Padnięty hx2410

• 10 Odpowiedzi
  • 2053 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Padnięty hx2410
« dnia: Grudzień 26, 2005, 18:38:43 »
Po wgraniu MBKayboard mój HP nie wstaje (wcześniej robiłem to x razy i było OK, teraz na WM 5 zrobiłem cegłę z mojego HP). Pocket uruchamia się, pasek postępu zatrzymuje się na ok. 15% i ekran staje się biały. Hard reset nie działa. Mam już przygotowana kartę SD z właściwym romem (w sumie to dwie - jedną z romem W2003 1.10 do 2410 i druga z downgradowm romem W2003, który był na płycie z WM 5.0). Po wprowadzeniu Hp w tryb bootloader i podłaczeniu do komputera na ekranie HP pokazuje sie napis USB connected. Niestety mtty (ver 1.11a) nie łączy się z portem usb (postępowałem zgodnie z opisem z wątku http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=19004). Próbowałem równiez sposobu opisanego w powyższym wątku - tzn podłączenie IPAqa, ubicie AS, wgranie romu - niestety równiez nie działa - twierdzi, że nie muszę podłączyć power do kołyski, mimo, że prąd jest podłaczony. Czy jest jeszcze jakieś rozwiązanie mojego problemu, czy pozostaje mi tylko serwis?

Pozdrawiam

Padnięty hx2410
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 27, 2005, 20:06:18 »
Ja oddałem  z podobnego problemu do serwisu 9 grudnia i cisza.

Padnięty hx2410
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2005, 19:08:51 »
Witam,
Zrób Clean Reset dostępny dla WM5, tj:
Press and hold the Calendar, Power, and Messaging buttons + rysik

Odinstaluj Activesync i ręcznie usuń pozostałości z katalogu.
Wykonaj clean reset + hard reset i zainstaluj ponownie Activesync.

Mi się szczęśliwie:D udało wrócić do 2003 SE i chwilowo nie tęsknię za WM5

Padnięty hx2410
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 28, 2005, 23:58:21 »
Cytat: "ptrnet"

Mi też się udało. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Padnięty hx2410
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 29, 2005, 23:07:01 »
MBKeyboard i inne klawiatury / inne programy startujace wraz ze startem systemu NIE MOZNA instalowac na karcie pamieci, a wlasnie to zrobiles prawda?

Padnięty hx2410
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 30, 2005, 00:05:46 »
Witam,

U mnie podobny objaw tylko w hx2110

po zainstalowanie MTB WM 5.0 załadował się ale część aplikacji nie odpowiada w tym klawiatury i active sync (działa m.in wmp 10, kalkulator i BT manager)
Nie moge sparować AS przez BT bo nie mam klawiatury aprzez USB nie działą

próbowałem clean reset (taka sam układ klawiszy jak w 2410 ???????)odinstalowanie AS
ponownie clean reset+hard reset  + instalacja ponowna AS i nic się nie dzieje

jak próbuje bez AS wyrzuca błąd brak podpiętego zasilania (pomimo, że jest)

Macie jakieś pomysły??
Ew. możecie podeśłać mi kombinacje klawiszy jak wprowadzić hx2110 w tryb BootLoader

Z góry wielkie dzieki

Padnięty hx2410
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 30, 2005, 09:31:39 »
"Wchodzimy do Bootloadera - należy wcisnąć i przytrzymać klawisz power jednocześnie trzymając wszystkie cztery klawisze aplikacji umieszczone pod ekranem. Do tego wciskamy jeszcze reset rysikiem. Po chwili puszczamy reset, a po sekundzie pozostałe przyciski. Czasem nie udaje się to za pierwszym razem, dlatego trzeba próbować." cytat z forum by lipciopda

P.S.
Odebrałem swojego wczoraj "wymiana płyty głównej"

Padnięty hx2410
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 30, 2005, 10:31:10 »
P.S.
Odebrałem swojego wczoraj "wymiana płyty głównej"

płaciłeś coś czy miałeś go na gwarancji - twój problem również wynikał z instalacji MTB Keyboard? Serwis nie miał zastrzeżeń?

Wracając do mojego przypadku po sprawdzeniu kilku rzeczy okazało się, że mam możliwość (łącząc się z innym PDA przez BT) kasowania plików na moim PDA. W ten sposób po wcześniejszym usunieciu MTBKeyboard (za pomocą opcji Remove programs-można ją było uruchomić jak niektóre opcje w zakładce Settings>System, Connections, Personal) usunąłem folder z MTBKeyboard. Niestety to nie pomogło.

1. Być może MTB zainstalowało pliki w innych katalogach i skasowanie ich powinno rozwiązać problem. Jak myślicie? Jakich plików powinienem szukać? Przy próbie wyboru klawiaturki MTB cały czas jest jako dostępna opcja, jednak zarówno jej jak i pozostałych nie da się wybrać.

2. Po drugie zauważyłem, że w połowie ładowania WM5.0 pojawia się kolorowe kółeczko pojawiające się podczas wczytywanie czegokolwiek. W tym przypadku kółeczko się nie kręci a system ładuje się do końca.

3. Przy próbie uruchomienia większości programów linki nie reagują lub pojawiają się komunikaty: "No program memory available, stop programs that did not automatically stop, and try again". Oczywiście żadne programy nie są uruchomione. W przypadku Worda jest to komunikat:"Word Mobile was unable to open. Please reset your device and try again. Oczywiście to nie pomaga.

Czy to normalne zachowanie, że po hard reset w WM 5.0 w hx2110 nie pojawia się ekranik kalibracyjny ?
Hard reset wykonany: Kalendarz+iTask+soft(rysiK)
Clean reset:Kalendarz+iTask+Power+soft(rysiK)
Bootloader:4 klawisze aplikacji+Power+soft(rysiK) - na ekranie startowym w dolnym roku pojawia się napis WLAN MISMATCH

Gdyby ktoś miał jakieś sugestie to proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Padnięty hx2410
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 30, 2005, 13:02:18 »
Problem na szczęście rozwiązany...

Clear reset (Kalendarz+Messaging+rysik) + reinstalacja AS
Nie wiem czy konieczna była ponowna instalacja AS, problem z łączeniem spowodowany jest firewallem - wystarczyło odpowiednio go skonfigurować

pzdr

Padnięty hx2410
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 02, 2006, 00:17:20 »
Cytat: "Jakub Kańczugowski"
MBKeyboard i inne klawiatury / inne programy startujace wraz ze startem systemu NIE MOZNA instalowac na karcie pamieci, a wlasnie to zrobiles prawda?

Do mnie pijesz? Jeśli tak, to - Nie, nie instalowałem MBK na karcie. Tak, wiem, że nie można tego robić.

Pozdrawiam
Paweł

*

Offline robfra

• **
  • 183
  • Sprzęt: SGS2 Turkbey
Padnięty hx2410
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 19, 2007, 21:55:09 »
Cytat: "ptrnet"
Witam,
Zrób Clean Reset dostępny dla WM5, tj:
Press and hold the Calendar, Power, and Messaging buttons + rysik

Odinstaluj Activesync i ręcznie usuń pozostałości z katalogu.
Wykonaj clean reset + hard reset i zainstaluj ponownie Activesync.

Wielkie dzięki ptrnet !!!

Zrobiłem upgrade hx2410 wo WM_5.0 - tylko było ładne tło i tyle. Zniknęło parę programów z WM_2003 (backup, print itd)

System się mulił niemiłosiernie, brak reakcji na klawisze, przyciski itp Storage zapchany !!!

Chciałem wrócić i kiszka - nie chciał połaczyć się w trybie bootloadera (kalendarz + itask + reset) + kalendarz - chociaż się ładnie resetował.

Dopiero clean do "czystego" WM 5.0 pomógł nawiązać połaczenie w trybie bootloadera i dało się zrobić downgrade do WM 2003