p750 - Wifi i Livebox

• 4 Odpowiedzi
  • 946 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

p750 - Wifi i Livebox
« dnia: Listopad 11, 2008, 19:47:56 »
Jak wyłączyć internet w Asusie, a zostawić jedynie Wifi?

Po prostu nie mam zamiaru płacić za internet. A zawsze jak wchodzę w IE to automatycznie łączy przez gprs. A pragnąłbym aby łączył tylko przez wifi, lub nie łączył w ogóle, jeśli wifi nie jest dostępne.

Druga sprawa, w domy korzystam z liveboxa, jak mam skonfigurować połączenie, aby się z nim połączyć bez problemów? "Ktoś wie?

*

Offline gbear

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: p750 - Wifi i Livebox
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 11, 2008, 20:51:08 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=114396.0

moze to pomoze (pomin operatora), wybierz siec w firmie.

pzdr

*

Offline ttwardela

• 17
  • Sprzęt: HTC One(M7)
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 11, 2008, 21:10:35 »
Mam P750 i Liveboxa. Co do łączenia przez GPRS to łączy się tylko wtedy kiedy WiFi jest wyłączone. Przy włączonym WiFi nigdy mi się nie próbuje łączyć przez GPRS, EDGE czy HSDPA. Odnośnie Liveboxa to po prostu wciskasz w nim przycisk REG czyli rejestrację nowego urządzenia, uruchamiasz na P750 WiFi i menadżera WiFi. Wyszukujesz dostępne sieci i odnajdujesz swojego Liveboxa i dajesz połącz. Zapyta się o klucz WEP - przepisujesz go z pudełka Liveboxa i już masz skonfigurowane połączenie.
P.S. jeśli usuniesz możliwość łączenia się przez GPRS to stracisz również możliwość aktualizacji danych GPS przez GPS Catcher oraz parę innych jak np możliwość wysyłania i odbierania MMS-ów.
Pozdroofka TT
Asus P535 > Asus P750 > HTC HD2> HTC One(M7)

*

Offline wcale

• **
  • 114
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2008, 21:50:30 »
Jak wyłączyć internet w Asusie, a zostawić jedynie Wifi?

Po prostu nie mam zamiaru płacić za internet. A zawsze jak wchodzę w IE to automatycznie łączy przez gprs. A pragnąłbym aby łączył tylko przez wifi, lub nie łączył w ogóle, jeśli wifi nie jest dostępne.

Ja też miałem taki problem. I najlepsze rozwiązanie to zainstalować program o nazwie "NoData!" wtedy sobie spokojnie możesz odbierać i wysyłać MMSy (nie da się tak w wyżej opisanej metodzie) a żadna aplikacją w tym nawet IE się nie połączy z internetem i nie uruchomi połączenia. Super programik.
Mały i prosty ustawiasz wł/wył GPRS, MMS, WAP. Z tych trzech czy ma odrzucać, czy łączyć ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 15, 2008, 17:30:04 »
Mały i prosty ustawiasz wł/wył GPRS, MMS, WAP. Z tych trzech czy ma odrzucać, czy łączyć ;)
rzeczywiście bardzo dobry programik, mi na win 6.1 tż działa bez problemów.

Tu link, gdyby jeszcze ktoś szukał: http://rapidshare.com/files/164051582/MoDaCo_NoData.CAB.html

Aha, u mnie konieczne było ponowne uruchomienie PDA, aby zaczął działać.