) Do pobrania w poście ze screenami (http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=124954.msg902379#msg902379)
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 12:40:31 wysłana przez qrzysztof »
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline sl@w

• *
  • 51
  • Sprzęt: Touch HD > Galaxy Note
panowie, rewlacja  :D ....... superowa klawiatura
firmowka sie uuuuumyyyyyywaaaa  :ok:
pozdro
slaw

*

Offline szczyku

• **
  • 173
    • AUTO-CZĘŚCI
  • Sprzęt: HTC Touch HD / Desire
a dało by się aby posiadać polska i ruską klawiaturę razem... z możliwością przełączenia... tak jak to mam z EN i RU...
hypnotiQ  -----> --=BYSIO=--

*

robi6969

Klawiaturka super pieknie dziala, natomiast jest jeden problem po soft resecie  domyslnie wraca do poprzedniej klawiatury mimo to, ze zmienilem ustawienia w InterWrite Pro 9.5 jako domyslna ustawiona jest fingerkeyb rowniez jako inne metody wprowadzania danych ustawilem fingerkeyb, jakies pomysly co jest nie tak??

*

Offline szczyku

• **
  • 173
    • AUTO-CZĘŚCI
jeśli tak to proszę o pomoc... bo już od kilku godzin próbuje to poskładać i zawsze coś nie tak...

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
jeśli tak to proszę o pomoc... bo już od kilku godzin próbuje to poskładać i zawsze coś nie tak...
Trzeba by wyedytować plik SKIN.TXT. Jeśli mamy SKIN.TXT pochodzący z wersji EN/RU to zastępujemy w nim cały tekst pomiędzy

LayoutBegin eng
...
...
...
LayoutEnd

na tekst z pliku SKIN.TXT z wersji EN/PL

LayoutBegin pol
...
...
...
LayoutEnd

Taki blok występuje 2 razy (dla układu portretowego i panoramicznego). W ten sposób powinniśmy otrzymać klawiaturę PL/RU Na pierwszy rzut oka powinno to zadziałać, choć nie wykluczone, że trzeba będzie coś poprawić.

Oczywiście każdą zmianę poprzedzamy wyłączeniem klawiatury, wyrejestrowaniem jej a po zmianie rejestrujemy jeszcze raz.
Napisane: Luty 11, 2009, 21:45:36
Klawiaturka super pieknie dziala, natomiast jest jeden problem po soft resecie  domyslnie wraca do poprzedniej klawiatury mimo to, ze zmienilem ustawienia w InterWrite Pro 9.5 jako domyslna ustawiona jest fingerkeyb rowniez jako inne metody wprowadzania danych ustawilem fingerkeyb, jakies pomysly co jest nie tak??
To już nie jest chyba kwestia samej klawiatury, ale kwestia systemu/softu dostarczanego z HTC. Z tego co pamiętam to z każdą jest ten problem. Rozwiązania nie znam, ale wydaje mi się, że były już takie tematy nawet w tym dziale. I całkiem prawdopodobne, że tam już ono padło.
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 21:59:11 wysłana przez qrzysztof »

*

Offline szczyku

• **
  • 173
    • AUTO-CZĘŚCI
udało mi się stworzyć klawiaturke pl-rus... teraz będę mógł swobodnie pisać smski do ruskich... oczywiście jak nauczę się ich alfabetu :-?

umieszczam ja w załączniku...

mam do niej tylko takie zastrzeżenia:
- klawisz backsp na polskiej ma dalszy odstęp przed znakiem "?" i wychodzi poza ekran... da to sie jakoś poprawić?

to na razie tyle....

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
- klawisz backsp na polskiej ma dalszy odstęp przed znakiem "?" i wychodzi poza ekran... da to sie jakoś poprawić?

to na razie tyle....
Faktycznie, jest tu miejsce na kosmetykę. Odstęp jest większy o jeden piksel, a żeby zrobić symetrię z shiftem z drugiej strony to można by go zmniejszyć nawet o 2 piksele. Szału nie będzie, ale zawsze coś.

Poprawiłem: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=124954.msg902379#msg902379
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 22:46:55 wysłana przez qrzysztof »

*

Offline Quark79

• *
  • 90
  • Sprzęt: tytn II,Touch HD,desire hd => sgs  II
Boska. Uzywam drugi dzien i polubilem pisanie smsow :) Polecam skin qrzysztofa. Dobra robota. Pozdrawiam

ps.

http://www.freewarepocketpc.net/get-touchback.html

zainstalujcie jeszcze to i malina :)
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 23:43:31 wysłana przez Quark79 »

:( Mam problem z uruchomieniem popielatych znaków. Jak przyciskam małą klawiaturkę po prawej stronie to cała klawiatura znika, a jak ją dłużej przytrzymam to przełącza się na systemową. Może coś źle robię proszę o pomoc.
 :ok: NIE BYłO PYTANIA sorki czasem coś się zaciemnia w głowie. (trzeba przytrzymać znak litery)
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 11:00:24 wysłana przez Krzysztof F »

*

Offline venor

• 275
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: [APP] Rewelacyjna klawiaturka FingerKeyboard PL/EN dla Touch HD !!
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 12, 2009, 17:02:40 »
Zachęcam obejrzeć zaktualizowany pierwszy post tegoż wątku ,dorzuciłem kilka PL/EN klawiaturek ;-)

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=124954.msg899881#msg899881
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 18:25:43 wysłana przez venor »
DEVICE: HTC Touch HD (Blackstone)

*

Offline Pini

• *
  • 66
Piękne!  :ok: Mam tylko jedną, malutką uwagę natury estetycznej. Wszystkie klawisze oprócz spacji mają niewidoczną dolną krawędź (są w cieniu). Spacja ma widoczną obramówkę naokoło. Mnie by się widziało troszeczkę bardziej "doświetlić" dolną część klawiszy a spację troszeczkę przyciemnić na dole. W każdym razie ujednolicić.  :E
To tylko taka sugestia proszę się nie obrażać  :terrified:  :wink:

*

Offline venor

• 275
  • Sprzęt: HTC Touch HD

SIPChange.CAB ;-)

link poniżej - widoczny tylko dla zalogowanych :
DEVICE: HTC Touch HD (Blackstone)

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
Dobra robota. Klawiaturka żyje ;)

Effekt glossy najbardziej podoba mi się w czarnej. Tyle, że mały kontrast powoduje w niej słabą widoczność górnych znaków.

*

robi6969

SIPChange.CAB ;-)

link poniżej - widoczny tylko dla zalogowanych :

Niestety programik nie rozwiazal problemu dalej po soft resecie wraca do poprzedniej klawiatury :(

*

Offline szczyku

• **
  • 173
    • AUTO-CZĘŚCI

to na razie tyle....
Faktycznie, jest tu miejsce na kosmetykę. Odstęp jest większy o jeden piksel, a żeby zrobić symetrię z shiftem z drugiej strony to można by go zmniejszyć nawet o 2 piksele. Szału nie będzie, ale zawsze coś.

Poprawiłem: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=124954.msg902379#msg902379

poprawiłeś... ale tylko pl-en.... ja bym wolał wiedzieć co zrobiłeś... żebym mógł sam interweniować i sobie poprawiać... :)

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247

poprawiłeś... ale tylko pl-en.... ja bym wolał wiedzieć co zrobiłeś... żebym mógł sam interweniować i sobie poprawiać... :)
W tym wypadku wystarczyło zmienić jedną cyferkę w pliku SKIN.TXT. W sekcji portretowej:

ResolutionBegin 480 800
...
ResolutionEnd

szukamy bloku
LayoutBegin pol
...
LayoutEnd
A w tymże odszukujemy linię odpowiedzialną za przycisk Backspace. Jest to linia, która ma bkss tam gdzie większość przycisków ma keys. Zmieniamy liczbę w drugiej kolumnie, która odpowiada pozycji przycisku w poziomie w pikselach względem początku ekranu. Było 436, zmieniłem na 434.

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
Buźki reaktywacja:

Do pobrania ponownie sam plik SKIN.TXT czyli niezależnie od skórek, które zapodał venor.

Instrukcja instalacji i opis spolszczonej klawiatury: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=124954.msg902379#msg902379

Pozniżej dwa layouty do pobrania
-klawiatura PL + emotikony (zalecane)
-klawiatura PL/ENG + emotikony (na klawiaturze angielskiej nie ma ani jednego znaku, którego nie było by na polskiej więc jest ona de facto zbędna)

W najbliższych dniach postaram się dodać jeszcze layouty z innymi popularnymi językami czyli PL/GER, PL/FRA, PL/RUS itd. (w zależności od dostępnych na stronie projektu)

PIERWSZY PLIK POWODOWAŁ BŁĄD - OBECNIE POPRAWIONE

edit: dodany dwukropek do klawiatury numerycznej
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 23:16:01 wysłana przez qrzysztof »

*

Offline artsza

• **
  • 101
  • Sprzęt: HTC Desire; HTC Touch HD (Blackstone)
A mógłbym poprosić o wersję z tylko polskim layoutem (i ewentualnie emotkami)? Nie potrzebuję angolskiej ani innej klawiaturki tylko polską.

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
A mógłbym poprosić o wersję z tylko polskim layoutem (i ewentualnie emotkami)? Nie potrzebuję angolskiej ani innej klawiaturki tylko polską.
W sumie jest to dobry pomysł. Właściwie nie wiadomo po co komu angielska, skoro nic specjalnego w niej nie ma. A zaoszczędzi się miejsce, bo z przyciskiem do emotikonów zrobiło się już dość ciasno. Popracuję później nad tym.

*

Offline artsza

• **
  • 101
  • Sprzęt: HTC Desire; HTC Touch HD (Blackstone)
Z góry (i z dołu  :)) dzienkuję  :ok: :ok:

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247

*

Offline dragi

• 28
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD/Desire
Pytanko, po podmianie pliku skins klawiaturka nie dziala :( (wyskakuje error) Jak mozna pozbyc sie wszystkich plikow z katalogu, mam problem z usunieciem dll ;/
Dzieki za odpowiedz :)

edit: dll sie pozbylem, na dzis koniec testow, jutro sprawdze co i jak.
A napisze jak instalowalem klawke:
FingerKeyboard - Black edition EN-RO v1.4 - full landscape support wrzucilem zawartosc, podmienilem plik skins, zarejestorwalem dll i zrobilem restart.
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2009, 20:12:24 wysłana przez dragi »

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
Przed podmianą autor zaleca wyrejestrowanie dll-a.

*

Offline m4zd4

• *
  • 63
  • Sprzęt: Htc Touch HD
Mam to samo co dragi, zamiast klawy wyskakuje error.
Na początku wszystko było ok, ale po wyrejestrowaniu i zmianie skin.txt wywala error. Z 8 razy instalowałem ją, rejestrowałem, wyrejestowywałem i nadal to samo...

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
Nie wiem czy pomoże ale ja przed wyrejestrowaniem przełączałem na inną klawiaturę. Na przykład na domyślną htc. Tak, żeby w czasie wyrejestrowywania nie była włączona Finger Keyboard. Być może to bez znaczenia, a może jednak zrobi różnicę bo u mnie działało. Jeśli to nie poskutkuje to nie wiem co.

*

Offline m4zd4

• *
  • 63
  • Sprzęt: Htc Touch HD
Niestety nie pomaga :/

Mam dokładnie to samo! Po instalacji, zarejestrowaniu i wyrejestrowaniu, podmianie pliku i ponownej rejestracji wyskakuje mi ERROR zamiast pożądanego skina :( Ktoś ma jakiś pomysł?

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
Mam dokładnie to samo! Po instalacji, zarejestrowaniu i wyrejestrowaniu, podmianie pliku i ponownej rejestracji wyskakuje mi ERROR zamiast pożądanego skina :( Ktoś ma jakiś pomysł?
Też ostatnio zauważyłem ERROR.

Na sms-ach i notatkach działało mi bezbłędnie, ale problem pojawia się w Operze i IE. Przy próbie wyświetlenia layoutu panoramicznego. Nie wiem czy to kwestia klawiatury czy tego skina.

edit:
No faktycznie. Chyba wina skina. Teraz od razu mam error. Sprawdzę to.

edit:
POPRAWIONE. Zmiana dotyczyła tylko wersji PL, która faktycznie powodowała błąd, w PL-ENG problem z tego co udało mi się ustalić nie występował. Mam nadzieję, że teraz będzie działać dobrze. Dziękuję za feedback i w razie kontynuacji problemów proszę o dalszy.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=124954.msg904220#msg904220
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 23:12:12 wysłana przez qrzysztof »

*

Offline dragi

• 28
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD/Desire
Error juz nie wystepuje, dzieki za poprawiona wersje.
Pozdrawiam :)