Kontrola drogowa

• 64 Odpowiedzi
  • 11412 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bosmanxxl

• 326
  • Sprzęt: HTC HD2
Kontrola drogowa
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 22, 2006, 02:13:35 »
[...] Z drugiej strony sprawdza sie czy zestaw jest kompletny[...].

Tak, a pan "ochroniarz" jest najbardziej kompetentną osobą do sprawdzenia czy zestaw jest kompletny. Ten jegomożść sprawdza czy to co na obrazku zgodne jest z tym co w środku. Zawartość możesz sobie sprawdzić w serwisie gdzie Ci stemplują gwarancję.

instalowanie jakichkolwiek ukrytych kamer bez wiedzy pracowników jest sprzeczne z prawem. Pracownik musi wiedzieć że jast w ten sposób monitorowany i że w miejscu jego pracy są kamery.

poza tym .....nikt tak dobrze jak ochrona nie zna martwych pól kamer.....

ale dla mnie to już zupełny offtopic - proponuje powrócić do tematu, albo przenieść dyskusję do innego działu

*

Offline kwieto

• 2785
Kontrola drogowa
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 22, 2006, 06:59:52 »
Post usunięty jako wyraz protestu przeciw działaniom administracji na forum PDAclub.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=71713.0
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2007, 23:28:13 wysłana przez kwieto »
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Kontrola drogowa
« Odpowiedź #62 dnia: Luty 22, 2006, 12:38:34 »
Cytat: bosmanxxl
instalowanie jakichkolwiek ukrytych kamer bez wiedzy pracowników jest sprzeczne z prawem. Pracownik musi wiedzieć że jast w ten sposób monitorowany i że w miejscu jego pracy są kamery.

poza tym .....nikt tak dobrze jak ochrona nie zna martwych pól kamer.....

I pewnie dla tego wszystkie sieci handlowe to robia od lat mimo nagonki na warunki pracy jaka panuje w mediach.  Wierz mi - to wszystko jest zupelnie legalne choc nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie sie tym chwalil.
PS. O naszych kamerach nie wie ani ochrona ani kierownicy sklepow. Kierownictwo jak i ochrona kradnie nie rzadziej niz pracownicy.

Wybaczcie OT ale dyskusja na temat glowny watku zostala juz wyczerpana dzieki wypowiedziom ajeda. Co wiecej mozna napisac skoro juz wszystko wiadomoc?

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Kontrola drogowa
« Odpowiedź #63 dnia: Luty 22, 2006, 16:05:36 »
Cytat: "kwieto"
Zamiana produktow kwalifikuje sie na kradziez (jesli do oryginalnego, zapieczetowanego pudla mialbym wsadzic cos innego)

Tytułem sprostowania - to oszustwo, a nie kradzież, co ma ogromne znaczeni jak wynoisisz w ten sposób rzecz o wartości poniżej 250 zł. Jest to wtedy przestępstwo. Jakbyś wsadził do kieszeni - byłoby tylko wykroczenie  :shock:

Kontrola drogowa
« Odpowiedź #64 dnia: Luty 26, 2006, 16:09:52 »
Po europejsku:
Sumując wszytkie wasze wypowiedzi najlepiej kupować legalne oprogramowanie i sprzęt i mieć spokój.

Po polsku:
Sumując wszytkie wasze wypowiedzi najlepiej kupować legalne oprogramowanie i sprzęt i mieć spokój. TYLKO SKĄD NA TO WZIĄĆ PIENIĄDZE.

No własnie sam wiem jak wiele musialem sobie odmówić przyjemności aby kupić sobie oryginalną gierke.

Co do supermarketów:
Jestem w takim wieku, w którym w tego rodzaju skelpach jestem uważany za złodzieja, KTÓRYM NIE JESTEM. Najbardziej odebrałem to spostrzerzenie w Media Markt, w którym raz osiłek(ochraniarz) przekopał mi całe pudełko z myszki za  16zł, czy aby nic tam nie schowałem, dodam że pudełko zabezpieczone plombą.

Kontrole imei:
Mnie osobiście nigdy mnie to nie spotkało. Tylko, że ja na miejscu policjantów sprawdził bym, także pare starszych osób a nie tylko młodzież.

Gdy dowiedziałem się, że w Opolu odbyła sie taka kontrola i zatrzymano ileś telfonów (nwet nie pamietam ile ale wiem, że było tego troche), stwierdziłem że to nawet dobrze, ponieważ, gnojki którzy ukradną ci telefon, mogą zostać złapani.