Asus P750 - zmiana softu

• 21 Odpowiedzi
  • 3697 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus P750 - zmiana softu
« dnia: Sierpień 27, 2008, 12:11:19 »
Witam,

Posiadam Asusa P750 jednakze z angielskim softem, i tu moje pytanie czy oplaca sie czekac az wyjdzie soft PL i wgrac go ? czy moze juz teraz wgrac soft angielski?  Chyba ze polecacie jakis modyfikowany soft ?

Prosze o rade.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2008, 12:13:01 wysłana przez mikelimb »

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
Odp: Asus P750 - zmiana softu
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2008, 15:00:31 »
Oplaca sie.Jeszcze moze ze 2 - 3 tyg i bedzie.

A jak nie chcesz czekac to wrzuc mu WM 6.1 0.22 by Sorg (VGA) i potestuj sobie.Mi narazie on przypasowal.
Pozdro

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2008, 19:28:00 »
Witam,

znalazłem taka o to wersje softu P750.VGA.WM6.1.v1.02.by.Sorg_GreateVK - czy moge ja wgrac bez problemu ? - czy trzeba robic update radio modulu ?

dodam jeszcze ze obecnie posiadam:
ROM date:2007/12/14
ROM version: V4.8.1 WWE_HR00
Boot version: 0712050200637
Radio version: V4.5.4-PP
Baterry version: 1.3
Extended ROM version: V1.1.0 HR00

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2008, 21:03:46 wysłana przez mikelimb »

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 30, 2008, 11:22:42 »
Witam,
Nie polecam ruskich softów ;) bo po pierwsze ze wszystkch tylko jeden potrafił zmienić rozdzielczość na VGA a przy tym nie działał activesync po drugie nie działał ekran dotykowy po trzecie pojawiały się białe ekrany itd.. Reszta była ok tylko brakowało VGA (Tylko po to je sprawdzałem) oczywiście przed wszystkimi modyfikacjami zrobiłem backup orginalengo Polskiego jeżeli chcesz to mogę go udostępnić działa w 100% bo sam sobie go przyróciłem po całej zabawie.

P.S. A może jest jakaś aplikacja która będzie potrafiła zmienić rozdzielczość z QVGA na VGA i nie trzeba będzie zmieniać całych softów ?

Pozdrawiam

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 30, 2008, 11:25:57 »
jaro666, słabo testowałeś, 019 lub 0.22 Sorg. I wszystko na ten temat.

NIe ma problemów z AS, z dotykiem i z białymi ekranami, dodatkowo działa przełączenie rozdzielczości :)

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 30, 2008, 11:43:42 »
Witam,
Nie polecam ruskich softów ;) bo po pierwsze ze wszystkch tylko jeden potrafił zmienić rozdzielczość na VGA a przy tym nie działał activesync po drugie nie działał ekran dotykowy po trzecie pojawiały się białe ekrany itd.. Reszta była ok tylko brakowało VGA (Tylko po to je sprawdzałem) oczywiście przed wszystkimi modyfikacjami zrobiłem backup orginalengo Polskiego jeżeli chcesz to mogę go udostępnić działa w 100% bo sam sobie go przyróciłem po całej zabawie.

Pozdrawiam

No i jeszcze nie dodales ze od niego obudowy pekaja,kilka dni temu zmienilem na Sorga 0.22 a wczoraj znalazlem male pekniecie...
To co opisujesz moze i bylo we wczesniejszych wersjach,ale teraz jest prawie idealnie.
Pozdro

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 30, 2008, 19:54:12 »
Mi się niestety nie udało na sofcie 0,22 sorga odpalić VGA (nie znalałem opcji w ustawieniach) a Xtrema nie sprawdzałem brak siły ;) i office

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 30, 2008, 21:03:29 »
Mi się niestety nie udało na sofcie 0,22 sorga odpalić VGA (nie znalałem opcji w ustawieniach) a Xtrema nie sprawdzałem brak siły ;) i office

Start-Settings-ResSwitch-Yes.I po resecie masz VGA
Cos slabo poszlo ci z tym testem 0.22 Sorga :)
Pozdro

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 31, 2008, 15:02:58 »
Juz sam nie wiem ale dzisiaj znowu wgralem softy Sorga ze strony http://asusmobile.net/downloads/ i dupa nie mam opcji do zmiany na VGA.

*

Offline СП4УБВ

• 1106
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 31, 2008, 17:12:24 »
jaro666, nie chce Ci nic sugerować ale.....

Bo czasami mam wrażenie, że polski język jest zbyt skomplikowany w wyrażaniu liczb i oznaczeń softów. I jeśli piszemy o jakimś konkretnym sofcie czy dwóch, a ty podajesz linka do strony z softami QVGA i zupełnie innymi oznaczeniami i pierdzielisz dalej, że nie ma w nich VGA to ja nie wiem jak Tobie przekazać cokolwiek.

Propozycja: jest taki dział: ASUS z MODUŁEM GSM, usiądź spokojnie, poczytaj wszystko co w nim napisano o P750 i o VGA, a jak już zrozumiesz to dopieru wtedy zacznij instalować i pisać bzdury, że VGA nie istnieje, nie działa etc.

PS, a miałem napisać tylko: k***a, może bylo by łatwiejsze do zrozumienia. Wrrrrrrr.  :kill:

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 01, 2008, 18:07:27 »
jaro666, nie chce Ci nic sugerować ale.....

Bo czasami mam wrażenie, że polski język jest zbyt skomplikowany w wyrażaniu liczb i oznaczeń softów. I jeśli piszemy o jakimś konkretnym sofcie czy dwóch, a ty podajesz linka do strony z softami QVGA i zupełnie innymi oznaczeniami i pierdzielisz dalej, że nie ma w nich VGA to ja nie wiem jak Tobie przekazać cokolwiek.

Propozycja: jest taki dział: ASUS z MODUŁEM GSM, usiądź spokojnie, poczytaj wszystko co w nim napisano o P750 i o VGA, a jak już zrozumiesz to dopieru wtedy zacznij instalować i pisać bzdury, że VGA nie istnieje, nie działa etc.

PS, a miałem napisać tylko: k***a, może bylo by łatwiejsze do zrozumienia. Wrrrrrrr.

Po pierwsze nigdy nie napisałem że VGA na p750 nie istnieje etc.  jak cofniesz się parę postów wyżej to zobaczysz co napisałem. Po drugie to nie ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Po trzecie każdy człowiek średnio inteligentny może zobaczyć od kiedy jestem na forum co może sugerować poziom mojej wiedzy na ten temat.  Po czwarte nie łatwiej było podać linki do rom-ów w jakimś temacie podpietym ?. Po piąte takie wypowiedzi jak wyżej nic nowego nie wnoszą dlatego lepiej się nie odzywać niż pisać bzdury. 

Dla szukających rom-ów z VGA by Sorg http://asusmobile.ru/downloads/
Pozdrawiam

*

Offline СП4УБВ

• 1106
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 01, 2008, 18:13:55 »
Ilość postów nie zwalnia z myślenia. Napisałeś, że testowałeś 0.22 i nie było VGA - to są właśnie bzdury.

Poza tym w tym dziale było już kilka wątków o VGA, wystarczyło przejrzeć.

Ale pomijając to wszystko, witaj na forum. Postaram się być milszy  :E

*

Offline zzibi2

• 15
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 17, 2008, 08:07:26 »
Witam,
oczywiście przed wszystkimi modyfikacjami zrobiłem backup orginalengo Polskiego jeżeli chcesz to mogę go udostępnić działa w 100% bo sam sobie go przyróciłem po całej zabawie.

P.S. A może jest jakaś aplikacja która będzie potrafiła zmienić rozdzielczość z QVGA na VGA i nie trzeba będzie zmieniać całych softów ?

Pozdrawiam

Proszę udostępnij bo bez T9 PL to ten telefon jest dla mnie niewiele wart..

*

Offline brand

• **
  • 129
    • http://berzerk.pl
  • Sprzęt: asus p750 | eten x500 - juz nigdy wiecej etena | mda compact 2 - bez gsm | AM 5.0.7
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 17, 2008, 09:47:07 »
Też chętnie ściągnąłbym, bo mj backup poleciał z dyskiem laptopa. A oryginalny lepiej mieć.

*

Offline DRiKu

• 32
  • Sprzęt: Asus P750 8GB SanDisk + HTC HD2 "Leo"
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 17, 2008, 10:28:12 »
Jaro666 i ja chetnie zassam twojego backupa. A tak na marginesie (jestem laikiem) to jakim progsem można sobie zrobić samemu backupa ROMu tak aby można było wgrac oryginalny soft np. po instalacji sorga? Pozdro

« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 17, 2008, 11:28:50 »
Polski Rom http://[*********]/Chomik.aspx?id=jaro666
Aby zrobić backup trzeba użyć programu pdocread.exe

Nie pamiętam co się wpisywało aby zrobić backup, napewno jest to na forum poszukaj.

Pozdrawiam

*

Offline DRiKu

• 32
  • Sprzęt: Asus P750 8GB SanDisk + HTC HD2 "Leo"
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 17, 2008, 12:22:40 »
ok jaro666 dzieki!  :grin:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2008, 12:26:42 wysłana przez DRiKu »

« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 19, 2008, 00:25:45 »
Jaro666 a jakie jest hasełko do pliku na chomiku :) ?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2008, 01:08:21 wysłana przez Marekboy »

« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 19, 2008, 01:23:22 »
Oczywiscie ze : bobbudowniczy

:)

« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 19, 2008, 01:34:34 »
dzięki już ściągam.

Ogólnie lipa z softem sorga bo nie mogę podgrać oryginalnego polskiego roma ze strony asusa.
Ten plik to moja ostatnia szansa chyba ;/

*

Offline brand

• **
  • 129
    • http://berzerk.pl
  • Sprzęt: asus p750 | eten x500 - juz nigdy wiecej etena | mda compact 2 - bez gsm | AM 5.0.7
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 19, 2008, 07:00:16 »
da radę. naciskasz voice+power do góry+reset+joystick do gory a nie na dol.

do gory - wymuszasz wgranie rom z plikow cap
na dol - wymuszasz wgranie rom z pliku nb0

na xda developers wszystko opisane

U mnie zadzialalo bez problemu

« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 26, 2008, 13:51:19 »
sposobem podanym przez kolege brand wgrałem polski soft (sciągniety ze strony asusa) do mojego asusa z angielskim menu ;)

opisze go tutaj, Zaznaczam że można uszkodzić w ten sposób telefon, i nie biorę ŻADNEJ odpowiedzialności za uszkodzenie telefonu. sposób sprawdzony działa z p750. należy pamiętać że stracimy gwarancję na Telefon oraz wszystkie dane zapisane w telefonie (telefon będzie jak wyjęty dopiero z pudełka)

1 ściągamy soft ze strony asusa ( http://dlsvr04.asus.com/pub/ASUS/Mobile_Phone/P750/P750%20Windows%20Mobile%206.1/PegasusP_20080828_V6_8_0_PLK_02_V3_1_2_PL00.zip ) to jest link do wersji na p750
2 szykujemy sobie kartę pamięci microSD pod żadnym pozorem NIE sdHC o pojemności maxymalnie 2 GB formatujemy ją w systemie FAT, oraz wrzucamy na nią wypakowaną paczke sciągnieta ze strony asusa.
3 wirlesmenagerem wyłączamy WSZYSTKIE połączenia (wifi, bluetooth, phone i data)
4 wkładamy kartę pamięci do telefonu
5 teraz zastanów sie po raz ostatni czy chcesz próbować. ponieważ możesz uszkodzić moduł radiowy i jedynie odpłatna naprawa może cie cziekać
6 po pierwsze podłączamy  ładowarkę, to jest rzecz najważniejsza (bateria musi byc minimum 60% i być w ładowarce)!
7 naciśkamy i trzymmy klawisz z rysunkiem mikrofonu, dzojstik w góre, i blokada klawiatury też do góry (te 3 rzeczy trzymamy) ktoś musi nam pomóc rysikiem reset wcisnąć i puścić. (te 3 klawisze  nadal trzymamy dopóki nie zobaczymy ekranu botowania i że zaczyna wgrywać softa ( pasek postępu przejdzie conajmniej dwa razy (przy końcu może stać) ale sie wgrywa..
8 następnie telefon uruchomi sie na nowo poprosi raz o skalibrowanie ekranu i podanie daty i godziny. pokaże sie na sekunde pulpit i telefon sie wylaczy. jeszcze raz poprosi o kalibracje ekranu oraz date i godzine.
9 zaczną wgrywać się asusowskie aplikacjie. po których nastąpi kolejny reset
10jeżeli wszystko sie udało mamy telefon z polskim menu oraz t9 (z opcją zapamiętywania czy ma być ABC czy t9) wystarczy "naciskać i nie trzymać" gwiazdki aż zobaczymy abc na dole ;) albo pamięta klawiaturke jako domyślny sposób.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2008, 09:51:40 wysłana przez Pasorzytek »