No to ja jeszcze dodam, że brakuje mi (a przynajmniej nie zauważyłem dotąd takiej funkcjonalności) dwóch rodzajów punktów przez. Jeden z nich służyłby jedynie do wyznaczenia trasy w wybrany przez nas sposób, a drugi przez byłby brany pod uwagę przy nawigowaniu z wykorzystaniem opcji VIA zamiast nawigowania do końca trasy.
Nie wiem czy wyjaśniłem to w sposób wystarczająco zrozumiały, więc postaram się wyjaśnić. Załóżmy, że jadę z Warszawy do Ustki. Wyznaczona przez AM trasa mi nie odpowiada, więc wybieram kilka punktów przez, dzięki czemu trasa przebiega dokładnie tak jak chcę jechać. Jednocześnie po drodze jest lubiana przeze mnie restauracja, gdzie chcę zjeść obiad i leśny parking, gdzie chcę zrobić postój i chwilę odpocząć, więc zaznaczam je jako punkty przez "drugiego rodzaju". To powoduje, że mam jakieś 6 punktów przez w trakcie drogi. 4 z nich mnie nie interesują, zostały dodane jedynie w celu wyznaczenia odpowiedniej trasy. Aktualnie przełączając się na nawigowanie do najbliższego punktu trasy widzę odległość do punktu przez i nie wiem, czy jest to odległość do interesującego mnie punktu, czy nie. Dzięki dwóm różnym rodzajom punktów miałbym jasność. Odległość i czas zawsze podawane byłyby do tych punktów gdzie mam coś do załatwienia.
Pozdrawiam