Asus P750 - problem z udostępnianiem internetu dla notebooka

• 4 Odpowiedzi
  • 763 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kermitjr

• 298
Asus P750 - problem z udostępnianiem internetu dla notebooka
« dnia: Październik 31, 2008, 19:23:57 »
Witam

Szukałem na forum podobnego tematu, ale nie znalazłem więc zakładam nowy.

Mam następujący problem. Posiadam PDA Asus P750, który posiada opcję udostępniania internetu poprzez port USB albo bluetooth. Zależy mi na tym, aby udostępnić go dla mojego laptopa, również Asusa (Windows Vista Home Premium). Posiada on kartę sieciową bluetooth, więc wszystko powinno zagrać jak należy. Urządzenia się "widzą", jednak kiedy próbuję skonfigurować sobie połączenie sieciowe bluetooth laptop nie "widzi" sygnału wysyłanego w tym czasie przez PDA. Wypisuje komunikat o braku sygnału sieci PAN (sieć osobista).

Co to może być? Przejrzałem już mnóstwo opcji w systemie, sam już nie pamiętam gdzie patrzyłem, a gdzie nie. Nic nie zmieniałem, a jeśli już zmieniałem, to zawsze wracałem do poprzednich ustawień. Menadżer urządzeń twierdzi, że karta sieciowa bluetooth jest włączona, jednak gdzieś (niestety, nie pamiętam już gdzie) znalazłem komunikat, że jest ona wyłaczona... Szczerze mówiąc ja już zgłupiałem, a zależy mi na tym by problem rozwiązać przed 8 listopada, bo wyjeżdżam a internet będzie mi niezbędny.

Bardzo proszę o jakieś porady, może ktoś miał podobny problem i podpowie mi jak go rozwiązać ;)
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200

*

Offline gbear

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: Asus P750 - problem z udostępnianiem internetu dla notebooka
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 31, 2008, 22:47:21 »
A na USB próbowałeś? U mnie działało jakis czas temu, na XP nie sprawdzalem

podłącz P750 na USB do kompa, potem w telefonie PROGRAMY--> UDOSTĘPNIANIE INTERNETU --> sieć ustaw na GPRS i juz.

Typ połączenia - USB, jak zadziała, to pomęcz jeszcze na BT

Sprawdz jeszcze, co masz odznaczone w ustawieniach połączeń Ustawienia --> połączenia --> Ustawienia sieci --> zaawansowane, nie wiem dlaczego, ale p750 czasem przestawia sobie parametry i nie chce się łączyć z GSM/GPRS.

pzdr

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2008, 09:07:13 »
Na USB jeszcze nie próbowałem, zaraz to zrobię...
Jeśli chodzi o PDA to łączy się on z GPRS-em, bo normalnie można korzystać z jego poziomu z zasobów internetu korzystając właśnie z GPRS-u.
Asus P750
Mio MOOV 200

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 01, 2008, 14:11:01 »
Przez USB działa. Utworzyło mi się połączenie lokalne, które po wyłączeniu połączenia między laptopem a ruterem wifi zaczęło udostępniać internet. Grunt, że to działa, w wolnej chwili pokombinuję nad bluetoothem ;)

Dzięki za pomoc ;)
Asus P750
Mio MOOV 200

*

Offline gbear

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 01, 2008, 21:34:06 »
jak ci sie uda BT zmęczyć, daj znać. U mnie też nie bangla - wczoraj sprawdziłem  :mrgreen:

pzdr