Loox 720 futerał

• 74 Odpowiedzi
  • 4762 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline januba

• 271
Loox 720 futerał
« dnia: Czerwiec 27, 2005, 10:20:54 »
Witam,
Proszę o pomoc w sprawie zakupu futerału. Proszę o opinie użytkowników. Miałem futerał Brando flip, ale wyrwał się zaczep z futerału. Naprawiłem, ale znowu pękł plastik, tym razem w innym miejscu. Kiepskie tworzywo. Chcę kupić PDair flip i proszę o opinię. Aluminiowe raczej odpada bo zbyt rzuca się w oczy przy pasku. Chyba, że ktoś poleca inną dobrą firmę. Piel Frama trochę za drogo wychodzi (240,00 zł).
Pozdrawiam
Janusz

Loox 720 futerał
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2005, 10:45:04 »
KRUSELL is the BEST

Loox 720 futerał
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2005, 10:46:52 »
Mialem okazje porownac Brando i PDAir i wybralem Brando. Rozumiem, ze nie chcesz kupowac tego samego jeszcze raz. Glowna niedogodnoscia jaka zauwazylem w PDAir jest sposob 'trzymanaia' Looxa. Sa tam 2 plastikowe 'lapki', ktore bardzo mocno trzymaja sprzet. Ale wlasnie to jest problem, bo trzymaja wg mnie za mocno. Wysuniecie PDA jest nie lada problemem, a jesli czesto uzywasz do ladowania/synchronizacji podstawki, to nie bedzie to przyjemne. Chyba, ze doswiadczeni uzytkownicy PDAir napisza cos innego. A moze 'lapki' sie troche w trakcie eksploatacji poluzuja, tylko co wtedy z normalnym trzymaniem sprzetu?

Loox 720 futerał
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2005, 11:01:11 »
Etui Krusell Pocket Loox 710/720

Mam taki futerał wykonanie 100% jakość 100% (cieniutka skóra). Możliwośc stosowania różnych rodzajów mocowania. Naprawde super różne miałem ale to jakością, wykonaniem i użytecznością bije wszystkie-jakie miałem. POLECAM

http://www.palmtopy.pl/?p0=5&p1=15&o=71

*

Offline lipciopda

• 6801
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2005, 11:09:37 »

*

Offline januba

• 271
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 27, 2005, 11:57:01 »
Dzięki koledzy, o takie opinie właśnie mi chodziło. Kupuję Krusell'a.
Pozdrawiam
Janusz

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 27, 2005, 13:45:46 »
Co do jakos wykonania to ja bym sie jednak czepial :) Wyglada raczej srednio, ale jest uzyteczne.

*

Offline oscar

• **
  • 218
  • Sprzęt: Nokia n95
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 27, 2005, 14:01:11 »
A jak z podlaczeniem sluchawek gdy pokrowiec jest zamkniety? Bo dla mnie np to jest istotne...
I czy krusell bardzo pogrubia? i czy mozna wyjac klips zeby byl bardziej plaski?

Loox 720 futerał
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 27, 2005, 15:03:56 »
Cytat: jakub kańczugowski
Co do jakos wykonania to ja bym sie jednak czepial :) Wyglada raczej srednio, ale jest uzyteczne.

To co polecasz ??

*

Offline kanczug

• 19211
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 27, 2005, 16:03:28 »
Wedlug mnie etui Krusella jest praktyczne, ma baaaardzo duzo roznych opcji montazu itd, ale nie jest do konca ladne. Niestety w tej cenie nic podobnego nie dostaniesz. Polecilbym np. Coverteca ale obawiam sie ze w kraju nawet nie mozna tego kupic. Podobaja mi sie tez bardzo etui Brando. Moj znajomy ma takie etui dla LOOXa i jest bardzo zadowolony.

*

Offline lipciopda

• 6801
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 27, 2005, 16:16:37 »
Cytat: oscar
A jak z podlaczeniem sluchawek gdy pokrowiec jest zamkniety? Bo dla mnie np to jest istotne...
I czy krusell bardzo pogrubia? i czy mozna wyjac klips zeby byl bardziej plaski?
moge sie wypowiedziec na temat etui krusell do HP h1930/40

na sluchawki jest specjalny otworek tak, ze mozna sluchac muzyki z zapietym etui

pokrowiec praktycznie nic nie pogrubia bo calosc wykonana jest z bardzo miekkiej skorki

klips mozna wyjac - wlasnie na tym polega uniwersalnosc systemu multi, ktory opatentowal krusell - w to samo miejsce mozesz wkladac rozne rodzaje zaczepow - spodnie, pasek, rower, auto itp

i powiem szczerze nie wiem co Jakubowi sie nie podoba w nim... ponad 1.5 roku intensywnego uzywania i nie widac jakiegokolwiek sladu zuzycia, zadnych otarc, wszystkie nitki nienaruszone na swoich miejscach - co do wygladu ja osobiscie nie mam zadnych zastrzezen - sliczna, miekka czarna skorka, wszystkie zaczepy, otworki i kieszonki przemyslane - poza tym po co reklamowac cos czego praktycznie nie mozna w Polsce kupic? :)

byc moze sa ladniejsze etui - ale nie mozna pisac, ze to jest brzydkie albo cos jest zle wykonane bo jest to nieprawda

*

Offline kanczug

• 19211
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 27, 2005, 18:47:00 »
Mozna pisac ze cos jest brzydkie, jesli widzialo sie cos ladniejszego :) Skoro masz caly czas to samo etui Krusella to nic dziwnego ze Ci sie tak bardzo podoba :) Gdyby jednak zobaczyl jak wykonane sa produkty innych firm to zrozumialbys roznice :)

Co do etui Krusella i sluchania muzyki to jest tam wlasnie otworek a nie wyciecie, czyli w czasie sluchania muzyki, by otworzyc etui trzeba wyciagnac sluchawki i potem wlozyc je ponownie.

*

Offline Kusiu

• 3968
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 27, 2005, 20:08:15 »
Ja też nie jestem zwolennikiem wyglądu etui firmy Krusell. Nie podoba mi się skóra z jakiej są wykonane oraz sposób mocowania samego PDA. Nie mam natomiast zastrzeżeń co do praktyczności uchwytów czy jakości szycia.

Z tych tańszych, lubię etui firmy PDAir, skóra jest miła w dotyku a system mocowania PDA jest wyjątkowo dyskretny.

Loox 720 futerał
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 27, 2005, 20:14:37 »
A co z PielFramą?

*

Offline oscar

• **
  • 218
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 27, 2005, 21:37:01 »
piel to juz chyba inny przedzial cenowy...
mnie mimo wszystko brando flip kusi, ale juz wszedzie rozsprzedany - zchodzi jak cieple buleczki :/

*

Offline ma_kraj

• *
  • 50
  • Sprzęt: FSC Loox 720, GT-B7610 (B7610NXXIK2), Galaxy S II
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 27, 2005, 23:15:58 »
Ja jestem zadowolony z Brando flip, ale blokada w zaczepie do paska się szybko zużyła i już nie trzyma. Napisałem do Brando, czy sprzedaja zapasowe zaczepy do paska, to mi odpisali, że jak podam im numer zamówienia to mi podeślą gratis. Chwała im za to, ale trzeba kupić bezpośrednio u nich. Ja kupiłem w zirius.pl i nic z tego nie będzie. W etui Krusella bardzo podoba mi się to(na podstawie zdjęć), że kamera jest osłonięta. W Brando jest wyciecie i tyle, a obiektyw jest cały w odciskach palców, chociaż przy jego jakości, to już niewiele może mu zaszkodzić :).

*

Offline januba

• 271
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 28, 2005, 07:47:23 »
Dorzucę jeszcze parę słów na temat futerału Brando flip.
Używam, a raczej używałem go ponad pół roku i dopóki nosiłem go w kieszeni nie było problemów. Jak zaczęło się lato i kieszeni zaczęło brakować nosiłem przy pasku. Pierwszym razem urwałem zaczep, a konkretnie wyrwał się cały plastik (pękło mocowanie z gwintem) z futerału. Było to z mojej winy, bo zawadziłem o słupek przy wsiadaniu do auta. Dobrze, że Loox wpadł do środka auta. Naprawiłem (skleiłem) plastik po rozpruciu futerału i zaniosłem do kaletnika do ponownego zszycia. Może nie była to fabryka, ale całość wyszła nieźle. Drugi raz pękł plastik ponownie (ale już w innym miejscu) w trakcie jazdy autem. Nawet nie zauważyłe kiedy. Po prostu po wyjściu z auta Loox zostal na siedzeniu. Uff, pora na wnioski:
1. Estetyka raczej bez zarzutu. Trochę mogą razić białe nici.
2. Jakość tworzywa (nie klipsa tylko w środku futerału) nie do zaakceptowania. Wygląda jak odpadowe.
3. Na zgięciu klapki widać już mocne wytarcia.
zamówiłem Krusell'a, bo nie chcę zgubić Looxa.
A propos. Naprawię jeszcze raz Brando. Tym razem dorobię metalową płytkę. Jak się wyrwie to razem z połową futerału.
Janusz

Loox 720 futerał
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 28, 2005, 09:11:15 »
Krusell.
Mam całą serię, do różnych telefonów - i flipa właśnie do Looxa720. System zaczepów pozwala na wymienne stosowanie (np. nokia z lewej na zaczepie z 'klikiem', loox z prawej wtykany za pasek).
Wady:
- Jakub zasadniczo ma rację, przy wkładaniu słuchawek trzeba się trochę namęczyć, natomiast otwieranie przy włożonych słuchawkach żeby np. zmienić utwór jest ok. Dopiero otwarcie do pracy (czyli do poziomu albo do maksa) wymaga wyjęcia słuchawek.
- zaczep standardowy (na Allegro sprzedawany jako 'mini') lubi wyhaczać się zza paska. Zaczep z klikiem (dwuczęściowy, jedna część cały czas na pasku) już nie, na szczęście
- do zdjęć muszę wyjmować looxa z futerału. Na szczęście żyjemy w takich czasach, że aparatu nie mam już chyba tylko w plombach (loox - jest, nokie - jest, dziwię się że do mojej cyfrówki nie dołożyli jakiegoś małego aparaciku z boku czy z tyłu ;) )
- na początku ciutkę mi przeszkadzała sztywna dolna część futerału (między klawiszami a ekranem), zachodziła na ekran. Teraz 'zmiękła' i jest ok.
- przy podłączaniu do ładowarki trzeba przytrzymać looxa, inaczej wyjeżdża z futerału

Więcej grzechów nie pomnę. Zalet nie będę wymieniał, dodam tylko że parę razy spadła mi maszynka - i  nie żałuję że mam futerał.
Pozdrawiam :)

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 28, 2005, 16:03:59 »
Cytat: doom_
- do zdjęć muszę wyjmować looxa z futerału
No właśnie chciałbym się upewnić co do wycięcia na aparat. Ja mam Looxa 718 i nie potrzebuję takiego wycięcia - no ale gdy spytałem kogoś na www.krusell.pl - o to czy tam jest to wycięcie - odpowiedział:
"Tak jak najbardziej futerały typu Handit sa tak przemyslane, zeby
wszystkie funkcje urzadzenia byly dostepne bez wyjmowania go z futeralu."
No a ja tego wcale nie chcę :( toteż proszę o ostateczne rozwianie moich wątpliwości.

*

Offline Tytan

• 565
  • HTC Touch Diamond2 + 8GB + Krusell Orbit
    • Topaz ROM
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 28, 2005, 18:51:46 »
ja też nie potrzbuję chociaż mam 720
ten krusell wygląda tak że ma wycięcie ale przy zapnięciu pokrowca wycięcie jest zasłaniane
to pa z to je s to

*

Offline januba

• 271
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 29, 2005, 09:50:21 »
Gdzie można kupić inne uchwyty do Krusell'a inne niż standardowy mini?
Janusz

*

Offline lipciopda

• 6801
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 29, 2005, 10:01:56 »
na allegro zwykle bywaja...

mozesz tez poszukac w http://www.palmtopy.pl/ maja chyba z 6 rodzajow roznych zaczepow

*

Offline kanczug

• 19211
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 29, 2005, 10:42:07 »

*

Offline [POOH]Team_Player

• 1564
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 02, 2005, 10:04:01 »
moze ktos powiedziec co jest wygodniejsze, book czy flip?

*

Offline kanczug

• 19211
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 02, 2005, 11:17:13 »
Wg mnie fliptop... lepiej sie trzyma w rece.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 02, 2005, 11:44:34 »
Cytat: reika
moze ktos powiedziec co jest wygodniejsze, book czy flip?

Oj stary, wystarczy trochę wyobraźni... ;)

Flip otwiera się do góry/do tyłu, a więc taki otwarty PDA ma nadal swoją szerokość, dzięki czemu możesz go trzymać w jednym ręku, a drugim "operować" rysikiem. Jeśli korzystasz z jakiegoś uniwersalnego uchwytu samochodowego (takiego z ruchomymi bocznymi łapkami), to również możesz uzywać go z palmtopem w pokrowcu typu flip. Pokrowce typu fpli z reguły mają zaczep do paska i nie ryzykujesz, że przy jakimś pochyleniu się PDA może wysunąć się, bo jest dobrze zabezpieczony ze wszystkich stron (góra, dół, boki). Jedynym mankamentam (?) może być opisany gdzieś problem z podłączeniem słuchawek - żeby otworzyć futerał będziesz musiał na chwilę odpiąć słuchawki.

Z kolei typ book nie spełnia powyższych funkcji, no może poza podłączeniem słuchawek (ciężko go trzymać w jednym ręku, nie wsadzisz go w uchwyt samochodowy) - i ja tak prawdę mówiąc nie znajduje ani jednej zalety/przewagi takiego rozwiązania. Chyba że jako zaletę przyjmiemy "poważniejszy" (bardziej dystyngowany) wygląd - coś w stylu portfela.

A swoją drogą, to do poprzedniego LOOX-a 600 miałem futerał typu flip (Pielframa - może chce ktoś kupić?), a teraz do LOOX-a 720 używam tego z zestawu (wsuwanego) i jestem z niego bardzo zadowolony, bo jest on bardzo cienki i nie muszę upychać po kieszeniach grubej cegłówki :)

[Dodano: 2005-07-02 11:53:20]
Sorry, chyba nie powinno być "Stary", lecz raczej.... hmm... ??? ... Skarbie... ;)
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline oscar

• **
  • 218
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 02, 2005, 12:57:38 »
Ale np. brando otwiera sie do dolu tj. no i nie ma problemu ze sluchawkami... Tak naprawde to trzeba dobrac sobie etui ktore najbardziej bedzie pasowalo do czyjegos stylu. To zalezy czy ktos uzywa PDA do sluchania muzy glownie, czy do czytania ebookow... Jesli nadal nie bedzie sie dalo brando dorwac, to kupuje Krusella... O ile on mniej wiecej pogrubia pocketa? Bo to mnie najbardzij martwi - nie po to kupowalem urzadzenie jak najmniejsze zeby teraz je "nadmuchiwac"...

*

Offline januba

• 271
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 02, 2005, 13:04:50 »
Mam już Krusell'a. Na razie futerał z klipsem "mini". Zamówiłem pozostałe klipsy (3 rodzaje) i przetestuję. Według mnie jest dużo lepszy od Brando. Bardziej elegancki i ma pewniejszy zaczep. Ma wycięcie na aparat, ale przykryte jest główną klapką z dodatkowym zatrzaskiem.
Pozdrawiam
Janusz

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 02, 2005, 13:34:04 »
Cytat: januba
Ma wycięcie na aparat, ale przykryte jest główną klapką z dodatkowym zatrzaskiem.
W takim razie chyba i ja zdecyduję się na taki do 718-tki. Choć widziałem też Proporty ciekawie wyglądające, ale zdaje się, że w Polsce ciężko to kupić.
Januba - czy ty kupowałeś to z Allegro?

*

Offline [POOH]Team_Player

• 1564
Loox 720 futerał
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 02, 2005, 13:35:04 »
biblo: no ja myslalam, ze booka mozna zawinac tak jak flip tylko, ze na bok :)
oscar, a w ziriusie nie maja?? :)