Szczerze mowiac to bardzo dziwna teoria. Ja mam identyczny problem z N560. W 100% nie doszedlem dlaczego sie tak dzieje, ale mam niemal 100% teorie na ten temat. u mnie wlaczenie lub wylaczenie MSN na Today'u nie przynosi zadnych zmian.
Problem generalnie dotyczy tego, ze PDA startuje i kiedy programy typu launcher probuja wyswietlic skroty do programow na Todayu, ktore znajduja sie na karcie SD, karta jeszcze nie zostala zainicjowana, wtedy N560 sie wiesza. Dzieje sie tak np tez, kiedy programy na Todayu wyswietlaja wolne miejsce na karcie itp., generalnie, kiedy odwoluja sie do karty pamieci.
Czasami trudno jest zmusic PDA do startu z zainstalowanym programem tego typu. Wtedy najlepiej wyjac wogole karte z PDA, uruchomic go i odinstalowac program ktory sprawia problemu, ewentualnie wylaczyc jakies pluginy pokazujace pojemnosc karty. Najczesciej pomoga.
Dobrym wyjsciem bylby program, ktory wstrzymywal by uruchamianie PDA na jakies 2, 3 s. wtedy karta zdarzyla by sie zalaczyc o ile tylko ten program startowal by przed pluginem. Zna ktos co takiego?
Jedynym mi znanym spowalniaczem tego typu jest "Marchevka", ktora na tyle dlugo sie uruchamia, ze karta SD zdarzy sie zainicjowac.
To tyle na ten temat.
Pozdrawiam