Cześć,
chciałbym prosić doświadczonych użytkowników palmtopów, szczególnie tych co znają FSL N560 o pomoc w doborze akcesoriów do tego palmtopa. Potrzebuję zakupić 4 takie urządzenia dla firmy, w której pracuję i bardzo mi zależy żeby nie 'wtopić' kasy w nieodpowiednie akcesoria.
Z lektury tego forum zrozumiałem, że oprócz AutoMapy (lub innego tego typu programu) powinienem obowiązkowo dokupić:
1) KARTĘ PAMIĘCI (ale jaką? czy 1 GB będzie w porządku?, czy możecie polecić jakąś konkretną markę, typ?, wiem że różnią się prędkościami zapisu/odczytu - jaką wybrać, bo na forum są sprzeczne opinie);
2) UCHWYT SAMOCHODOWY (w tej dziedzinie mam największy problem i kompletnie nie wiem co wybrać, widziałem takie mocowane do szyby - na długim pałąku, ale okropnie mi się to nie podoba, chyba wolałbym coś zgrabniejszego - mocowanego w kokpicie, czytałem też że niektóre z nich są z wbudowaną ładowarką (zasilaczem samochodowym) - bardzo by mnie to interesowało, czy możecie coś konkretnego polecić? szczególnie w tej sprawie zależy mi na Waszej poradzie);
3) ŁADOWARKA SAMOCHODOWA (kupić oryginał? czy może jest jakaś inna opcja?);
4) ETUI - POKROWIEC (rozumiem, że można się bez niego obejść, ale ja raczej zakupię, aby sprzęt tak szybko się nie niszczył, co wybrać?)
5) PAKIET LOKALIZACYJNY (też się domyślam, że można bez niego żyć, ale zamierzam go dokupić, gdyż sądzę, że to ułatwi obsługę - dobrze myślę?)
6) FOLIE OCHRONNE (rozumiem, że nie ma co dyskutować nt. sensowności zakupu folii - po prostu trzeba je kupić, bo co prawda żyć się bez nich też da, ale obchodzenie się z palmtopem jak z jajkiem może odebrać przyjemność z korzystania z niego a w praktyce i tak się nie da uniknąć uszkodzeń ekranu).
Dziękuję wszystkim, którzy zechcieli doczytać ten post do końca, a jeszcze bardziej tym, którzy zechcą cierpliwie i konkretnie odpowiedzieć na moje pytania. Potrzebuję Waszej pomocy i bardzo na Was liczę. Jeżeli o czymś zapomniałem to również proszę o info.
Pozdrawiam
Mariusz