Nowy P750 co dalej

• 13 Odpowiedzi
  • 2724 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nowy P750 co dalej
« dnia: Marzec 13, 2008, 18:11:14 »
Witam, mam świeżego P750 i w związku z tym mam pytanie czy należy wgrać od razu jakieś łatki ze strony producenta ? bo widziałem że są tam takowe. No i w związku z tym jeszcze jedno pytanie czemu w instrukcjach instalacji łatek napisano że karta micro sd nie powinna być większa niż 2 GB ?

*

Offline PatiNT

• *
  • 81
  • Sprzęt: p750
Odp: Nowy P750 co dalej
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2008, 13:46:37 »
max 2 gb? dziwne. widzi spokojnie 8 gb bez jakichkolwiek latek (sam przeciez masz wieksza karte). moze ktos umieszczajac na stronie taki info po prostu wkleil txt z innego modelu....
u mnie wszystko dziala bez jakichkolwiek latek (am, igo, isilo, spb, reader, lacznie z podlaczeniem do kompa). oczywiscie aparat "dziala inaczej" :grin:
nauczony jestem takiej praktyki : jesli cos dziala i starcza uzytkownikowi to nie instalowac nic z nowsza literka lub cyferka w nazwie. oczywiscie poza oprogramowaniem zabezpieczajacym przed nieporzadanym kodem.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2008, 13:55:06 wysłana przez PatiNT »
nie, bo nie. i juz. no.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 14, 2008, 14:06:26 »
Ja wgrałem sobie łatkę do BT bez problemu z 8 GB karty ale jak chciałem wgrać łatkę poprawiającą zarządzanie energią to telefon się w międzyczasie jakoś resetuje i potem (podczas tej operacji) nie widzi już kart większych od 2 GB. Mi się powiesił i po restarcie próbowałem tego samego z kartą 2 GB i widział pliki (co prawda powiesił się znowy i nie wgrał łatki ale odnalazł plik na karcie).

*

Offline Artpe

• 16
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 15, 2008, 10:13:55 »
a co ta łata BT ma poprawiać? Mi raz zawiesił się system głośnomówiący w samochodzie ,jak wybrałem opcję głosowego wybierania. I jeszcze jedno pytanie- czy folia od Asusa P526 będzie pasować? Próbował ktoś?Rozmiar niby ten sam....

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2008, 08:16:15 »
Używał P750 z zestawem samochodowym Nokii i zastanawiałem się dlaczego nie działają mi przyciski słuchawki i wybierania głosowego od zestawu. Dla próby odinstalowałem sobie fix-a do bluetootha i od razu pomogło. Wszystko śmiga bez zarzutu. Więc chyba nie ma co instalować  tej łatki.

*

Offline Artpe

• 16
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 21, 2008, 13:57:03 »
Witam.
  Czy ktoś z Was rozgryzł ,czemu nawet jak zaczynam pisać sms-a na liczniku jest np. 60/70 liter? Efekt jest taki,że nawet krótka wiadomość jest dzielona na 2 części.... czasem nawet jedna z nich nie dochodzi do odbiorcy. Może to wina ustawień?

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 21, 2008, 17:23:47 »
Prawdopodobnie masz wlaczone Unicode i dlatego zabiera wiecej znakow na kodowanie polskich liter, mozesz to wylaczyc w opcjach skrzynki odbiorczej.

*

Offline Artpe

• 16
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 26, 2008, 09:56:30 »
dzięki, wyłączyłem unicode i jest ok. Co prawda,jak piszę z polskimi znakami, to osoba do której wysyłam widzis krzaki,ale trudno...   :mrgreen: Kolejny problem - czasem po jeździe samochodem nie da rady wyłączyć BT w telefonie, tak jakby się zawieszał... dopiero restart asusa pomaga i BT się wyłącza, instalowałem łatę ze strony Asusa ,ale nie pomaga. Zestaw głośnomówiący w samochodzie to Motorola.

*

Offline Artpe

• 16
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 27, 2008, 22:50:08 »
sam pytam, sam odpowiadam  :mrgreen: jeżeli ktoś ma problemy z BT tak jak ja niech spróbuje zainstalować łatę,ale w wersji 1.0. U mnie pomogło, na razie jest w porządku, BT się nie wiesza  :ok:

*

Offline Tampon

• **
  • 109
  • Sprzęt: TouchHD :ok:
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 03, 2008, 20:04:05 »
Witajcie,
Kupiłem dzisiaj w sklepie tego asusa i nie było w środku polskiej instrukcji, menu w urządzeniu podobnie jak instrukcja jest po angielsku, na stronie  producenta nie ma instrukcji w języku polskim, tak samo na dołączonych płytach CD.
Sprzedawca powiedział mi że urządzenia tego typu zawsze sprzedawane są bez polskiego menu i instrukcji, a żeby mieć PL menu to trzeba zainstalować łatkę.

Mam pytanie: ma ktoś może polską instrukcję do tego modelu? W pdf’ie albo papierową (bo wiem że niektóre sklepy mają w języku polskim, np. Vobis).

Ehhh, sprzęt jest dobry ale zastanawiam się czy go oddać, bo nie ma polskiej instrukcji, która w opakowaniu być powinna   :(

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
Czekam i pozdrawiam.

*

Offline frigo69

• 11
  • Sprzęt: P 750
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 03, 2008, 20:43:31 »
Dziwne że nie masz polskiego menu, bo te telefony w Polsce są sprzedawane tylko z polskim softem (na polskiej licencji)... Na moje oko to wygląda tak, że ktoś sobie sprowadził z jakiegoś innego kraju te telefony i teraz sprzedaje (a nie są od polskiego dystrybutora).

*

Offline Tampon

• **
  • 109
  • Sprzęt: TouchHD :ok:
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 03, 2008, 23:27:56 »
Mi też się tak wydaje że te telefony nie są na polski rynek, co mi radzicie zrobić, oddać go ?

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 04, 2008, 21:57:31 »
Potwierdzam, kupiłem swój sprzęt w Voxanie we Wrocławiu i instrukcja polska byla jak najbardziej w zestawie.
Ja bym pewnie oddał... W sumie nie wiadomo co z gwarancją takiego sprzętu...

*

Offline frigo69

• 11
  • Sprzęt: P 750
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 11, 2008, 18:31:36 »
W sumie nie wiadomo co z gwarancją takiego sprzętu...

Najlepiej zanim oddasz zadzwoń do serwisu Asusa i powiedz, że masz P750 i że ci się zepsuł, ale że gwarancja jest niepolska (bo rozumiem, że masz gwarancję w zestawie tylko nie polską) i co oni na to. Jak ci powiedzą, że nie ma problemu to nie oddawaj, jak będą mieć jakieś ale to się zastanów.