Przeniesienie ROM'u w A701

• 3 Odpowiedzi
  • 693 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przeniesienie ROM'u w A701
« dnia: Listopad 06, 2007, 16:23:27 »
Witam wszystkich, jestem tu świerzynka więc jeżeli co to nie tak zrobię to proszę o litość.
Posiadam A701 z wersją ROM'u w który jest już wrzucone spolszczenie. Kumpel wczoraj zakupił tez taka zabawke ale nie ma spolszczenia i jeszcze paru innych rzeczy które u mnie są w standardzie. Chciałbym mu zrzucić mój soft ale tu pojawia się problem, przetrzepałem forum znalazłem info że należy użyć Scoter Backup Utility. Zassałem, rozpakowałem, odpaliłem postępowałem zgodnie ze wskazówkami i napisało że backup gotowy, ale problem w tym że nie moge znaleźć tych trzech plików jakie zostały utworzone przez Backup. Za wszelkie info z góry dziękuje. Pozdrawiam.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: Przeniesienie ROM'u w A701
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2007, 17:32:34 »
dump ROMu ma rozszerzenie *.bin - użyj wyszukiwarki w eksploratorze, ale stawiam na to, że wrzuciłeś to na SD do katalogu ogólnego.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2007, 17:25:08 »
Niestety nie ma, zastanawiam sie juz czy przypadkiem w programiku do backup'u nie ma jakiegos błędu. Jeżeli ktoś ma jakis pewny sposób przeniesienia ROM'u do innego MIO to proszę o wskazówki.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 07, 2007, 18:32:13 »
Tylko tą metodą. Nie znam innej i myślę, że nie ma... Całego ROMu... raczej nie.