Pytanie o ROM do G500+

• 4 Odpowiedzi
  • 1689 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pytanie o ROM do G500+
« dnia: Marzec 10, 2007, 12:19:54 »
Witam
Szukałem i nie bardzo mogłem znaleźć coś na ten temat, więc pytam tutaj.
Posiadam Etena G500+ i trochę irytuje mnie bardzo cichy głośnik, z tego, co wyczytałem to trzeba zmienić ROM, ja mam aktualnie 0061, zassałem już 0080, ale moje pytanko polega na tym, jak zmienić ten ROM, czy trzeba zrobić jakąś kopie tego, co jest na PPC znaczy się tego starego ROM-u i w jaki sposób to zrobić, no i najważniejsze czy zmiana ROM-u będzie miała jakiś wpływ na gwarancje, czy przypadkiem jej nie strącę, bo potrzebuje w lipcu oddać ETENKA na gwarancje, bo przycisk M-Desk nie działa prawidłowo( wystarczy dotknąć gdzieś w pobliżu guzika, nie trzeba go nawet naciskać, co jest trochę uciążliwe)

Pytanie o ROM do G500+
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 12, 2007, 17:24:08 »
Co nikt nic nie wie na ten temat, piszecie o zmianach ROM-u a nikt nie pisze jak to robi i czy ma jakiś wpływ na gwarancje? A może ktoś mógłby sprawdzić na swojej karcie gwarancyjne czy zmiana ROM-u ma coś do gwarancji, ja niestety nie mam mojej karty gwarancyjnej, bo została w innym kraju.

*

Offline Gufer-posepny

• **
  • 195
Pytanie o ROM do G500+
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2007, 20:55:21 »
jak zmienisz rom i będzie działał to masz gwarancję . Jak się coś pomiesza to nie :) . Ja jeszcze nie robiłem update romu na etenie bo na innych owszem i wiele razy . . Tam jest jakiś plik exe 32 MB . Odpalasz i chyba samo się robi . Tylko nie wyłącz kompa . Stąd dobrze to z laptopa wykonać .
Navroad 350

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: Pytanie o ROM do G500+
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 27, 2007, 11:33:42 »
Witam
Szukałem i nie bardzo mogłem znaleźć coś na ten temat, więc pytam tutaj.
Posiadam Etena G500+ i trochę irytuje mnie bardzo cichy głośnik, z tego, co wyczytałem to trzeba zmienić ROM, ja mam aktualnie 0061, zassałem już 0080, ale moje pytanko polega na tym, jak zmienić ten ROM, czy trzeba zrobić jakąś kopie tego, co jest na PPC znaczy się tego starego ROM-u i w jaki sposób to zrobić, no i najważniejsze czy zmiana ROM-u będzie miała jakiś wpływ na gwarancje, czy przypadkiem jej nie strącę, bo potrzebuje w lipcu oddać ETENKA na gwarancje, bo przycisk M-Desk nie działa prawidłowo( wystarczy dotknąć gdzieś w pobliżu guzika, nie trzeba go nawet naciskać, co jest trochę uciążliwe)

Nowy ROM dla G500+ znajdziesz tutaj:

http://www.unicom.pl/index.php?page=11&drvcat=44

Co nikt nic nie wie na ten temat, piszecie o zmianach ROM-u a nikt nie pisze jak to robi i czy ma jakiś wpływ na gwarancje? A może ktoś mógłby sprawdzić na swojej karcie gwarancyjne czy zmiana ROM-u ma coś do gwarancji, ja niestety nie mam mojej karty gwarancyjnej, bo została w innym kraju.

Natomiast opis instalacji tutaj (dla innego modelu, ale zasada jest taka sama):

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=60746.0
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

Odp: Pytanie o ROM do G500+
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 08, 2007, 12:25:52 »
Dzięki chłopaki za wskazówki, co do wymiany ROM-u, ale jeszcze się wstrzymam ze zmianą do powrotu z gwarancji, bo w końcu nic niewłaściwego się nie dzieje z palmem tylko te ciche dzwonki, ale daje się z tym żyć.  Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi.