Ejże, napisałem "Wszystkie wzdłuż trasy Szczecin - Wrocław", co - w moim błędnym przekonaniu - wskazywało dokładnie na zachodnią Polskę, i tylko na ten kawałek, po którym jeżdżę.
Z pamięcią możesz mieć rację, nie znam się. Spokojnie czekam na nową wersję programu, która ma być pod tym względem lepsza. Inna rzecz, że gdybym na prostej drodze nie "zjeżdżał na pole", nie były by potrzebne rekalkulacje...
Napisane: 18-06-2007, 17:05:49
Wydaje mi się, że to raczej była wina sprzętu a nie navigo, trójką jechałem w tam i z powrotem, aż do Jeleniej Góry i ani razu nie zauważyłem błędnie wytyczonej drogi (mówimy o drodze krajowej nr 3).
Co do przeliczania, tras, to mi osobiście nigdy program się nie "wywalił" a samo przeliczanie następuje w locie, tak, że praktycznie nie ma przerwy w nawigacji.
Inne nawigacje przeliczają po kilkanaście razy dużo dłuższe trasy (bo międzynarodowe, a przeliczanie wielokrotne jest niezbędne, bo wszędzie, nie tylko w Polsce, coś się buduje lub remontuje), i nie wywalają się, więc tu mogę kierować jedynie apel w stronę zespołu Navigo.
Na DK3 między Szczecinem a Gorzowem kilka razy N2 widziało mnie na polu i w związku z tym wytyczało mi nową trasę. Za każdym razem po trzech - czterech wyliczeniach się wywalało.
Jak pisałem, 29MB przed uruchomieniem nawigacji, żadnych programów działających w tle, sygnał gps bardzo dobry, no i procesor też niezły...