...
A tak swoją drogą ... wszystkie dodychczas opisywane babole dotyczą mapy Polski ...
A może by ktoś, (może Piotr - bo ma IGO i AM EU?) porobił jakieś testy na trasach po Europie, porównał i podrzucił wyniki?
W szczególności o ile dłuższe (ile razy
) wychodzą trasy z AM (byle nie na podstawie tylko jednej trasy).
Coś w tym jest.
Przejechałem na RC1 i RC2 około 10000 km w Niemczech, Austrii i Beneluxie bez większych sensacji. To nie znaczy, że nie było żadnych błędów map. Jak AM pisała, były to mapy starsze, które mogły zawierać parę błędów.
Dramat zaczynał się, kiedy wybrałem się do Polski.
- Przejścia granicznego Forst/Olszyna na A4 wcale nie było, tzn. nie było możliwości zmuszenia RC2 do przejechania autostradą z D do PL.
- Przejście graniczne z Ahlbeck do Swinoujscia jest zamknięte dla ruchu kołowego. RC2 ale również AM4 prowadzi bezpośrednio przez to przejście.
- Dramat z RC2 zaczął się na dobre w PL. Nie opisuję, bo już wystarczająco często opisany.
AM4 EU zainstalowałem dopiero wczoraj wieczorem. I tu Bania. Podczas gdy RC1 i RC2 chodziły bardzo płynnie i szybko, AM 4 EU jest bardzo wolna i po paru minutach zabawy pamięć mojego LOOXa 720 (60 MB wolne) nie wystarcza. W terenie będę mógł pojeździć dopiero jutro.
A teraz próbuję na nowo sformatować kartę pamięci. żeby AM 4 przyspieszyć.
Mój wniosek (na razie z zachowania RC1 i RC2) jest, że AM 4 ma algorytmy, które dobrze sobie radzą z atrybutami map TeleAtlas, a gorzej z originalną mapą Polski AutoMapy. To oznacza, że atrybuty mapy Polski muszą zostać dopasowane/uzupełnione do wymogów algorytmów AM 4.