i-plus na Asusie P750?

• 2 Odpowiedzi
  • 1012 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

i-plus na Asusie P750?
« dnia: Czerwiec 08, 2008, 19:54:34 »
witam wszystkich posiadaczy asusików :)

korzstam z asusa p750 nawiasem mowiac niezle cudo i wszystko byloby fajnie gdyby jeszcze ktos pomogł mi rozwiazaj jeden "maly" problem.
kupiłem go z mysla podlaczenia przez usb do laptoka i korzystania z neta z przedkoscia 3G, jestem stalym abonentem plusa i posiadam wykupionego i-plusa. Wczesniej korzystalem z SE W810i dziala dobrze jako mobilny modem tylko przez EDGE a to daje realnie 115kbs/s. Wiem ze przez 3G net idzie ponad 450kbs/s sprawdzalem na noki N90. Bylem w plusie i powiedzieli ze nie maja jeszcze konfiguracji i-plusa pod tego PPC:(, ale zadaje to pytanie bo moze ktos juz rozwiazal ten problem? W skrócie chodzi o to by podlaczyc P750 jako mobilny modem i-plus przez kabel USB do laptopa. Czytalem w paru artykulach ze to jest do zrobienia tylko jak? z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
robert

*

Offline brand

• **
  • 129
    • http://berzerk.pl
  • Sprzęt: asus p750 | eten x500 - juz nigdy wiecej etena | mda compact 2 - bez gsm | AM 5.0.7
Odp: i-plus na Asusie P750?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 12, 2008, 13:47:14 »
Ja mam kartę iplusa i korzystam z p750 jako modemu do macbooka. Tylko nie po kablu a za pomocą WMwifiRouter udostępniam net z pda przez wifi. I działa ok. Nie mam jakiś specjalnych ustawień do niego.

Odp: i-plus na Asusie P750?
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2008, 01:40:20 »
O ile coś się nie wykrzaczy, to sprawa jest dziecinnie prosta: użyj aplikacji Udostępnianie Internetu lub w wersji angielskiej Internet sharing, po podłączeniu kabla USB lub po ustanowieniu połączenia BT. W tej chwili właśnie z tego udostępniania korzystam, download >350 kbps, download >50 kbps, niestety latency >450 ms, co dosyć utrudnia korzystanie ze zdalnych aplikacji poprzez VPN.

Niestety natrafiłem na trudności z adresem IP, coś się nie chciał pobrać automatycznie, ale w końcu jakoś się udało poprzez kombinacje alpejskie (to chyba skutek ostatniego HR bo przedtem notebook pobierał bez problemu - albo może problem u dostawcy internetu bo to jego serwer winien ten adres podać).

Przy okazji - temat już był na tym forum wyjaśniony, no ale czasami sam też tak wyskakuję z pytaniem...

Pzdr
Maciej L