Zamieściłem kilka sklepanych przeze mnie klawiaturek FingerKeyboard PL/EN (dzieki qrzysztof za polski layout

) do wyboru

(na samym końcu mego posta macie je do ściągnięcia w załącznikach -tylko dla zalogowanych)
Czarno-niebieska Glossy PL-EN:

Czarno-zielona PL-EN:

Niebieska Glossy PL-EN:

Czarno-zielona Glossy PL-EN:

Czarna Glossy PL-EN:

Orginalna Black EN-RO:

"Fatalna klawiatura QWERTY w HTC Touch HD to jedna z tych rzeczy, która potrafi doprowadzić do ciężkiej depresji – Blackstone ma świetny ekran, jest sporo miejsca na wprowadzanie znaków palcami, ale HTC się po raz kolejny nie postarało i oddało użytkownikom półprodukt. Jest co prawda szeroki wybór klawiatur alternatywnych, ale zazwyczaj nie zostały one przystosowane do specyfiki Touch HD (jak np. Resco Keyboard), albo są płatne (np. Resco Keyboard). Przetestowałem kilka klawiatur dotykowych (np. Resco Keyboard) i wszystkie miały swe wady, kończyło się więc na tym, że wpisywałem słowa rysikiem. Jednak jest nadzieja! Oto FingerKeyboard!
Klawiatura FingerKeyboard to oczywiście kolejny pomysł, który wykiełkował na nieocenionym forum xda-developers. Zaczęło się od tego, że jeden z forumowiczów opracował klawiaturę do Touch HD samodzielnie, dla siebie – przypominała trochę tę z iPhone’a lub Resco Keyboard ze skórką iSkin. Do tego projektu przyłączyli się inni i tym sposobem powstała już wersja FingerKeyboard 1.4. Klawiatura działa w trybie portretowym i horyzontalnym, czarna skórka nawiązuje trochę do GUI rosyjskiego HTC Yota, a rosyjska cyrylica jest dodatkowym layoutem, poza EN, dostępnym pod jednym z klawiszy. To dlatego, że FingerKeyboard opracowali Rosjanie. Klawiatura wygląda pięknie, obsługuje się ją super wygodnie, jest sporo miejsca na wszystkie przyciski, w tym klawisze funkcyjne. Poza literami, dostajemy duży zestaw emotikon i dodatkowych znaków lub skrótów (www, com), powstały już wersja w innych językach i zapowiada się to całkiem nieźle. Cieszą też pop-upy ze wpisywanymi literkami"
"Projekt rozwija się niemal z godziny na godzinę, więc warto go obserwować i ściągać nowsze wersje. Instalacja jest trochę kłopotliwa – nie ma jeszcze pliku CAB, więc trzeba pobrać archiwum ZIP, ręcznie rozpakować w Pocket PC do katalogu /Program Files, a następnie zarejestrować bibliotekę DLL za pomocą Fingerkeyb_register.exe."
Link do wątku autora na forum xda:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=479464
Najnowsza wersja EN (czarno-czerwona) i PL/EN-(różnokolorowe) do ściągnięcia w załącznikach poniżej dla zarejestrowanych:
(załącznik widoczny po zalogowaniu)ze względów na ograniczoną ilości wstawionych załączników na jeden post-4 ,resztę wstawiłem do drugiego mego posta