OKI R024 PLUS - 2 problemy

• 4 Odpowiedzi
  • 746 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Barnejek

• 341
  • Sprzęt: Mio A701
OKI R024 PLUS - 2 problemy
« dnia: Listopad 06, 2007, 13:59:01 »
Witam!

Nie wiem, co wali mojemu Mio, ale budzik nie zawsze dzwoni! Już nie raz zaspałem do szkoły! Używam dzwonka "ringer"  coś mu bije, na innych dwonkach to samo  :-| Raz dzwoni, a raz nie...

Druga sprawa to w trakcie uśpienia uruchamiająca się samoczynnie Automapa 3.9.9.3 i resetująca ustawienia Mio, tzn podświetlenie ustawia się na zero i po 5 sekundach gaśnie, a nie po 30s i AS znowu włącza się kiedy chce, a Mio nie wyłącza się w ogóle po minucie...  problem ten zdarza się rzadko i sporadycznie, ale budzik to już masakra...

Nie wiem, co robić...  :S

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: OKI R024 PLUS - 2 problemy
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2007, 15:19:09 »
Co do AM, to jest to znany jej właśnie problem. Co do budzika, to sprawdź programy, które masz poinstalowane. Mnie kiedyś właśnie AM 3.9.3 (przyznaję, "korsarska" wersja - ale tylko na chwilkę do testowania) powodowała podobny problem, którego nigdy wcześniej ani nigdy później nie miałem.

*

Offline Barnejek

• 341
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 06, 2007, 19:06:51 »
Bawię się teraz tym budzikiem i niby teraz działa... a pewnie jutro rano może nie zadzwonić...  :-|

A jest jakaś aplikacja, która może służyć jako zamiennik budzika?

A co sądzisz o przejściu na OKI R024 Basic, gdzieś pisałeś, że chyba stabilniejsza wersja R024 :)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 06, 2007, 19:22:47 »
Nie, nie pisałem, że BASIC jest stabilniejszy. Pisałem, że OKI R024 BASIC jest uznany za najszybszy i najstabilniejszy ROM przez wielu użytkowników (śmiem twierdzić, że przez większość tych, którzy go używali). Jak dla mnie PLUS jest tak samo stabilny (soft reset czasem robię jedynie "dla higieny" raz na parę tygodni). Możesz jednak spróbować - a nóż zadziała? Zawsze potem w razie co możesz zmienić na inny, no problemo.

*

Offline Barnejek

• 341
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2007, 21:25:01 »
Z tym budzikiem to jest tak, że po prostu w rejestrze tworzą się śmieciowate wpisy, które koliduje i dlatego nie dzwoni...
Aby wyczyścić ten rejestr potrzebna jest aplikacja Check Notifications niestety nigdzie nie mogę jej znaleźć, a wszystkie linki co są na forum już nie działają  :|   

Ma ktoś może ten program?  :)