Szanowny kolego Marku, jesteś bardzo w mojej ocenie dziwnym człowiekiem a to, dlatego, że jeśli ktoś na forum wyraża swoją opinię, ale inną od Twoich poglądów to musisz prawie zawsze przywalić. Co do poruszonego przeze mnie problemu ma fakt, że 42 osoby zginęły, ma tyle jak ten, co wjechał samochodem do jeziora, bo korzystał z GPS-u? Pytasz czy jestem strachliwy, więc pewnie tak jak większość na tym forum sądząc po zadawanych pytaniach, problemach, z jakimi się ludzie borykają czy po dyskusjach, jakie się tu prowadzi. Nie każdy a pewnie mniejszość jest biegłymi w dziedzinie komputerowej i dlatego błądzi, nie daje rady i pyta, ale jeśli jest skwitowana tego typu uwagami a nie konkretną pomocą to pewnie tuli ogon pod siebie i więcej głosu nie zabiera. Ja od prawie 2 lat jestem z AM i naprawdę wolałbym, aby nastąpił rozdział interfejsu od map, oczywiście nie programiści z AM mają się tym zająć (mapami) jak to mnie wmawiasz tylko oni powinni to dostosować, aby każdy interfejs AM mógł skorzystać z nowych, najnowszych map Np. ktoś pozostał na etapie 4.5.3 i to mu odpowiada, od razu dodam, że ma odnowioną licencję abyś nie zrobił z tego nowego problemu, więc dlaczego nie może otrzymać nowych map? Jeśli problem ma ktoś ze starszą wersją i prosi o pomoc to odsyłasz po najnowszą wersję, to nie o to chodzi tak ja uważam. Skoro nie chcesz pomóc Ty czy inni to, po co zabieracie głos niech odpowiedzą koledzy, którym nie trudno napisać trzy zdania z konkretną informacją zawierającą pomoc i po ptakach, zamiast pisać trzy zdania typy, a to już było, poszukaj, a masz nielegalną wersję itp. Jesteś moderatorem, ale nie wiem czy twórcą tego forum i chwała Ci za to, że poświęcasz swój czas, ale pohamuj, bo wszędzie dokładasz swoje trzy grosze a nie jest to potrzebne. Tak jak już nie raz pisałem są tu koledzy, którzy dzielą się swoimi doświadczeniami, udoskonaleniami i wielka chwała raz jeszcze im za to, ale przyklejanie każdemu łat to nie misja tego i innych forów a tak samo jest i na innych forach. Więc może czas na to, aby forum było po to, aby nieść wyraźną pomoc tym, co to jej potrzebują. Myślę, że to forum czytają także twórcy AM i niech wiedzą tą drogą jak nie reagują na oficjale propozycje, z czym ludzie się borykają i co chcą. To pewnie tyle, bo mógłbym pisać jeszcze tylko wywołam pewnie burzę wśród wielu kolegów a może zastanówcie się czy i po co jest to forum. Jeśli w jakikolwiek sposób Ciebie Marku lub kogoś uraziłem to nie był to mój zamiar i gorąco przepraszam, ale chciałbym zostać zrozumiany jak wielu tych, co kupili sobie zabawkę i nie potrafią sobie poradzić. Pozdrawiam