AM totalny bubel

• 177 Odpowiedzi
  • 54884 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pegaziatko

• 49
  • Sprzęt: Note2, S3, BB9700, HTC Touch HD, FS560, N73, VARIO
AM totalny bubel
« dnia: Marzec 04, 2009, 13:22:11 »
witam wszystkich
w ostatnich dniach musiałem udać się do Mysłowic na ul. gen Ziętka 126. Wpisałem adres docelowy i ..... i całe szczęście że sprawdziłem dokąd mam dojechać. Jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłem poniższy ekran:

zdziwiony napisałem do pomocy automapy zapytanie jak ustawić program by mnie doprowadził pod wskazany adres a nie "kazał porzucać samochód na autostradzie" i skakać z wiaduktu.
i tu kolejne zdziwienie odpowiedz przyszła bardzo szybko:

"[...] AutoMapa zawsze wyznacza najkrotsza trase do konkretnego budynku - nie sa w niej uwzglednione chodniki, parkingi itp. Znalezienie miejsca do parkowania to juz niestety zadanie uzytkownika, dlatego w pierwszym przytoczonym przez Pana przykladzie trasa konczy sie na srodku autostrady. [...]"

powtórzyłem więc pytanie czemu nawigacja doprowadza mnie pod inny niż wskazany adres i tu zonk  :O
"[...] AutoMapa jest programem komputerowym, ktory ma prawo zawierac bledy [...] poniewaz wspolczesne oprogramowanie jest tak skomplikowane, ze praktycznie zawsze zawiera bledy.[...]"

a na koniec już chyba szczyt hipokryzji
"Jezeli program nie spelnia Panskich oczekiwac mozna go odsprzedac."

a wiec drodzy użytkownicy zanim wyrzucicie kupe kasy (bo niema co ukrywać automapa jest drogim oprogramowaniem) zastanówcie się 2 razy czy warto.
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2009, 18:33:10 wysłana przez pegaziatko »

*

Offline twinsen

• 528
  • Sprzęt: FS Pocket Loox n560, Samsung i9000 Galaxy S
Odp: AM totalny bubel
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 04, 2009, 13:39:21 »
Jak ktoś sobie nie potrafi poradzić z błędem programu, to sorry, ale nie powinien go w ogóle używać.
Wystarczyłoby na czas wyznaczania tej konkretnej trasy z błędem zablokować ten odcinek, albo
użyć innej opcji trasy np. "krótka" - zapewne by pomogło.

Zwalanie wszystkiego na twórcę oprogramowania to jakiś absurd, a radzić sobie z błędami można
w prosty sposób - używając własnej głowy. Ja mogę Ci takich błędów pokazać kilka w Automapie,
oraz w Igo8, bo tych dwóch oprogramowań używam. I jakoś żyję, dojeżdżam gdzie mam dojechać,
zawsze.

Dużo też zapewne zależy od tonu wypowiedzi do supportu. Tam nie siedzą roboty, tylko ludzie.
Jak ktoś ma do nich ciągle o coś pretensje, zamiast tak jak np. NocnyMarek wysyłać rzetelne
babole nawet wraz ze zdjęciami - to się nie dziw że odpowiedź była taka a nie inna.
--
twinsen

*

Offline ArKo74

• 42
  • Sprzęt: MODECOM FREEWAY MX2HD
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 04, 2009, 13:49:30 »
Wiesz, ja zawsze wychodzę z założenia że nie można bezgranicznie ufać maszynom, programom itp. Stosując zasadę ograniczonego zaufania
AutoMapa jeszcze NIGDY mnie nie zawiodła, ale fakt faktem że nie planuję trasy tylko poprzez wybranie punktów start i koniec. Ale jeżeli część
ludzi podchodzi do tematu tak że "mam GPS'a to na pewno dojadę" to nie ma się co dziwić, że niektórzy lądują np. w jeziorze bo AM im kazała.

Tak więc podsumowując nawigacja nie ma Cię zaprowadzić za rączkę tylko ułatwić dotarcie do celu.

Pozdr.

*

Offline pegaziatko

• 49
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 04, 2009, 13:50:10 »
nie oczekuję, że program będzie idealny ale chciałbym by doprowadzał mnie pod wskazany adres a nie "gdzieś w okolice" i nie mam zamiaru wpisywać adresu a potem zastanawiać się które odcinki drogi blokować albo czy trafie do celu.

sprawdziłem na zumi.pl  (mapamap) i tam wszystko jest wyznaczane prawidłowo, europę zachodnią zwiedzałem i-go i z lucą blaupunkta i nigdy nic takiego mi się nie przytrafiło

*

Offline twinsen

• 528
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 04, 2009, 13:54:01 »
No to zgłość błąd uprzejmie i nie oczekuj wyjaśnień. Poprawią w następnej wersji routera,
bo takie wyjątki to pewnie spory kawałek kodu. A nie z tzw. "ryjem" i pretensjami do producenta.
Kupiłeś legalny program, masz prawo zgłaszać poprawki i oczekiwać że zostaną uwzględnione.
Odwróć sytuację i postaw się w roli programistów.
--
twinsen

*

Offline pegaziatko

• 49
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 04, 2009, 13:57:02 »
coraz bardziej mnie zaskakujecie.
zgłaszam błąd do suportu a oni mi sugerują że automapa zgodnie z ich założeniami może być bublem i zamiast podziękować i poprawić to piszą "proszę sprzedać"
a stosując taką zasadę to wkrótce powrócimy do papierowych mam ręcznie rysowanych "bo zawsze możemy sobie coś dorysować"

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 04, 2009, 14:01:41 »
Wystarczyło zgłosić błąd i opisać sytuację w tym przypadku wystarczy lekko przesunąć punkt adresowy (numer) na narożnik budynku i trasa zostanie zupełnie inaczej wyznaczona. Zgłaszałem kiedyś taki błąd i został uwzględniany.

*

Offline ArKo74

• 42
  • Sprzęt: MODECOM FREEWAY MX2HD
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 04, 2009, 14:02:41 »
W tytule napisałeś że to AM jest bublem, a nie support, więc nie dziw się że odpowiedzi dot. AM.
Bo ustawienia programu, konfiguracja trasy to jedno, a idiotyczne odpowiedzi z support'u to drugie,
i jeżeli chodzi o odpowiedź typu "jak się nie podoba to sprzedaj" są faktycznie nie na miejscu i tu
w stu procentach się z Tobą zgadzam.

Pozdr

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 04, 2009, 14:10:00 »
Czasami lepiej pozbyć się jakiejś grupy klientów bo  kilka procent to osoby które generują 50% kosztów dla firmy.  Pewnie Automapa zadecydowała o takim zakwalifikowaniu osoby która założyła ten wątek.

Zresztą się nie dziwię, po słownictwie i agresji…… w mojej obecnej firmie też rezygnuje się z pewnej grupy „klientów”.

*

Offline WWoytek

• 329
  • TomTom Go Mobile Android
  • Sprzęt: Xiaomi Redmi Note 4X
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 04, 2009, 14:15:12 »
"Zresztą się nie dziwię, po słownictwie i agresji…… w mojej obecnej firmie też rezygnuje się z pewnej grupy „klientów”.

:smile: Bardzo dobrze to Kolega ujął  :ok:
->>>----TomTom-Go-Mobile---->

*

Offline pegaziatko

• 49
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 04, 2009, 14:34:04 »
"podziwiam" was. Korzystacie z programu w którym jest masa baboli i zamiast naciskać na producenta by je poprawiał to bronicie go jak własnych dzieci.

wygląda jakby powyższe posty pisane są "anonimowo" przez pracownika automapy

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 04, 2009, 14:35:28 »
Cytat: pegaziatko
nie oczekuję, że program będzie idealny ale chciałbym by doprowadzał mnie pod wskazany adres a nie "gdzieś w okolice" ...
sprawdziłem na zumi.pl  (mapamap) i tam wszystko jest wyznaczane prawidłowo

Właśnie Zumi poprowadził Cię "gdzieś w okolice", w tym przypadku jakieś 100m od tego budynku.
I to jest całkiem niezłe przybliżenie, ale wystarczy, że wybierzesz np. pod numer 87 na tej samej ulicy
(sprawdź sobie w Zumi trasę od numeru 87 do126)
i już poprowadzi Cię w miejsce odległe od celu o 800m, bo ta mapa nie zna prawdziwych adresów,
zna tylko zakresy i dla niej 87 leży pomiedzy 86 i 88, a nie tam gdzie jest naprawdę ten budynek.

AM podprowadziła na miejsce na drodze, z którego jest najbliżej do tego punktu.
To trzeba zwyczajnie wiedzieć, że ten program tak prowadzi i czasem mogą się przytrafić takie sytuacje jak ta,
że najbliżej do punktu adresowego jest z autostrady albo z innego miejsca w którym się nie da zatrzymać.
To AM jest znacznie dokładniejsza, bo zna faktyczne położenie budynku, a nie uśredniony numer na odcinku drogi,
ale ta dokładność od czasu do czasu może powodować skutki uboczne, takie jakich właśnie doświadczyłeś.
Dlatego w AM dobrze jest po wybraniu adresu wybrać funkcję 'pokaż na mapie' i już na mapie wskazać pkt docelowy.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline twinsen

• 528
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 04, 2009, 14:43:40 »

Nie jestem pracownikiem AM, ani Akurat czy jak tam sie nazywa ta firma. Jestem zwykłym użytkownikiem,
który nie pieni się, zwłaszcza wtedy gdy nie potrafi korzystać z narzędzia jakie sobie kupił...
--
twinsen

*

Offline nitro_67

• *
  • 64
    • GreenLemon
  • Sprzęt: HTC Balckstone
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 04, 2009, 15:11:18 »

AM podprowadziła na miejsce na drodze, z którego jest najbliżej do tego punktu.
To trzeba zwyczajnie wiedzieć, że ten program tak prowadzi i czasem mogą się przytrafić takie sytuacje jak ta,
że najbliżej do punktu adresowego jest z autostrady albo z innego miejsca w którym się nie da zatrzymać.
To AM jest znacznie dokładniejsza, bo zna faktyczne położenie budynku, a nie uśredniony numer na odcinku drogi,
ale ta dokładność od czasu do czasu może powodować skutki uboczne, takie jakich właśnie doświadczyłeś.
Dlatego w AM dobrze jest po wybraniu adresu wybrać funkcję 'pokaż na mapie' i już na mapie wskazać pkt docelowy.

Masz rację ale logika nakazywałby aby punkt koniec dla adresu  ziętka 126 był postawiony przy ulicy zietka a nie przy autostradzie. Jest to ewidentny błąd który trzeba by zgłosić do supportu. Wydaje mi się numer budynku jest przypisany do ulicy (w tym przypadku błędnie). Ja sam mieszkam na rogu dwóch ulic i AM stawia pkt KONIEC na prawidłowej ulicy mimo że odległościowo 2 razy bliżej mam to tej z którą się krzyżuje.

*

Offline pegaziatko

• 49
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 04, 2009, 15:12:23 »
twinsen
czy jeśli w samochodzie z powodu błędu wykonania odpadnie ci koło to też będziesz twierdził że źle  go wykorzystywałeś.
A może przed każdą jazdą sprawdzacie czy średnica wału korbowego jest na pewno dobrze zaprojektowana?

płacąc za produkt oczekuję, że będzie on spełniał postawione przed nim zadania i nie oczekuję że automapa będzie mi odtwarzała filmy albo miała w sobie np gry. kupowałem program do nawigacji i "tylko" tyle od niego oczekuję.

*

Offline twinsen

• 528
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 04, 2009, 15:14:35 »
Pegaziatko - weź przestań p......ć bo samochód spełnia znacznie większe wymagania co do bezpieczeństwa,
a jak z własnej głupoty staniesz na autostradzie bo tak Cię zaprowadziła nawigacja, czy np. spowodujesz
karambol, to już sorry, ale powinieneś wtedy dostać nagrodę Darwina.
popatrz na odpowiedzi - wszyscy jakoś jeżdżą i nie mają problemów, a jak mają to nie piszą na ten temat
na forum, tylko grzecznie zgłaszają problem do producenta, ALE NIE W FORMIE PRETENSJI. tyle i aż tyle.
--
twinsen

*

Offline pegaziatko

• 49
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 04, 2009, 15:21:20 »
widzę że ktoś się poczuł urażony, ale jak to mówią uderz w stół a nożyce się odezwą.

osobiście nie widzę różnicy czy to program, samochód czy jakikolwiek inny wyrób. mam być wykonany tak aby spełniał swoje zadanie. dopuszczam błędy, bo nie myli się tylko ten co nic nie robi, ale należy mieć trochę odwagi cywilnej a nie walić tekstem "jak się nie podoba to sprzedaj".
na szczęście na rynku jest coraz więcej oprogramowania i automapa nie jest już taka atrakcyjna (jak kiedys gdy była monopolistą)   

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 04, 2009, 15:25:06 »
"podziwiam" was. Korzystacie z programu w którym jest masa baboli i zamiast naciskać na producenta by je poprawiał to bronicie go jak własnych dzieci.

Ale tych kilka baboli jest przykryte całą stertą zalet jakie posiada ten program. Nie ma rzeczy doskonałych, a z dostępnych i używanych przeze mnie wcześniej AP, TT i iGo uważam że AM i tak zasługuje na największe pochwały.

*

Offline studentk

• 505
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 04, 2009, 15:49:53 »
widzę że ktoś się poczuł urażony, ale jak to mówią uderz w stół a nożyce się odezwą.

osobiście nie widzę różnicy czy to program, samochód czy jakikolwiek inny wyrób. mam być wykonany tak aby spełniał swoje zadanie. dopuszczam błędy, bo nie myli się tylko ten co nic nie robi, ale należy mieć trochę odwagi cywilnej a nie walić tekstem "jak się nie podoba to sprzedaj".
na szczęście na rynku jest coraz więcej oprogramowania i automapa nie jest już taka atrakcyjna (jak kiedys gdy była monopolistą)   

Proszę sprzedaj Automapę, ja jako klient tej firmy PROSZĘ SPRZEDAJ ją i daj nam normalnym użytkownikom zgłaszać uwagi, usterki i używać tego programu.

Co do agresji i słownictwa, zarobione pieniądze  zainwestuj w jakiś kurs odstresowania i nauki współistnienia z innymi ludźmi.

*

Offline jetsf

• 365
  • Sprzęt: Omnia 2,WM6.5, AM6.12.EU, BT-Q1000XT, GS2 ws 4.0.4
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 04, 2009, 16:14:25 »
Pegaziatko - weź kilka głębokich wdechów, wypuść powietrze i sobie odpuść. Dostałeś już kilka racjonalnych i wyważonych odpowiedzi wyjaśniających problem i wskazówki jak go uniknąć w przyszłości.
Nie zgadzam się z Tobą, że AM to totalny bubel, w tej sprawie podzielam opinię Dolka.
Uważam, że masz prawo mieć pretensje do producenta. Odpowiedź suportu o której piszesz jest skandaliczna. Sam nie wiem jak zareagowałbym w takiej sytuacji. Jeśli by mnie nie zamurowało i miałbym refleks, to natychmiast zaproponowałbym im właśnie sprzedaż. Tolerowałbym natomiast propozycję zwrotu pieniędzy.
Osoby, które zarzucają Ci agresję, choć mają rację, to niestety w swych wypowiedziach - same również są agresywne.
Może więc wszyscy weźmiemy kilka głębokich wdechów i sobie odpuścimy.
Kurczę, wyszło jak kazanie. A niech tam. Pozdrawiam

*

Dżeju

« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 04, 2009, 16:15:14 »
Jako fan ??? AM muszę przyznać, że babol niezły, tym bardziej, że u konkurencji (tej na zrzutach), nie występuje  :)
Poniżej zrzuty z wyznaczonej trasy jak w pierwszym poście z Navigo Professional PLUS, MapyMap i Navigona.

*

Offline zibimak

• 49
  • Sprzęt: MIO P550
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 04, 2009, 16:15:50 »
nie oczekuję, że program będzie idealny ale chciałbym by doprowadzał mnie pod wskazany adres a nie "gdzieś w okolice" i nie mam zamiaru wpisywać adresu a potem zastanawiać się które odcinki drogi blokować albo czy trafie do celu.

Ale Gościu pojechał. Z największej chyba zalety Automapy próbuje zrobić babola. Przecież program pokazuje konkretne adresy punktowe w miejscu gdzie się one rzeczywiście znajdują. W tym przypadku też pokazał dokładnie miejsce gdzie znajduje się wskazany adres, a nie "okolice" jak to robią inne programy i co próbuje wmawiać pegaziatko. Do użytkownika należy decyzja, którą ulicą dojechać do wybranego budynku i gdzie postawić samochód. Jak pisał wcześniej NocnyMarek inteligentny użytkownik wybierze opcję "pokaż na mapie" i wskaże punkt, do którego chce dojechać, a nie będzie krzyczał o babolach.
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2009, 16:23:11 wysłana przez zibimak »

*

Offline pegaziatko

• 49
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 04, 2009, 17:10:03 »
no jeżeli to jest największa zaleta automapy  :O to rzeczywiście wszystkich najmocniej przepraszam że zawracałam wam 4 litery i zgodnie z zaleceniami suportu wywalam ten program

zawsze wydawało mi się że narzędzia są po to by ułatwić sobie życie, tu jak widzę panuje całkowicie odmienne zdanie

do Admina
można zamknąć ten temat

ps.
przy okzaji chciałbym nadmienić, że post chyba jednak poruszył panów z am bo właśnie dostałem meila, że przy wyznaczaniu trasy nie należy wpisywać nr budynku. :shock:
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2009, 17:12:55 wysłana przez pegaziatko »

*

Offline emperator

• **
  • 242
  • Sprzęt: Nokia N500
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 04, 2009, 17:50:19 »
Z załączonej sytuacji rodzą się następujące pytania.
1. Czy AM jest programem, w który można "wklepać " adres i za jego pomocą dojechać z punktu A do B? Wydaje się, że odpowiedź powinna być twierdząca, ale zostaje te "ale" w postaci konieczności sprawdzenia wyznaczonego punktu docelowego. Można mówić o braku rozsądku użytkownika, gdy jest to jakiś plac, czy alejka. Jednak w przypadku autostrady sprawa nie jest już taka prosta, gdyż zjazdy z autostrady są znacznie rzadsze, a i kłopot z zawróceniem niemały. Należy brać pod uwagę fakt, że AM użytkowania jest nierzadko "z marszu" i nie ma czasu na studiowanie trasy, dlatego uważam, że zwalanie winy na użytkownika nie jest w tym wypadku uczciwe, bowiem nie zawsze jest czas na sprawdzenie wyznaczonej trasy, szczególnie kiedy punkt docelowy jest zupełnie nie znany. Wszak niejednokrotnie wzdłuż autostrady przebiega droga lokalna i użytkownik widząc wyznaczoną trasę biegnącą po śladzie autostrady może się takiej drogi równoległej spodziewać.
2. Czy istnieje możliwość takiego ograniczenia AM, by nie było możliwości zakończenia trasy na autostradzie? Wiem, czasem jest konieczność zaplanowania spotkania gdzieś na trasie, jednak w takim wypadku AM mogłaby zapytać czy na pewno tak wyznaczyć trasę. Tak jak pyta gdy planujemy trasę przez drogę z zakazem ruchu.

Reasumując trzeba przyznać, że babol jest i niestety poważny. Na mój gust jest to do poprawienia. Support też niestety dał ciała, gdyż na zadane z przekąsem pytanie nie powinien łaskawie pozwalać "odsprzedać" mapę, tylko napisać, że faktycznie klient padł ofiarą błędu, że support przeprasza w imieniu producenta za kłopot i jednocześnie dziękuje za zwrócenie uwagi i przesłany materiał. Wybaczcie kochani, ale miłym podejściem do klienta (nawet upierdliwego) można sobie zjednać użytkownika pozornie zawiedzionego, tym bardziej, że mógł ponieść pewne koszty na objazd, stracony czas, czy zwykłe spóźnienie na umówione spotkanie. Kto się spóźnia, ten okazuje brak szacunku i tego nie muszę tłumaczyć.

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 04, 2009, 18:14:36 »
ps.
przy okzaji chciałbym nadmienić, że post chyba jednak poruszył panów z am bo właśnie dostałem meila, że przy wyznaczaniu trasy nie należy wpisywać nr budynku. :shock:
Chcieli napisać (przekazać) to, co napisałem wyżej a tu dodatkowo obrazek:
http://ftp2.server7757.net/ecv_1164372483/1.bmp
(swoją drogą mogli po prostu napisać, że jest błąd i że go poprawią).

*

Offline studentk

• 505
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 04, 2009, 18:22:13 »
ps.
Chcieli napisać (przekazać) to, co napisałem wyżej a tu dodatkowo obrazek:
http://ftp2.server7757.net/ecv_1164372483/1.bmp
(swoją drogą mogli po prostu napisać, że jest błąd i że go poprawią).

Ewentualnie do najbliższego punktu ulicy przy której szukamy konkretnego domu. Tylko nie wiem czy to nie "zdemoluje" dojazdu do wielu innych domów.

Co do "yntelygentnych" co to ufają automapie na 100% ostatnio jeden wjechał do jeziora bo mu automapa nie powiedziała iż most jest zdemontowany.

*

Offline stefanekmac

• **
  • 124
  • Sprzęt: keiser+navroad 460
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 04, 2009, 18:30:19 »
Jak się czepiać to już na całego.
Hipokryzja  przez samo h  a nie ch.
sagem,nokia 3210,nokia 6320,nokia 6310,nokian70.mdaII,nokiae66.mda IIIkeiser.

*

Offline pegaziatko

• 49
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 04, 2009, 18:34:37 »
stefanekmac

upsss poprawiłem

ja potrafię przyznać się do błędu 

*

Offline stefanekmac

• **
  • 124
  • Sprzęt: keiser+navroad 460
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 04, 2009, 19:36:02 »
Gratuluję.Nie każdy chce.Trochę masz małe szanse na zrozumienie.Chyba są jeszcze 2 osoby bezkompromisowo
wytykające babole.Też chcą mieć coś za swoją kasę.Ja czlowiek starej daty posiadam mnóstwo map papierowych
w naprawdę przyzwoitej skali.Tam jest o niebo więcej informacji niż w AM,Igo itp.Tyle że to walizka na podróż nieprzydatna.
sagem,nokia 3210,nokia 6320,nokia 6310,nokian70.mdaII,nokiae66.mda IIIkeiser.

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 04, 2009, 19:52:21 »
Do tego typu babola już się przyzwyczaiłem - poprostu z tego budynku jest bliżej do autoatrady niż do zafiksownej  ulicy. I niestety zawsze się tak dzieje w podobnych przypadkach sam mam z tym do czynienia - niestety budynek w ktorym pracuję znajduje się w takim miejscu i na początku wychodziło na to że powinienem kawałek pojechać dodatkowo pod prąd a potem skakać przez dwa płoty. W związku z powyższym musiałem osobiste POI ustawić bliżej ulicy docelowej. Tego typu błędy zgłaszłem już do suportu od wersji 3 ale wygląda na to że to nie takie proste do poprawienia. Wygląda na to że jak już ktoś zauważył coś za coś - albo punktowy adres albo przybliżony :ok: