Witam
Na forum zauważyłem, że mnóstwo ludzi postuluje za asystentem pasa ruchu do AM. Oczywiście jeżeli uważacie, że warto to mi nic do tego i wolę szanuję, natomiast ja osobiście wolałbym to jako opcję, którą można na życzenie wyłączyć. A dlaczego tak uważam, ano dlatego, że miałem ostatnio okazję pojeździć trochę z Igo, który takiego asystenta posiada i muszę wam powiedzieć, że do czasu jak nie doświadczyłem tego osobiście, to też wydawało mi się , że asystent to taka rewelacja, a wcale tak nie jest. Wydaje mi się, że to ogólnie zbędny gadżet. Fakt asystent zapewne najbardziej potrzebny jest gdy mamy jakieś wjazdy na ślimaki, rozjazdy itp. Ale w Igo z mapą Teleatlasa, gdzie ten asystent jest jest jeszcze coś takiego jak drogowskazy i to dla mnie jest genialne rozwiązanie. Bo po co mi asystent jeżeli przy dojeździe do takich wielopasmowych rozjazdów looknę sobie na drogowskaz na mojej nawigacji i już wiem na który kierunek się kierować, bo w końcu na realnej drodze takie drogowskazy również się znajdują. Ale tak jak napisałem na pocżątku defaultowo asystent TAK, ale z możliwością wyłączenia i drodzy koledzy z AM - DORÓBCIE TE DROGOWSKAZY KONIECZNIE, bo to naprawdę pomoże wielu kierowcom.