yyy padl dzojstik ??

• 13 Odpowiedzi
  • 1192 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

yyy padl dzojstik ??
« dnia: Czerwiec 20, 2009, 18:07:46 »
jak juz kiedys pisalem mialem problem z klawiszem 5 raz sie nie wciskal raz sie wciskal po 5 razy na raz ;/ dzis stalo sie cos gorszego padl mi kompletnie dzojstik ;/ uzytkuje asusa teraz na bocznym koleczku, ale jest to dosc meczace, nie wiem co z tym dzojem moglo sie stac, nigdy sie nie wieszal nie zacinal dzis jak pisalem sms zawiesil sie telefon po chwili sie odwiesil ale dzoj juz nie dzialal,

czy nowa winda moze pomoc ??
jesli tak to prosze o pomoc co dokladnie mam wgrac, dodam ze telefon kupiony jako nowy ale niestety z angli, sam wgrywalem polaka meczylem sie z tym sam 3 dni wiec jak ktos moze mnie pokierowac krok po kroku w tym temacie bede wdzieczny

*

Offline kermitjr

• 298
Odp: yyy padl dzojstik ??
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2009, 19:45:17 »
Ja bym spróbował zrobić najpierw HR, czyli przywrócenie ustawień domyślnych. Może to pomoże, bo nie wygląda to na uszkodzenie mechaniczne skoro nigdy wcześniej dżoj nie wariował, a teraz tak nagle przestał. Spróbuj, tylko wcześniej wykonaj sobie kopię zapasową wszystkich niezbędnych Ci danych.
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2009, 12:16:05 »
jak nie urok to sraczka ...
mam viste, a activsync nie dziala na viscie :( probuje robic kopie zapasowa z poziomu telefonu ale robi sie juz 15min i nie skopiowal sie ani 1b;/ ma ktos jakis pomysl jak ja zrobic ?

dobra ruszylo sie po 17min, zrobilem kopie zapasowa z pozycji telefonu, teraz robie hr

hr zrobiony i niestety dalej dzoj nie dziala :(
jeszcze jakies pomysly ?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2009, 12:55:15 wysłana przez basior1986 »

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 21, 2009, 12:57:26 »
No ja już nie mam pomysłu, bo chyba zainstalowanie ROM-u na nowo to to samo co HR, prawda? Czy sprzęt jest na gwarancji? Jeśli jest to wg mnie nie ma się co zastanawiać tylko wysyłać do serwisu, niech oni się tym martwią...

A co do tworzenia kopii zapasowych to pomocny jest programik Pim Backup ;)
Asus P750
Mio MOOV 200

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 21, 2009, 13:26:36 »
gwarancja to raczej juz nie bardzo bo on byl po ang, sam dogralem polaka co za tym idzie zlamalem warunki gwarancji

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 21, 2009, 13:28:53 »
po tym wszystkim co napisałeś to myśle że to uszkodzenie mechaniczne
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 21, 2009, 14:25:43 »
gwarancja to raczej juz nie bardzo bo on byl po ang, sam dogralem polaka co za tym idzie zlamalem warunki gwarancji

Niekoniecznie, jeżeli korzystałeś z oficjalnego ROM-u Asusa to wg mnie nie powinno być problemu. Z drugiej strony wiele już asusów z tego forum poszło na naprawy gwarancyjne z powgrywanym sorgiem i nikt nie miał do tego żadnych uwag. Także spokojnie.

po tym wszystkim co napisałeś to myśle że to uszkodzenie mechaniczne

Jest to możliwe, ale żeby pojawiło się tak nagle? Z tego napisał basior1986 nigdy wcześniej nie miał żadnych problemów z dżojem. Sprzęt się zawiesił, a później dżoj nie działał.
Asus P750
Mio MOOV 200

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 21, 2009, 14:41:20 »
tez mi sie wydaje ze to nie mechaniczne, jak pisalem kilka razy klawisz 5 juz przestawal dzialac na 1-2dni i potem nagle dzialal ponownie :) moze dzoj tez tak jakos ma,

z tego co pamietam to jak wgrywalem to nie bylo na stronie asusa po polksu windy, wiem ze cos z tego forum wrzucilem ale nie pamietam co dokladnie

trzy dni temu jak na zlosc padla mi cala klawiatura w laptopie nie wiem czemu nie dzialalo nic, format pomogl, tak wlasnie mysle czy nie zrobic w asusie formata, tylko ze ja sie nie znam wogole;/ poprowadzi mnie ktos za raczke ?

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2009, 14:45:04 wysłana przez basior1986 »

*

Offline Poochini

• **
  • 162
  • x35zone i siemens sl45 roolez :)
  • Sprzęt: Kaiser WM 6.1 radio: 1.71.09.01
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 21, 2009, 17:13:05 »
c35i v18-Poochini ->sl45i v56-poochini ->n6630 ->htc artemis ->asus P750 ->htc artemis ->Tytn II

Niezbadane są wyroki Boże

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 21, 2009, 17:29:22 »
reset juz dawno zrobiony :)  i dalej nie dziala :(
i mam problem z przywroceniem danych z kopi :( nie umiem przywrocic danych email i jak sadze sa tam tez moje sms ;/ dochodzi do 100% i i tak sie laduje 30min i echo :( reszta opcji sie wgrala,

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 21, 2009, 17:38:52 »
Spróbuj zrobić HR na twardo, klawiszami. Na 99% nic to nie zmieni, ale... I tak nic Cie to nie kosztuje ;) Szkoda, że nie pamiętasz jaki masz ROM zainstalowany. Ale jeżeli jest po polsku no to prawie na pewno jest to oficjalny rom asusa. W tym dziale jest przyklejony wątek z instrukcją wgrania romu od asusa. Bardzo przeszkadza Ci język angielski? Jeżeli nie to polecam WM 6.1 by galapagos01.
Asus P750
Mio MOOV 200

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 21, 2009, 18:43:17 »
fakt rom ktory mialem to ten ze strony asusa, jak moge zrobic za pomoca guzikow jak dzoj nie dziala :( mialem na karcie werjse windy ze stronki asusa zrobilem na nowo i dupa ;/

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 21, 2009, 21:00:27 »
A kółko w górę + reset nie działa? Jeżeli nie, no to dupa blada... Zresztą skoro wgrałeś nowy ROM to tym bardziej HR nic nie da... Pozostaje serwis...
Asus P750
Mio MOOV 200

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 21, 2009, 22:06:54 »
hmm moze sprobuje calkiem inna wersje dograc ?
tylko pytanie, bo telefon w orginale mial ang menu ja dogralem polskie,  czy teraz bede mogl wrzucic ang ?

edit:
albo mam lepszy pomysl, moze poprostu wrzuce jakas werje angielska, i wysle to do serwisu, tylko pytanie czy serwis w pl przyjmie mi to skoro to z angli

edit:
hmm probowalem wrzucic angielska wersje, ale pisze mi ze region nie pozwala na zainstalowanie tego softa, co mam zrobic zeby wrocic do ang ersji ;/
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2009, 22:46:35 wysłana przez basior1986 »