Jakie nowe funkcje w AM?

• 161 Odpowiedzi
  • 43867 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jachu77

• *
  • 95
  • Sprzęt: Asus A696
Odp: Jakie nowe funkcje w AM?
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 07, 2009, 23:34:19 »
To jest właśnie najbardziej przerażające  :terrified:  Co niektórzy chcą nawigację dla "MAŁPY". Broń Boże ruszyć własne szare komórki ... jeszcze się przegrzeją  :evil:
Myślę, że nikt nie chce nawigacji dla małpy tylko takiej, która ułatwiałaby podróżowanie zwłaszcza na nieznanych drogach. Niech mi ktoś udowodni, że w obecnym stanie oznakowania dróg potrafi zapamięta i zwłaszcza dostrzec zawsze wszystkie znaki drogowe? Podział fotoradarów w zależności od prędkości to strzał w dziesiątkę. Niejednokrotnie byłem świadkiem jak kierowcy przed fotoradarem z ograniczeniem do 90km/h ostro hamują do 50km/h. Dlaczego?

*

Bilunia

« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 08, 2009, 12:25:10 »
To jest właśnie najbardziej przerażające  :terrified:  Co niektórzy chcą nawigację dla "MAŁPY". Broń Boże ruszyć własne szare komórki ... jeszcze się przegrzeją  :evil:
Niejednokrotnie byłem świadkiem jak kierowcy przed fotoradarem z ograniczeniem do 90km/h ostro hamują do 50km/h. Dlaczego?
1. Bo przed jazdą, dali wolne swoim szarym komórkom ?
2. Może niektórzy zwalniają dopiero jak zobaczą fotoradar ?
3. Czy mieli nawigację i korzystali z jakiejkolwiek formy ostrzegania ?

A tak na poważnie.
Gdybyś sobie ustawił ostrzeganie dla fotopstryków na 1000 m i powtarzaj co 12 sek, to chyba nie miałbyś problemu ze znalezieniem znaku ograniczenia prędkości i właściwą jego interpretacją. Miałbyś na to cały 1 km.

*

Offline jachu77

• *
  • 95
  • Sprzęt: Asus A696
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 08, 2009, 13:17:18 »

Niejednokrotnie byłem świadkiem jak kierowcy przed fotoradarem z ograniczeniem do 90km/h ostro hamują do 50km/h. Dlaczego?
1. Bo przed jazdą, dali wolne swoim szarym komórkom ?
2. Może niektórzy zwalniają dopiero jak zobaczą fotoradar ?
3. Czy mieli nawigację i korzystali z jakiejkolwiek formy ostrzegania ?

A tak na poważnie.
Gdybyś sobie ustawił ostrzeganie dla fotopstryków na 1000 m i powtarzaj co 12 sek, to chyba nie miałbyś problemu ze znalezieniem znaku ograniczenia prędkości i właściwą jego interpretacją. Miałbyś na to cały 1 km.

Ad. 1 nie wiem czy dają wolne szarym komórkom
Ad. 2 Tak, zwalniają jak zobaczą fotoradar
Ad. 3 Nie mieli nawigacji z ostrzeganiem, bo gdyby mieli zwalniali by na spokojnie o wiele wcześniej, a nie w ostatniej chwili ostro hamują przed fotoradarem stwarzając przez to zagrożenie na drodze dla innych.

Na poważnie: mnie akurat ten problem nie dotyczy, kłopotów ze znalezieniem ograniczenia prędkości przy drodze nie mam. Jednak nie gardzę możliwością ostrzegania w AM, mam ustawione ostrzeganie na 1km wcześniej i w tej materii AM spisuje się doskonale jako narzędzie ułatwiające bezpieczne podróżowanie.  :ohreally:

*

Bilunia

« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 08, 2009, 13:39:14 »
Na poważnie: mnie akurat ten problem nie dotyczy, kłopotów ze znalezieniem ograniczenia prędkości przy drodze nie mam. Jednak nie gardzę możliwością ostrzegania w AM, mam ustawione ostrzeganie na 1km wcześniej i w tej materii AM spisuje się doskonale jako narzędzie ułatwiające bezpieczne podróżowanie.  :ohreally:
Ale przecież nikt nie mówił, że nawigacja jest niepotrzebna, że ostrzeganie jest niepotrzebne ... itd.
Przeczytaj jeszcze raz uważnie posty Dżeja i moje w tym temacie.
Moje uwagi z grubsza dotyczyły rozbijania kategorii Fotoradar stacjonarny na podkategorie z prędkościami.
Czyż nie wystarczy, że ostrzeże np. 1000m przed "zagrożeniem", a później zwrócimy baczniejszą uwagę na znaki dot. ograniczenia prędkości ???
Z tego co piszesz, masz ustawione dokładnie jak ja. Więc nie rozumiem, o co bić pianę.
Ma Ci wyświetlić ikonkę z np. 70 ? i tak cyferki będą nieczytelne (szczególnie w słoneczny dzień).
Ma Ci powiedzieć do jakiej prędkości masz zwolnić mijając skrzynkę ? Ja tą informację wolę sczytać ze znaków drogowych - jest pewniejsza.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2009, 13:41:48 wysłana przez Bilunia »

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 10, 2009, 15:03:52 »
Najważniejsze zmiany jakie powinny być wprowadzone w AM, to:
1. Poprawa szybkości.
2. Potem poprawienie szybkości.
3. I na koniec można trochę poprawić szybkość.

Mnie krew zalewa, gdy po wzbudzeniu urządzenia zdążę zapiąć pasy, odpalić silnik, a na ekranie dalej mam obracającą się klepsydrę... (pomijam już, że wzbudza się na mapie na której została uśpiona, tylko na tej przy której zamknąłem AM).

No i to biegania po menu z obracającą się klepsydrą co chwila...

Dlaczego w Igo wszystko działa błyskawicznie, a AM jest wolna jak F126p? Rozumiem, gdyby była trochę wolniejsza, ale to kilka razy wolniejsze niż Igo (które na dodatek potrafi wyświetlać "trochę" więcej niż 1fps).
To nie tablica ogłoszeń !

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 10, 2009, 15:17:16 »
Może zacznij ją wyłączać zamiast usypiać?
Miewałem z rzadka takie problemy jak opisujesz, właśnie po wybudzeniu,
a im mniej było dostępnego RAMu, tym gorzej się zachowywała.
Był czas, że dostępnego RAMu miałem ~20MB i AM wcale nie wstawała,
od tego czasu ją wyłączam i nie wiem co to jest klepsydra w menu.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 10, 2009, 17:37:09 »
Ponowne włączenie trwa tyle samo co wybudzanie, więc nie warto.

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 10, 2009, 17:45:53 »
Jak masz dużo dostępnego RAMu, to może nie warto.

*

Bilunia

« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 10, 2009, 18:11:54 »
Ponowne włączenie trwa tyle samo co wybudzanie, więc nie warto.

Tu nie jest problem w czasie trwania, ale w ilości zajętej pamięci RAM.
Zgłosiłeś problem, dostałeś pomoc, a teraz piszesz, że nie warto ???

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 10, 2009, 20:00:27 »
Jak masz dużo dostępnego RAMu, to może nie warto.
Nawet nie wiem ile mam RAM-u :). Tylko dlaczego przy AM to ma znaczenie, a przy innych navi nie? Skoro urządzenie zasypia i wstaje w dokładnie takim samym punkcie, to z jakiego powodu AM uznaje że musi nagle zacząć tak intensywnie używać pamięci?

Napisane: 10-11-2009, 19:04:19
MM517

64MB RAM
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 21:01:15 wysłana przez rgr »

*

Offline emcom

• 31
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 10, 2009, 20:21:43 »
Mnie przyszła do głowy jedna rzecz, na pozór może wydać się Wam absurdalna, ale... chodzi mi o obsługę akcelerometru w urządzeniach które go posiadają. W jakim celu ? Otóż, poprawia to szybkość reakcji na zmianę kierunku ruchu, czy zakręt. Akcelerometr mam w mojej nawigacji w radiu Blaupunkta (model Travelpilot Freestyler) i rzeczywiście radio zawsze dokładnie "wie" kiedy już zakręciliśmy. W AM bywa tak że skręcimy, przejedziemy paręnaście metrów a ona wtedy dopiero wie gdzie jesteśmy tak naprawdę - dopiero po spozycjonowaniu GPS.

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 11, 2009, 22:06:52 »
Może zacznij ją wyłączać zamiast usypiać?
Miewałem z rzadka takie problemy jak opisujesz, właśnie po wybudzeniu,
a im mniej było dostępnego RAMu, tym gorzej się zachowywała.
Był czas, że dostępnego RAMu miałem ~20MB i AM wcale nie wstawała,
od tego czasu ją wyłączam i nie wiem co to jest klepsydra w menu.

Powiedz mi dlaczego na głupiej Akirze (WinCE) mogłem usypiać AM bez żadnej szkody dla niej, a na MioP550 (WM5) po uśpieniu AM i jej ponownym wybudzeniu działa jak ślimak? Na tym samym urządzeniu na MM usypianie nie robi żadnego wrażenia. Może jednak nadszedł czas aby programiści z AM zamiast dodawać nowe, czasami wątpliwej jakości, funkcje, pomyśleli o optymalizacji programu?
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline darek.sko

• *
  • 87
  • Sprzęt: Galaxy Note 4 + Google Maps
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 11, 2009, 23:31:27 »
a ja tak w skrócie bym chciał igo z mapami z am ponieważ w igo jest:
1. wizualizacja np. wiadukty kolejowe
2. ukształtowanie terenu (super widok w górach)
3. prędkość wyświetlania obrazu na ekranie
3.1 prędkość wyświetlania obrazu na ekranie
3...n prędkość ... :)
4.nakładki które pozwalają zmienić wiele ustawień których nie ma domyślnie w menu

pozdrawiam

*

Bilunia

« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 12, 2009, 00:56:12 »
Powiedz mi dlaczego na głupiej Akirze (WinCE) mogłem usypiać AM bez żadnej szkody dla niej, a na MioP550 (WM5) po uśpieniu AM i jej ponownym wybudzeniu działa jak ślimak? Na tym samym urządzeniu na MM usypianie nie robi żadnego wrażenia. Może jednak nadszedł czas aby programiści z AM zamiast dodawać nowe, czasami wątpliwej jakości, funkcje, pomyśleli o optymalizacji programu?

Mnie się wydaje, że AM nie do końca poprawnie współpracuje z WMobile.
Czasami nawet po wyłączeniu, AM w dalszym ciągu zajmuje pamięć. Sprawdź od czasu do czasu taki element. Po wyłączeniu AM, wejdź w ustawienia systemu -> uruchomione programy, a zauważysz, że od czasu do czasu AM pomimo wyłączenia (nie uśpienia), w dalszym ciągu zajmuje pamięć (jest wyświetlana jako uruchomiony program). Najdziwniejsze jest to, że zazwyczaj zwalnia pamięć, ale czasami się zdarza, że nie.
Kolega ma na Asusie takim samym jak mój, zainstalowaną MM i nigdy się to nie zdarza.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2009, 01:00:09 wysłana przez Bilunia »

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 12, 2009, 04:12:40 »

Mnie się wydaje, że AM nie do końca poprawnie współpracuje z WMobile.
Czasami nawet po wyłączeniu, AM w dalszym ciągu zajmuje pamięć. Sprawdź od czasu do czasu taki element. Po wyłączeniu AM, wejdź w ustawienia systemu -> uruchomione programy, a zauważysz, że od czasu do czasu AM pomimo wyłączenia (nie uśpienia), w dalszym ciągu zajmuje pamięć (jest wyświetlana jako uruchomiony program). Najdziwniejsze jest to, że zazwyczaj zwalnia pamięć, ale czasami się zdarza, że nie.
Kolega ma na Asusie takim samym jak mój, zainstalowaną MM i nigdy się to nie zdarza.
Pozdrawiam

A jak zamykasz automape ? Funkacja w Menu "Koniec" czy poprzez "X".  Jak sie zamknie poprzez "X" to automapa nie zwalnia zasobow faktycznie i jak odpali sie Menadzer Zadan i wyswietli procesy to widac wiszace procesy automapy... Oczywiscie "X" jest ustawione na zamykanie, a nie minimalizacje. Cos takiego wystepuje przynajmniej na moim Toch HD WinMobile 6.1Pro + AM 5.5.3

Odnosnie zmian - to jak dla mnie poprawienie interfejsu tak aby byl czytelniejszy - napreawde wszelkie bajery itd. bardziej utrudniaja. To ma dzialac tak ze zerkasz i widzisz to co potrzeba...

Druga sprawa to  mozliwosc uzywania normalnego TMC - tak jak w IGO. W PL moze sie tego szybko nie doczekamy ale nie o to w tym chodzi. Wszelkie "dedykowane" rozwiazania uzywajace GPRS/UMTS sa moze i fajne, jednak trudno narazie w PL o dobra taryfe oferujaca dobre ceny polaczen jak i dobre ceny na transfer danych...

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Bilunia

« Odpowiedź #45 dnia: Listopad 12, 2009, 04:23:54 »
A jak zamykasz automape ? Funkacja w Menu "Koniec" czy poprzez "X".  Jak sie zamknie poprzez "X" to automapa nie zwalnia zasobow faktycznie i jak odpali sie Menadzer Zadan i wyswietli procesy to widac wiszace procesy automapy... Oczywiscie "X" jest ustawione na zamykanie, a nie minimalizacje. Cos takiego wystepuje przynajmniej na moim Toch HD WinMobile 6.1Pro + AM 5.5.3

Nie wiem jak jest u Ciebie, ale PDA to nie PC. Nie ma możliwości zamknięcia AM  "X"-em. Jest tylko jedna możliwość -  Menu -> Koniec

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #46 dnia: Listopad 12, 2009, 04:31:48 »
A jak zamykasz automape ? Funkacja w Menu "Koniec" czy poprzez "X".  Jak sie zamknie poprzez "X" to automapa nie zwalnia zasobow faktycznie i jak odpali sie Menadzer Zadan i wyswietli procesy to widac wiszace procesy automapy... Oczywiscie "X" jest ustawione na zamykanie, a nie minimalizacje. Cos takiego wystepuje przynajmniej na moim Toch HD WinMobile 6.1Pro + AM 5.5.3

Nie wiem jak jest u Ciebie, ale PDA to nie PC. Nie ma możliwości zamknięcia AM  "X"-em. Jest tylko jedna możliwość -  Menu -> Koniec

hmm to dziwne bo u mnie jest :) w sumie mozna to sobie wlaczyc i wylaczyc... przynajmniej w mojej wersji WindowsMobile 6.1Pro - a zapewniam ze nie jest to wersja pisana pod moje zamowienie ;)

Moze warto zapoznac sie lepiej z tym systemem - tzn. jakie daje mozliwosci :) - chyba ze mowimy o jakis starych wersjach WM typu 2003 itp. ale to nie ma co wymagac kompatybilnosci ze starociami...

« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2009, 04:36:43 wysłana przez tplewa »
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #47 dnia: Listopad 12, 2009, 08:28:49 »
Chyba coś u Ciebie jednak źle działa. Przy działającej AM nie powinien być widoczny X, bo belka systemowa zasłaniałaby belkę z ulicą następnego manewru w AM. Chyba, że w WM 6.1 tak jest, ale mi się wydaje, że to bug. Często pojawiał się kiedyś w pirackich wersjach. Przy błędnym wyświetlaniu belki z X-em może być tak, że ten X odnosi się do innego programu, co tłumaczyłoby dalsze działanie AM po wyłączeniu w ten sposób.

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #48 dnia: Listopad 12, 2009, 08:36:06 »
Chyba coś u Ciebie jednak źle działa. Przy działającej AM nie powinien być widoczny X, bo belka systemowa zasłaniałaby belkę z ulicą następnego manewru w AM. Chyba, że w WM 6.1 tak jest, ale mi się wydaje, że to bug. Często pojawiał się kiedyś w pirackich wersjach. Przy błędnym wyświetlaniu belki z X-em może być tak, że ten X odnosi się do innego programu, co tłumaczyłoby dalsze działanie AM po wyłączeniu w ten sposób.

Nie zle dziala :) Normalnie jej nie widac bo faktycznie automapa ja zaslania ale moge sobie ja wlaczyc jak chce - jednak wtedy zaslania mi fragment automapy (ale ok to bardziej moj patent = grzebanie w rejestrze + podpiecie pod przycisk)

Jednak jak zminimalizuje sobie automape to mam tez X do zamkniecia w skroconym menu menadzera zadan (trzeba je sobie wlaczyc - ale to juz standardowa opcja w menadzera zadan tzn. wlacz skrocone menu w today).

« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2009, 09:24:23 wysłana przez tplewa »

« Odpowiedź #49 dnia: Listopad 12, 2009, 09:42:06 »
Ale właśnie wtedy, jak masz zminimalizowane i zamykasz przez x, to chyba nie jest poprawne zamykanie AM.

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #50 dnia: Listopad 12, 2009, 09:57:44 »
Ale właśnie wtedy, jak masz zminimalizowane i zamykasz przez x, to chyba nie jest poprawne zamykanie AM.

A dlaczego nie :) - po prostu program jest zle napisany. Powinien sobie to przechwycic i po sobie posprzatac... niestety tego nie robi...
Nie widze powodu aby robic jakis wyjatek akurat dla Automapy bo producent odbiega sobie od powszechnie przyjetych norm i przyjmuje jedyny sluszny sposob zamkniecia aplikacji przez funkcje w menu.

*

Offline sp4jkk

• 322
    • http://www.odkurzacze.elk.pl
  • Sprzęt: HTC ONE V, Nokia E51 i E52
« Odpowiedź #51 dnia: Listopad 12, 2009, 13:04:51 »
A ja zapytam, co zrobić, żeby mieć górny pasek widoczny gdy AM jest uruchomiona, ten pasek z zegarkiem, baterią itd. - chodzi o Samsunga Omnie z WM6.1?

Chciałbym idzieć cały czas czy mam połączenie GPRS, bo tam jest ten wskaźnik (górna belka).
SPV M3100 był, był Samsung Omnia. Była Omnia jest Nokia E51 i E52 oraz HTC ONE V. Do nawigacji jest Lark 50.2.

*

Bilunia

« Odpowiedź #52 dnia: Listopad 12, 2009, 13:17:17 »

A dlaczego nie :) - po prostu program jest zle napisany. Powinien sobie to przechwycic i po sobie posprzatac... niestety tego nie robi...
Nie widze powodu aby robic jakis wyjatek akurat dla Automapy bo producent odbiega sobie od powszechnie przyjetych norm i przyjmuje jedyny sluszny sposob zamkniecia aplikacji przez funkcje w menu.
Sam piszesz, że grzebałeś w rejestrze, porobiłeś sobie jakieś hocki-klocki, a teraz masz pretensje do AM i żądasz od programu, by automatycznie naprawiała Twoją radosną twórczość.
Ja (i zapewne Jerzu też) swoje wcześniejsze uwagi dot. zamykania aplikacji, odnosiłem do oryginalnego oprogramowania AM.

Moze warto zapoznac sie lepiej z tym systemem - tzn. jakie daje mozliwosci :) - chyba ze mowimy o jakis starych wersjach WM typu 2003 itp. ale to nie ma co wymagac kompatybilnosci ze starociami...
:shock: :O
Jeżeli dla Ciebie Asus A-639 z WM6 to staroć, to mamy diametralnie różne pojęcie w tej kwestii.
Jeżeli mielibyśmy się z czymś zapoznawać, to przypomnę, że poza tym, że Twój system jest na fona, a mój na PDA - niczym istotnym praktycznie się nie różnią.
 :P

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #53 dnia: Listopad 12, 2009, 14:15:16 »
Bulinia nie wiesz to nie gadaj zamkniecie aplikacji z task managera nie jest jakims cudem i pierniczeniem czegokolwiek... to ze aplikacja zakrywa "X" to nie znaczy ze nie powinna obslugiwac poprawnego zamykania tak jak to robi kazdy inny program.

Zereszta ja nie mam problemu z zamykaniem AM - zapytalem tylko jak zamykasz AM bo wspomnialas o tym ze jest do dupy zrobiona na WM. Wiec wspomnialem tylko ze taki objaw wystepuje jak sie nie zamknie aplikacji przyciskiem w menu AM.

Do tego nie wiem co ma tutaj wspolnego oryginalne oprogramowanie z zamykaniem z task managera po minimalizacji (tak zamykac mozna kazdy program bo po to to jest i powinien sie zamykac prawidlowo)...

W uproszczeniu po kliknieciu na "X" lub zamknieciu z task managera kazdy program dostaje w uproszczeniu "sygnal" o zamknieciu powinien on byc prawidlowo obsluzony przez aplikacje (a z tego co widac nie do konca to jest zrobione) tzn. powinna zwolnic zasoby itd.

Dosc dawno temu robilem reverse engineering AM  "ale to byl w zlym celu" ;) i widzialem ze bylo troche roznych "kwiatkow" w kodzie... jak znajde ten stary disassm w IDA to zerkne i na to...

« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2009, 14:20:27 wysłana przez tplewa »

*

Bilunia

« Odpowiedź #54 dnia: Listopad 12, 2009, 15:18:32 »
Dla Ciebie bulinia, bulimia i Bilunia to to samo ???
Dla mnie:
- bulinia - nie znam
- bulimia - choroba, zwana też "wilczym głodem"
a Bilunia - to ja.

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #55 dnia: Listopad 12, 2009, 15:52:37 »
Dla Ciebie bulinia, bulimia i Bilunia to to samo ???
Dla mnie:
- bulinia - nie znam
- bulimia - choroba, zwana też "wilczym głodem"
a Bilunia - to ja.

sorry literowka - nie zwrocilem uwagi... nie spie od wczoraj i padniety jestem... moja wina przyznaje

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
« Odpowiedź #56 dnia: Listopad 12, 2009, 17:31:29 »
Bulinia nie wiesz to nie gadaj zamkniecie aplikacji z task managera nie jest jakims cudem i pierniczeniem czegokolwiek... to ze aplikacja zakrywa "X" to nie znaczy ze nie powinna obslugiwac poprawnego zamykania tak jak to robi kazdy inny program.

Próba zamknięcia AM przez TaskManagera kończy się komunikatem jak na screenie.

Dosc dawno temu robilem reverse engineering AM  "ale to byl w zlym celu" ;) i widzialem ze bylo troche roznych "kwiatkow" w kodzie... jak znajde ten stary disassm w IDA to zerkne i na to...

A o tym to już dzisiaj czy też wczoraj, pisałem. Zamiast dodawać coraz to nowsze funkcje to programiści z AM powinni poświęcić trochę czasu na "odpluskwianie" i optymalizację kodu programu.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #57 dnia: Listopad 12, 2009, 17:40:12 »
Próba zamknięcia AM przez TaskManagera kończy się komunikatem jak na screenie.

Fju, fjuuu ależ robi się dramatycznie ... prawie jak u Hitchcocka  :mrgreen:
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
« Odpowiedź #58 dnia: Listopad 12, 2009, 17:52:20 »
Fju, fjuuu ależ robi się dramatycznie ... prawie jak u Hitchcocka  :mrgreen:

Bardziej jak "Sopranos"  :P

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #59 dnia: Listopad 13, 2009, 00:09:19 »
jerzu heh - u mnie nawet komunikatu nie wywala - zamyka AM ale pozostaje czesc procesow w pamieci (zajmuja co prawda moze z 100KB ramu - ale jednak).