Ja mam pytanie do szanownych kolegow odnosnie najnowszej AM. Wiem ze moze odchodze troche od prowadzonej dyskusji ale temat dotyczy bledow wiec pytam. Posiadam 3 rozne urzadzenia navi, kazde innego producenta (FS Loox, Pentagram oraz Nokia 500). Przy wersji 5.5.2 nie dzialo sie nic szczegolnego wrecz przeciwnie bylem zadowolony ze sposobu dzialania AM. Po aktualizacji do 5.5.3 zaczely dziac sie dziwne rzeczy, najgorsza z nich jest wyrzucanie komunikatu o braku pamieci w urzadzeniu. Gdyby problem dotyczyl tylko jednego urzadzenia uznalbym to za wade danego urzadzenia jednak problem wystepuje na kazdym. Pojawia sie on prawdopodobnie w momencie kiedy AM dziala lecz nie ma wyznaczonej trasy nastepnie po wyznaczeniu trasy zaczyna przeliczac i stwierdza ze brakuje jej pamieci.
Kolejnym bledem jest np wyznaczanie trasy z Chrzanowa (woj. Małopolskie) do Alwernii. Jadac A4 AM usilnie ustawiala start na drogach bedacych w niewielkiej odleglosci od punktu w ktorym faktycznie sie znajdowalem. Dopiero po zjechaniu z A4 stwierdzila ze jest w stanie wyznaczyc trase. Zaznaczam ze mam ustawione omijanie promow i drog platnych natomiast autostrady sa jak najbardziej mile widziane. Czyzby AM nie wiedziala ze mozna jechac A4 nie placac na bramkach?
Inny blad to wyznaczenie trasy z ulicy Trzebińskiej w Chrzanowie na ulice Kroczymiech w tym samym miescie. Kazdy kto jezdzil tutaj duzym samochodem wie ze aby przejechac z jednej strony miasta na druga nalezy wjechac na autostrade bo innej drogi niestety nie ma. Natomiast AM stwierdzila ze jesli chce sie przedostac na druga strone miasta to musze jechac droga nr 79 do Krakowa po czym kierowac sie na bramki w balicach w kierunku Katowic i dopiero jak bede na wysokosci zjazdu na oswiecim bede mogl zjechac z drogi A4.
Byc moze te problemy to ustawienie omijania drog platnych. Jednak ustawienia te sa takie same jak w poprzedniej wersji AM i wczesniej nie bylo z nimi problemow. Najbardziej zalezy mi na rozwiazaniu problemu z brakiem pamieci

Z gory dzieki i pozdrawiam.