G4 SIP Hide

• 5 Odpowiedzi
  • 781 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline KwiQ

• 35
  • HTC Kaiser - Orange ROM + SD 4 GB
G4 SIP Hide
« dnia: Październik 24, 2007, 19:32:24 »
Witam wszystkich, czy ktos moze mi powiedziec do czego jest ten program, zmienilem rom na OKI R024+ i sie takowy pojawil, bruzdzi mi on trochu poniewaz chcialbym wgrac klawiature POCKETCM. Na starym romie bezproblemowo wgralem ja i ustawilem jako domyslna. Na OKI wgrywam ja i nawet nie da sie manualnie na nia przelaczac gdyz orygnalna sie nie zmienia, gdy dam w SIP-ie PocketCM jako defaultowa to wywala sie bialy ekran i tylko hard reset ratuje sytuacje. Czy da sie jakims innym sposobem ustawic PocketCM jako domyslna ? Ewentualnie czy da sie wywalic tego SIP-a i czy nei popsuje to dzialania systemu. Prosze o rade ;) pozdrawiam

*

Offline KwiQ

• 35
Odp: G4 SIP Hide
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 26, 2007, 10:57:50 »
czy ktos sie orientuje jak mozna zwalczyc ta oryginalna klawiature w tym romie i zastapic inna ? bede wdzieczny za pomoc

*

Offline mw71

• **
  • 188
  • Mio A701, ROM Oki 024, WM 5.0, karta SD 2 GB
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 03, 2007, 23:51:23 »
Niestety stary, obawiam się, że nikt nie wie po co jest ten program! Mam ten sam problem. Wgrałem klawiaturę Resco Keyboard oraz Mobione (słownik T9). Ustawienie jednego z nich jako "input" metoda domyślna nic nie daje. chociaż mogę zmieniać w opcjach to system nie chce ją w ogóle włączyć i mam standardową angielską. Czasem jak pocket się zawiesi i zrobię reset to klawiaturka mi wchodzi i działa bez zarzutu. Ale jak wyłączę pocketa na noc i rano włączam temat powraca tzn. standardowa klawiatura bez możliwości włączenia swojej. Nie wiem o co chodzi i na forum też nikt mi nie pomógł (mam ROM OKI 024). Być może pomogłoby poprzestawianie czegoś w rejestrze ale trzeba wiedzieć gdzie i co. Zaznaczam, że wywalenie oryginalnej klawiatury (klucza rejestru) rozwala cały system i wita hard reset. Zmiana SIP-u na swoją domyślną daje efekt, który już znasz. Więc nie wiem kto nam pomoże : ((

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 06, 2007, 10:13:09 »
nie wiem czy pomoge ale... mialem podobny problem - nie moglem zmienic klawiatury i udalo mi sie tym sposobem

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=76034.0

*

Offline KwiQ

• 35
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2007, 14:21:48 »
w OKI R024 nie znalazlem wogule programu: IMSelector przypuszczam ze zmiast niego moze byc G4 SIP ale pewnien nie jestem :)

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 06, 2007, 18:51:11 »
w OKI R024 nie znalazlem wogule programu: IMSelector przypuszczam ze zmiast niego moze byc G4 SIP ale pewnien nie jestem :)

no to dograj ten program i git;)

ja tak mam zrobione