Polska klawiatura w marchevce wygląda inaczej niż standardowy, ładny niebieski Keybord. Marchevkowa jest taka biała z niektórymi pomalowanymi na żółto przyciskami, moim zdaniem brzydkie to to

Reasumując - niebieska orginalna klawiatura nigdy nie będzie zawierać polskich znaków i nawet ich tam nie szukaj. Musisz wybrać PL-Programisty. Jeśli u Ciebie nic się wtedy nie pokazuje to dziwna sprawa - sprawdź w ustawieniach marchevki czy masz zaznaczone "Lokalizuj system", ewenatualnie odznacz, zrób soft-reset loox-a, a potem znowu zaznacz i zrób SR.
Z mojej strony mogę polecić ci program VGAKEY. Sam męczyłem się z marchevką ok tygodnia i wyrzuciłem ją bezpowrotnie. Miałem przez nią problemy z odbieraniem poczty przez IMAP, nie otwiera się też FSC SpeedMenu. Nie wspomnę już o zamuleniu systemu i niemożności całkowitego jej wywalenia z pocketa bez użycia HR.
Uważam, że angielski system jest wyjątkowo prosty w obsłudze, a jedyne co nam potrzebne to wpisać czasami w googlach jakieś polskie słówko - do tego celu polecam właśnie VGAKEY. Program jest rewelacyjny, posiada świetnie wyglądające klawiatury i jest często rozwijany.
Więcej na
http://vgakey.netPozdr.