Czyli rozumiem, że myślałeś że do LOGO dołączono pełna wersję? Na logikę, kto wypuszczałby pełna wersję darmowo do gazety i na półki sklepowe za 229zł jednocześnie? Jeśli jest to wersja ograniczona czasowo, to jest to demo, czyli wersja demonstracyjna. Nie zablokowali żadnych funkcji i chyba to jest fair, nie kupujesz kota w worku, chcesz wydajesz stówe, nie chcesz, to nie. Zademonstrowali nam, co program potrafi i dali na to dwa miesiące.
No i jest problem - po teście wychodzi że program nie jest wart w obecnej wersji nawet tych 5.9 które na niego wydałem, aczkolwiek pewne rzeczy sugerują że da się to poprawić i w przyszości może być dobrze.
Więc są dwa wyjścia - albo firma jasno zadeklaruje że taka a taka rzecz będzie chodziła w takim a takim czasie (w przeciwnym przypadku zwrot kasy), albo zawiadomi kiedy już będzie chodziła i znowu da do testu, choćby na tydzień.
Inaczej szkoda nawet tych 99 zł, mapy są na poziomie..... braku poziomu, nawet I-go czy TT o pokryciu 30% mają pokrycie lekko licząc z 10 razy lepsze i o wiele mniej błędów.
Sam program w obecnej wersji to również gniot, jakiego nie widziałem - niemniej IMo wszystko da się łatwo zmienić - koncepcja jest za to dobra.
Np. na moim Ipaqu 6515 program w obecnej wersji przez lekko licząc 90% trasy czeka na sygnał z gps, a ilość satelit np. 7 wyświetla na czerwono.
Oczywiście w tym czasie żadnej drogi nie wskazuje.
Ja wiem, że w HP Ipaq 6515 nie ma SirfIII, więc sygnał nie jest najlepszy, ale bez przesady, z innymi programami proporcje są dokładnie odwrócone, przez ponad 90% czasu mam możliwość korzystania z nawigacji.