SKYFIRE - DZIALA

• 81 Odpowiedzi
  • 19738 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bubek3

• **
  • 165
    • forum.PasjaGSM.pl
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Odp: SKYFIRE - DZIALA
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 30, 2008, 16:13:25 »
zoorin, wersdję te dawałem już na forum. Tutaj:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=109159.msg759653#msg759653

*

Offline zoorin

• **
  • 140
    • Software for PPC
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Touch Pro, HTC Kaiser
« Odpowiedź #61 dnia: Wrzesień 30, 2008, 16:19:37 »
zoorin, wersdję te dawałem już na forum. Tutaj:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=109159.msg759653#msg759653

A mógłbyś jeszcze napisać co w niej jest innego niż w zwykłej wersji? Bo lokalizacja PL mnie nie interesuję, a ponadto szkoda mi trochę zakładek.

« Odpowiedź #62 dnia: Wrzesień 30, 2008, 17:25:18 »
Witam i zapytam ponownie - czy Skyfire poleci na urządzeniu takim jak MIO P550?
Mam problem - po instalacji otrzymalem komunikat  "że nie ma certyfikatów lub czesci plikow".
Poprosze o pomoc.

*

Offline bubek3

• **
  • 165
    • forum.PasjaGSM.pl
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #63 dnia: Październik 01, 2008, 13:21:25 »
zoorin, no zakładek niestety nie ma i troszkę poczekamy zanim się pojawią :|
poprzedni mój post pisałem w sensie: OperaMini - nie pyta sie o dostęp do karty czy wewnętrznej pamięci. Jest uruchamiana z poziomu menu. Menadżer plików działa jak najbardziej prawidłowo - w zwykłej Operze Mini nie chciał mi ściągać - wypluwał jakiś błąd
Ogólnie rzec biorąc, nie ma tam nic z OperyMini Mod ;) czy Skyfire, bądź OperaMobile. Zwykła OperaMini troszkę usprawniona w swym działaniu ;) dla mnie wystarczająca ze względu na szybkość otwierania stron, braku zbędnych powiadomień/pytań i działający menadżer plików.
BliniuW, wydaje mi się że mało jest osób które są w stanie Ci odpowiedzieć, ponadto zapewne nie zaglądają do tego tematu. Jeśli chodzi o certyfikaty, można przypuszczać że winę za to ponosi system. O ile się nie mylę Mio p550 ma WM w wersji 5.0 ? nie mam pojęcia czy Skyfire przystosowane jest do tej wersji systemu. Chyba że masz 6/6.1 ?

..edycja..

Właśnie patrzyłem na stronie skyfire. W release niby pisze że współpracuje z wm5, tak więc ja na pewno nei pomogę. Nie mam pojęcia co może być przyczyną.
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2008, 13:26:19 wysłana przez bubek3 »

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #64 dnia: Październik 01, 2008, 17:23:01 »
Przegladarka sciagnela sie, zainstalowala poprawnie, ale na tym koniec pozytywnych informacji. Na Omnii wyskakuje tylko ekran startowy, a potem sie wylacza.

*

Offline blady.bb

• 720
  • Sprzęt: HTC Universal, HTC Leo
« Odpowiedź #65 dnia: Październik 02, 2008, 17:46:25 »
Przeglądarka jest niezła. Na tyle, że byłem pewien, iż poradzi sobie z ing.pl - niestety tylko Opera Mobile podołała temu wyzwaniu.
HTC Universal [G3]
Radio: 1.17.00
ROM: Tomal v8.81 Regular (64MB device) WM6.1 - Hybrid Build: 21042.1.6.0
MiniSMS

« Odpowiedź #66 dnia: Październik 02, 2008, 21:24:12 »
No niestety dzwiek w filmach youtube nie dziala ale cóz wszystkiego nie mozna miec : ) hehehehe dobrze chociasz ze stronki bardzo dobrze przeglada ;)

Pozdro

*

Offline blady.bb

• 720
  • Sprzęt: HTC Universal, HTC Leo
« Odpowiedź #67 dnia: Październik 02, 2008, 22:02:00 »
No niestety dzwiek w filmach youtube nie dziala ale cóz wszystkiego nie mozna miec : ) hehehehe dobrze chociasz ze stronki bardzo dobrze przeglada ;)

Pozdro

Mnie działa - warunek jest taki, że musisz go włączyć przed odpaleniem przeglądarki.
HTC Universal [G3]
Radio: 1.17.00
ROM: Tomal v8.81 Regular (64MB device) WM6.1 - Hybrid Build: 21042.1.6.0
MiniSMS

*

Offline zajac76

• **
  • 122
    • kaufeninpolen.de
  • Sprzęt: TYTN II (pierwszy PDA. Pierwszy wiec najlepszy)
« Odpowiedź #68 dnia: Październik 02, 2008, 23:58:34 »
sposób pobrania - cacy. wszystko poszło i działa.

bank Pekao SA - bez problemów
bank Sparkasse (niemiecki) - bez problemów

dużym plusem tej przeglądarki w porównianiu z np Opera mini jest to ze wypleniając dane formularzy na stronach www nie otwiera się osobne okienko a dane wpisujemy na gorąco jak w normalnym kompie. co za tym idzie po wpisaniu adresu możemy.... wcisnąć enter  :ok: możliwość wpisywania hasła podczas logowania do banku bez potrzeby otwierania okienek do każdej literki skraca czas potrzebny do zalogowania.

reasumując podoba mi się.... ale mogli by pomysleć że w europie tez LUDZIE mieszkają.

*

Offline popaS

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC M9
« Odpowiedź #69 dnia: Październik 06, 2008, 01:01:52 »
Działa ! na Symbianie Nokia N80  :E
Właśnie odpaliłem toto ... tak z ciekawości czy działa, bo ostatnio wywalało błędy.
Youtube - można oglądać filmy - tylko, ze procesorek N80 nie wyrabia z wyświetlaniem i wygląda to u mnie raczej jak pokaz slajdów niż film. Całkiem możliwe, że problemem jest wielki śmietnik w moim telefonie :) który może spowalniać odtwarzanie. Nie testowałem innych stron, ogólnie bardzo wolno działa ta przeglądarka na N80 i zniechęca do dalszych eksperymentów...

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #70 dnia: Październik 06, 2008, 08:09:20 »
n80 to najwolniejsza  nokia jaką widziałem - chwilę kiedy ją sprzedałem - uznaję za szczęśliwy dzień :)  - polecam osobom którym się nigdy i nie gdzie nie śpieszy  :) ale to proc 206mhz i niedorobiony system - to w zasadzie taki przodek n95
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2008, 08:10:56 wysłana przez robix1999 »

*

Offline zajac76

• **
  • 122
    • kaufeninpolen.de
« Odpowiedź #71 dnia: Październik 06, 2008, 08:31:24 »
wszystko poszło i działa.

biegało biegało aż się znudziło i przestało. woła o maila i hasło i nie chodzi mimo podania tych danych.
to może być świetny produkt ale na razie olewają wszystkich poza US i nie zamierzam pchać się na siłę do testowania tego. wracam do opery mini.

« Odpowiedź #72 dnia: Październik 15, 2008, 11:37:21 »
kurde nic nie przychodzi od skyfire. moze ktos podac mail i haslo ?

*

Offline zajac76

• **
  • 122
    • kaufeninpolen.de
« Odpowiedź #73 dnia: Październik 15, 2008, 11:55:35 »
ja specjalnie na tę okoliczność założyłem maila w domenie gmail.com i poszło bez nikakich problemów.

*

Offline wikiri

• *
  • 52
  • Najlepszy tel-zabawka i8000
  • Sprzęt: Samsung i8000
« Odpowiedź #74 dnia: Październik 22, 2008, 19:14:15 »
Co się ludzie dziwicie, ze nie przychodzi na tanie konta pocztowe ala wp o2 i inne zgrzybiałe skrzynki mailowe? Tylko gmail, bo najlepszy. Na onet to często wiadomości z innych kont nie przychodzą lub są z godzinnymi opóźnieniami.

Ale co to za offtopy ludziska?? Piszecie o pierdołach już trzecią stronę a żadnego faktu w nawiązaniu do tytułu wątku nie ma!!! Brać przykład z xda, tam piszą o topicu a nie o swoich życiowych problemach (grr, nerwa mam)

To żaden problem sobie ściągnąć i uruchomić Skyfire. Na Hermesie działa super szybko, porównywalnie do opery. Zoom jest nawet lepszy bo w operze można sobie powiększyć obraz a w Skyfire wybieramy "pole" które chcemy oglądać, albo to jest zwykły zoom do 1:1 albo widzimy coś co chcemy. Dla przykładu można tak sobie zzumować okno filmu na Youtube (co niektórzy będą zamiast You mieć czerwono : ) ale filmy trochę tną, co w operze z flashem wogóle nie idzie oglądać bo są już problemy z samym wczytaniem flasha większego od banera.

Co do zużycia pamięci to faktycznie jest lepiej od opery. Mamy tutaj bogate memu, zakładki, historię itp.

Mi nie działa wpisywanie adresu, jak będę chciał w programie wpisać adres do którego ma się udać to mi się Skyfire wywala. Mogę jednak z panelu Today wpisać stronę i uruchamiając się program od razu tam wędruje i już mogę sobie np. google z historii wybierać i jest git.

Na xda mówią, że dane nie idą od razu do nas tylko są jakoś pakowane przez ich serwer. Nie czytałem o tym więcej, niech ktoś mądry sie o tym wypowie, ok? Interesujące to.

Ogólnie przeglądarka jest MIODZIO, nie znam lepszej. Mam nadzieję, że szybko ją będą poprawiać bo ma możliwości. A skoro rodzina HTC się powiększa i coraz bardziej popularne stają się komórki z systemami operacyjnymi to powinien nastąpić wreszcie bum w oprogramowaniu do WM, bo to co mamy teraz jest w żałosnym stopniu rozwinięte. No bo jak to nie można sobie normalnie w internecie poserfować? To czym się chwalą ci wszyscy operatorzy i firmy od komórek?

Testujmy Skyfire, niech amerykanie dostają te swoje smsy :) a co
Phone: i780 -> i900 omnia 8GB -> i8910 HD -> OMNIA 2
SanDisk 4gb

*

Offline mourning

• **
  • 221
  • Sprzęt: HTC TyTN II-Orange, HTC HD2,HTC One X
« Odpowiedź #75 dnia: Październik 30, 2008, 23:20:28 »
A ja na koncie na interii czekalem na maila od nich chyba z dwa miesiace i dzisiaj przyszedl z linkiem do sciagniecia Skyfire.Wpisalem dowolna kombinacje liczb w miejscu telefonu,sciagnelem caba,wrzucilem na kaisera i jak narazie wszystko dziala dobrze.Tak wiec moze czasem warto czekac hihihihih.Ogolne wrazenia pozytywne i z checia poczekam na oficjalna wersje

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #76 dnia: Październik 30, 2008, 23:25:25 »
Co się ludzie dziwicie, ze nie przychodzi na tanie konta pocztowe ala wp o2 i inne zgrzybiałe skrzynki mailowe? Tylko gmail, bo najlepszy. Na onet to często wiadomości z innych kont nie przychodzą lub są z godzinnymi opóźnieniami.

Widzisz... mnie przyszło natychmiast (może w 5 minut) na "zgrzybiały onet". A Tobie gmail płaci za reklamę, że bzdury ludziom do głów wciskasz?

Zgadzam się - Skyfire to świetna alternatywa dla Opery (dotąd nie pobitej). Mnie się go nawet łatwiej obsługuje. Tak jest - testujmy i zasypujmy Amerykanów smsami, hihihi...

*

Offline >>Devasto>>

• 543
  • Sprzęt: I9000, Nexus7 3G
« Odpowiedź #77 dnia: Listopad 06, 2008, 11:33:41 »
Na X51V wm 6 nie odpala sie (certyfikat).

Nie da sie czegos z tym zrobic..?
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

*

Offline -arturo-

• *
  • 95
  • Sprzęt: TYTN II
« Odpowiedź #78 dnia: Listopad 06, 2008, 11:53:46 »
Zauwazylem ze mimo wszystko nowe wersje opery 9.5 dzialaja szybciej niz skyfire.
Potrzebna zgoda administracji, polecam poczytać Regulamin.

*

Offline rafal.gz

• 26
  • Sprzęt: Zest
« Odpowiedź #79 dnia: Listopad 06, 2008, 13:38:55 »
Zauwazylem ze mimo wszystko nowe wersje opery 9.5 dzialaja szybciej niz skyfire.

U mnie jest odwrotnie - dzisiaj zainstalowałem Skyfire (w.g sposobu opisanego na forum) - działa bardzo zadowalająco.

*

Offline Alwin

• *
  • 78
« Odpowiedź #80 dnia: Listopad 06, 2008, 13:41:15 »
"Poużywałem" i odinstalowałem flash działa, youtube też ale z szybkością to trzeba jeszcze poczekać.
Używam Opera 9.5 (beta) tam przynajmniej nie wyskakują uciążliwe reklamy we flash ;) oraz skalowanie stron jest lepiej zaplanowane.

Po za tym czytałem komentarz na stronie http://www.telepolis.pl/news.php?id=10417
13.  ~blaha 2008-01-29 19:10  bgn237.neoplus.adsl.tpnet.pl
przeczytal ktoś licencje? ludzie, tam jest o przechowywaniu tego co robimy, jakie strony przeglądamy, w jakie reklamy klikamy, nasze położenie geograficzne, telefon, słowem- cały ruch w sieci. NEVER!

*

Offline zmrok

• **
  • 128
    • Urban Highline Festival w Lublinie
  • Sprzęt: DHD
« Odpowiedź #81 dnia: Listopad 09, 2008, 13:37:30 »
na o2.pl doszlo bez problemu ale problem pojawil sie gdzie indziej: skyfire odpala sie ale tylko w polowie tzn. po lewej stronie ekranu mam skyfire a po prawej tf3d ktore jest pod spodem ;] pozniej odpalam jakas strone jak trafie i strona normalnie sie otwiera ale widze jej tylko polowe, ktos wie o co chodzi?

diamond + rom qsqa 3.2a

edit: dobra juz znalazlem, sorry i pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2008, 13:40:00 wysłana przez zmrok »