Ale co chcesz tym udowodnic. To ze AM ma dobre, ba jedne z najlepszych na Polske mapy, to juz wielokrotnie tu mowilismy.
Zarzuty dotyczyly programu w sensie engine (szybkosc dzialania) czy tez kwestii interfejsu i obslugi (brak palco-przyjaznosci) oraz polityki producenta - obiecany od 2 lat update do wersji 4.0.
Takich właśnie pokrętnych odpowiedzi się spodziewam.
Przecież chcemy tylko dojechać z miejsca A du punktu B przez punkt C a ty mi bajki opowiadasz o "sensie enginu" i "palco-przyjazności".
Wybacz ale w mojej odpowiedzi nie ma niczego pokretnego.
Nie zamierzam nikomu niczego udawadniac, albo kogokolwiek do czegokolwiek przekonywac. Chciales sie dowiedziec, dlaczego nie
uzywam Automapy i co mi sie w niej nie podoba, odpowiedzi
udzielilem Ci w swoich postach. Jesli masz inne zdanie, to Twoje
prawo, tak jak i moje. Ale nie wmawiaj mi, ze cos przekrecam.
To jest efekt mojego doswiadczenia z jednym i drugim programem
i moich osobistych preferencji. Ktos sie moze z tym zgadzac albo
nie. Jesli nie to chetnie przeczytam jego zdanie, ale niech nie
probuje mi udowadniac, ze AM jest programem lepszym, bo dla
mnie - z powodow, ktore tu podalem - nie jest. Koniec tematu.
Engine i palco-przyjaznosc to sa dla mnie bardzo wazne cechy, bo
program laduje sie w 5 a nie ok 30 sekund, odswiezanie ekranu i prezentacje mapy mam w tempie rzeczywistym a nie 1-2 klatki
na sekunde (powolne obracanie mapy przy skretach w automapie
jest irytujace w miescie), mam szybsza rekalkulacje trasy w przypadku pomylki (co ma szczegolne znaczenie w miastach, gdzie co chwile jest skrzyzowanie, mniejsza na trasie). Ponadto w zaleznosci od drogi i warunkow moge sobie wybrac prezentacje 2D albo 3D, albo w przypadku dluzszych prostych w ogole wylaczyc prezentacje mapy, ktora wlaczy sie ponownie przed skretem. Ponadto jak dla mnie prezentacja trasy w TT jesty czytelniejsza od tej w AM szczegolnie w miescie. Ponadto w TT bardziej podoba mi sie kwestia ostrzegania o fotoradarach, ikonka ze zmieniajaca sie odlegloscia metrow, w AM irytowalo mnie ze ktos zapomnial zrobic tak, zeby Pan tylko raz informowal o fotoradarze - opcja powtarzania ostrzezen ma przedzial od 2 do 12 sekund, nie ma zera.
Ponadto ta palcoprzyjaznosc umozliwia mi zmiane pewnych parametrow, w czasie dluzszej trasy w czasie jazdy, bez koniecznosci zatrzymywania
pojazdu. Pukniecie palcem raz czy dwa w duze przyciski na ekranie palma, nie rozni sie niczym od zmiany glosnosci w odtwarzaczy CD czy
zmian ustawien klimatyzacji.
I z tych powodow AM, ktora jakis czas temu byla dla mnie glownym programem nawigacyjnym do jazdy po Polsce, zeszla na dalszy plan.
Zgadzam sie z wielokrotnie powtarzanym juz tu argumentem, ze ma
bardzo dobre i dokladne mapy, nimeniej jednak na dzien dzisiejszy
odpalam ja maksymalnie raz na miesiac, czasem rzadziej, tylko w przypadku gdy nie moge jakiejs ulicy znalezc w jakiejs malej
miescinie.
Mapy w TT sa na tyle dobre, ze na reszte moich tras zupelnie wystarczaja,
na ten 1% trzymam jeszcze kupiona kiedys Automape, chociaz aktualizacji nie robilem od dawien dawna. Nawet nie mam takiej potrzeby.
I prosze Cie nie probuj mi udowadniac, ze cos jest lepsze czy gorsze, znam doskonale zalety i wady obu programow i z pelna swiadomoscia uzywam czesciej jednego z nich.
Ktos w watku chcial wiedziec co mam do zarzucenia Automapie, wiec napisalem. I juz wie i powinien byc zadowolny. Koniec tematu.
Czy z twoim TT dojadę z Włoszczowej przez Pacanów do Wąchocka? To jest pytanie (TT nie znam na tyle)
Tak dojedziesz.