to co by się przydało w AM to:
- wreszcie zrobić przejrzysty dostęp do ustawień - a nie kilka katalogów w których jak ktoś nie wie to są problemy z lokalizacją jakiejś funkcji a nie opcje i ustawienia - kto takie utrudnienia wymyśla

dramat to jest jak coś trzeba szybko zmienić
- sprawniejsze działanie gpsa - jak w np. garminie tam to działa niemal natychmiast po uruchomieniu
- funkcja która po zaprogramowaniu trasy wyświetla jak w iGO - odległości i czas dla poszczególnych typów w jednym oknie - wtedy wybiera się najkorzystniejszą drogę a nie przełączanie się przez kilka podmenu jak jest teraz
- funkcja w której wpisać można start i koniec i kilka punktów pośrednich a program wytyczy optymalnie najkrótszą drogę przez wszystkie bądź najkrótszy czas przejazdu
- słupek pikietażu - powinien być cały czas wyświetlany a nie żeby zerkać co kilka sekund i czekać na niego aż się wyświetli - to niebezpieczne jest
- obracanie ekranu - jest potrzebne w układzie - w prawo lub w lewo - a nie kosmiczne problemy żeby go obrócić w pożądanym kierunku to drobiazg przecież jest - mam na myśli obracanie ekranu zaraz po włączeniu w opcjach jak się włączy jest w prawo a ja chcę w lewo i muszę kombinować - to kwestia kabla zasilającego htc od jednej ze stron jest już za krótki - i muszę kombinować z ustawieniami ekranu
- brakuje ciągłego wyświetlania dopuszczalnej prędkości na drodze - to nie stanowi problemu bo jest w TT - a może od wypadku i mandatu uchronić jak ktoś jedzie rozkojarzony (znaki na drodze to inna sprawa raczej nie do zrealizowania)
- przeglądanie mapy jest jakieś zupełnie nie funkcjonalne - TT ma to rozwiązane lepiej i takie byłoby optymalne
- po zaprogramowaniu trasy - okienko drogi jest nieczytelne - brak szczegółowych informacji i tu TT ma to zdecydowanie lepiej zrobione
- powinny być też dwie strzałki do manewru wyświetlane jeśli odległość pomiędzy manewrami nie przekracza 100m - w miastach ułatwi to zrozumienie potrzeby zmiany pasa a teraz jak ktoś jest pierwszy raz a są 3 pasy - to już jest po sprawie jak jest duży ruch - jedzie się nie tam gdzie powinno
- i na koniec uważam że droga zaprogramowana powinna być w kolorze żółtym a manewry w kolorze czerwonym - a nie tak jak teraz nieczytelnie niebieski przy dużym zagęszczeniu dróg