Opera mini jako domyślna przeglądarka?

• 4 Odpowiedzi
  • 1997 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Opera mini jako domyślna przeglądarka?
« dnia: Wrzesień 18, 2008, 15:31:02 »
Witam!
To mój pierwszy pościk na tym forum, dzięki czytaniu forum, czyli dzięki Wam stałem się posiadaczem HTC Kaisera.
Bardzo fajne urządzenie, ogrom możliwości, prosta konfiguracja. Jednej rzeczy jednak nie potrafię w nim zmienić tak, by działało tak jak bym chciał.
Są w nim zainstalowane trzy przeglądarki:
- Pocket IE
- Opera mobile
- opera mini

domyślną jest Opera mobile, a chciałbym, aby domyślną była jej javowa siostrzyczka. jak to zrobić, bo szukam, szukam i jakoś nie bardzo mogę znaleźć? Używałem szukajki forumowej, nie znalazłem jakiś wskazówek.

Pozdrawiam

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: Opera mini jako domyślna przeglądarka?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 18, 2008, 16:08:12 »
ZTCW to opery mini nie ustawisz jako domyslnej przegladarki, bo nie jest to program na PPC tylko aplet w Javie.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline brent

• **
  • 174
  • Sprzęt: Cala kolekcja :)
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 18, 2008, 16:28:10 »
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=347689

Uprzedzam, ze nie sprawdzilem tego rozwiazania.
W kolekcji m.in.: N9210i, Clie665, SPV, MDA3, FS720, A925, N9300, Qtek 8300, TYtN 1&2, iPhone2G, G900, Eee901, Raphael, E63, i780, i8000, i5700, C6-00, Kindle3G, iPhone4, Milestone, NookColor, SGS2

*

Offline bubek3

• **
  • 165
    • forum.PasjaGSM.pl
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 18, 2008, 20:06:39 »
Zamieszczam odpowiednią wersję Opery Mini 4.1 z polską lokalizacją. Przetestowana przeze mnie :) wersję tę, musiasz zainstalować w pamięci wewnętrznej kaisera.
Niestety, jako iż plik załącznika może mieć maksymalnie 192kb - nie wiedzieć czemu, ustawione jest tak mało - uploaduje na [serwis zabroniony]

/pokaz/557579---8012.html]klik

*

Offline blady.bb

• 720
  • Sprzęt: HTC Universal, HTC Leo
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 20, 2008, 12:37:49 »
Udało mi się ustawić Operę Mini jako domyślą przeglądarkę ale nie polecam tego robić. Musiałem zainstalować trochę wadliwego softu, a poza tym można otwierać za jej pomocą tylko linki bo lokalnych plików się nie da.
Właśnie, a propo lokalnych plików ma ktoś jakiś pomysł na to, żeby otwierać lokalne pliki za pomocą Opery Mini?
Wiem, że ten programik przeprowadza konwersję każdemu plikowi .html, ciekawe czy dałoby się tak przerobić strone z rozkładem jazdy autobusów.
HTC Universal [G3]
Radio: 1.17.00
ROM: Tomal v8.81 Regular (64MB device) WM6.1 - Hybrid Build: 21042.1.6.0
MiniSMS