Asus p750 t9 nie działa na stronach www

• 10 Odpowiedzi
  • 1081 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus p750 t9 nie działa na stronach www
« dnia: Czerwiec 02, 2008, 14:47:50 »
Witam Kolegów i oczywiście z prośbą o pomoc. Dziwi mnie, że taki wątek nie powstał, wiec zaczynam się zastanawiać czy tylko ja tak mam. Asus p750 t9 działa jak należy w aplikacjach systemowych takich jak sms, mail itd. Problem zaczyna się jak otworzy się internet explorera i chce się coś wpisać za pomocą klawiatury numerycznej. Po to kupiłem z klawiaturą, aby móc z niej korzystać, a tu nie mogę. Chcę jeszcze dodać, że jak się najedzie na pasek adresu w ie to można tam adres strony www wpisać używając t9. I tak np. otwierając google wpisując w pasku adresu adres strony wszystko gra, t9 działa. Natomiast już po otwarciu strony jak chcę coś wpisać do wyszukiwania używając klawiatury alfanumerycznej pokazują się tylko cyfry. Oczywiście mogę zmienić na klawiaturę ekranową i wpisywać co jest denerwujące. POMOCY BO SZAŁU DOSTANĘ. Dzięki

Odp: Asus p750 t9 nie działa na stronach www
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 10, 2008, 11:01:19 »
To do powyższego jedno dodatkowe pytanie do posiadaczy tego urządzenia. Czy u Was taki problem również występuje. Czy tylko u mnie jest coś nie tak.

*

Offline pecix

• 18
  • Sprzęt: ASUS P750
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 10, 2008, 17:18:10 »
U mnie też taki problem występuje.

*

Offline mabus

• **
  • 115
  • Sprzęt: ASUS p750 > HTC HD2 > Samsung Galaxy Note
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 31, 2008, 19:43:28 »
witam
czy ktoś zna rozwiązanie powyższego problemu?
to samo dzieje sie także w innych aplikacjach np.
MDict - gdy chcę wyszukać słowo w słowniku klawiatura t9 działa tylko jako numeryczna, nie można tego nigdzie przestawić i muszę używać klawiatury ekranowej. samo przełączalnie jest bardzo denerwujące i czasochłonne.

*

Offline jakubkameleon

• *
  • 87
  • ROM 0.22 Sorg/Asus/ Clean & Clear ROM 1.30/G900/
  • Sprzęt: Asus p750 + Toshiba G900
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 31, 2008, 15:22:41 »
witam  także podpinam  się pod to pytanie

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 31, 2008, 19:29:49 »
Ja też tak mam, wkurza mnie to niemiłosiernie, ale nie znalazłem rozwiązania :/
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200

*

Offline szqudii

• **
  • 181
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 31, 2008, 22:48:51 »
Rozwiązaniem jest zainstalowanie ROMu SORGA, po zainstalowaniu należy dograć jeszcze mały cab z domyślnym ABC i wtedy może więcej stukania ale dużooo większe możliwości bo tryb ABC działa w sms i na www i w opera i wszędzie! a do tego nie ma już problemu z polskimi znakami w sms :)

Oryginalnie w P750 jest T9 a w sorgu jest xT9. Tak jak by ktoś wiedział jak do xT9 dodać polski słownik to było by rozwiązanie idealne bo byłby T9 i działał wszędzie a wiem że języki można napewno dodawać bo jest i rosyjski i angielski i kilka innych.

Przygoda z Windows Mobile... | Mio A701 | Asus P526 | Asus P750  | HTC Touch PRO | HTC HD 2 ... będzie Windows Phone od HTC ;)

*

Offline kermitjr

• 298
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 01, 2008, 09:04:04 »
No, ale wgrywanie nowego ROM-u = utrata gwarancji ;) Czyli jest do dosyć radykalne rozwiązanie :)
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.1
Asus P750
Mio MOOV 200

*

Offline jakubkameleon

• *
  • 87
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 01, 2008, 11:01:01 »
tego właśnie się obawiałem zmiany romu... używam ROM V6.8.0 PLK_PL00 wersja radia V4.6.8.P1-PP i wszysto działa stabilnie  nigdy jeszcze się nie zawiesił. Trochę brak mi możliwości  pisania na www klawiaturową  sprzętą ale trudno. Mam prośbę podby ktość jakiś  link  odnośnie opisów radia i romów co zyskujemy, jak zrobić bqckup tego romu co mam  itp...
Prosiiłem  jednego usera na PW ale widocznie  im  więcej  się  wie  na ten temat tym bardziej ma się niktórych  w ......

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 01, 2008, 14:33:43 »
@jakubkameleon

w .... to sie ma ludzi ktorzy chcieliby miec wszystko na gotowo i nie chce sie wcisnac szukajki, poza tym trzeba jeszcze miec sporo czasu na wszystkie PW,GG.itp i na kolejne podpowiedzi na walkowane od dawna tematy.
Tu sa linki do tematow zwiazanych z romami Sorga,sa tam opisy i wrazenia urzytkownikow,jak i plusy i minusy alternatywnego romu:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=101457.0
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=100002.0
a tutaj jak to wrzucic na fona
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=103895.30

Tez obawialem sie zmiany romu i  nie wiedzialem jak zrobic backup polskiego WM, ale zrobilem to w koncu i trwa to kilka min i wcale nie boli.

@kermitjr

Odnosnie gwarancji pisalem juz kiedys ze serwis zapewnial iz nie ingeruje co wgrywamy do Asusa,w najgorszym przypadku (jesli juz sie taki przydarzy) wgrywamy z powrotem polski rom i wtedy wysylamy do serwisu. Teraz jest prosciej bo w koncu pojawil sie nowy WM 6.1 pl.
A zeby przesiasc sie na inny rom wystarczy zrobic sobie full backup systemu np. programem SPB Backup,potem wgrac dowolny rom (np Sorg 0.22,WM 6.1 ) a jesli nam sie nie spodoba mozemy ponownie wrzucic oficjalny polski rom ten ktory mielismy poprzednio i przywrocic wczesniej zrobiony backup.Pisalem tez juz wczesniej ze na dzien dzisiejszy (pomimo kilku bledow) nie widze dla siebie lepszego romka jak ww Sorg.
Pozdro

*

Offline jakubkameleon

• *
  • 87
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 01, 2008, 16:07:57 »
@alexjaslo

dziękuje za pomoc, korci mnie ta zmiana romu na Sorga głównie chodzi o QVGA i pisanie po www. Rozumiem że nie zawsze ma się czas i chęci, ja lubię  programować w .net i zawsze jak ktoś o to pyta lubie
o tym opowiadać ;] jeszcze ra
 dziękuje