No tak i już po naprawie. Sprzęt był w serwisie dokładnie 3 tygodnie (co do dnia). Wymienili całą płytę główną.
Przy odbiorze z przerażeniem spostrzegłem, że wrócił z naprawy w Holandii z wgranym Francuskim systemem. Podobno wg numerów fabrycznych wynikało, że pierwotnie był francuski i taki system ustawili nie zważając na to co przyszło - byłem załamany bo francuskiego nie znam i nie znoszę...... ja rozumiem angielski, niemiecki ale francuski..... równie dobrze mógłby być węgierski czy chiński!!!!
Niestety byli bezlitośni, powiedzieli, że był francuski, jest francuski i musi być francuski i nawet odmówili mi zamiany na angielski za odpłatność

Odniosłem wrażenie, że klient nie ma żadnych praw

Technicznie podobno jest tak, że jak ROM jest "francuski " to nie da się wgrać angielskiego systemu.......
A myślałem, że w kapitalizmie jak klient płaci to może zamówić każdą usługę - ale widać myliłem się

.
Byłem załamany..... i w końcu dałem tu na forum ogłoszenie, że sprzedam go bo przecież chyba są u nas w Polsce ludzie, którzy znają język francuski, lub potrafią sobie to zmienić..... w każdy razie ja wymiękłem.
Wieczorem dostałem maila od kolegi z naszego forum, który napisał, że potrafi zmienić mi go na angielski i pewnie będzie można wziąć za niego lepszą kasę lub łatwiej sprzedać. Ja mu na to, że nie chce sprzedać ale sprzedaję dlatego, że jest francuski.... jak obiecał tak dokonał.... wystarczyło podmienić jakiś tam wpis i wgrał się orginalny angielski system. Jestem Happy
Pozdrawiam