Od 2 dni testuje na razie w domu lecz juz po dlugim weekendzie wybiore sie w trase i wtedy sprawdze w "praniu"
Moje pierwsze wrazenia:
(+)
- szybkosc dzialania; chociaz mam dosc szybki sprzet i z 3-ka nie narzekalem
- odnajdywanie poi na trasie i w poblizu
- wyznaczanie trasy do punktow/adresow zapisanych w kontaktach
- szybkie wyznaczanie trasy do dom/praca
(-)
- malo intuicyjne menu
- po wyszukaniun jakiegos poi aby zobaczyc szczegoly trzeba najpierw wyswietlic go na mapie aby zobaczyc opis, ktory pojawia sie w ramce; w 3-ce bylo podmenu "szczegoly"
- brak instrukcji/opisu
Po za tym generalnie 4 oceniam dobrze, chociaz z 3 nie mialem zadnych problemow jedynie brakowalo mi pare opcji (glownie wyszukiwania poi na trasie), ktore teraz 4 ma. Niestety trzeba samemu dojsc do tego co oznacza zielona i czarna kreska przy wyszukiwanym poi. Ta pierwsza oznacza, ze punkt jest na trasie po prawej stronie czyli zgodnie z Twoim kier. jazdy a czarna, ze jest po przeciwnej stronie.
Moja rada: w opcjach ustawienia/inne zwiekszyc suwakiem wielkosc pamieci na poi do 2,5 2 MB wtedy wyszukiwanie, sortowanie poi odbywa sie znacznie szybciej. Ciekawe, ze w 3-ce moje poi (ok. 11 tys. punktow) t.j. plik ma ponad 4 MB a po zaimportowaniu go do 4-ki ma tylko 1,1, MB.
Czekam jedynie na to abym mogl za pomoca AMPOISync zasysac nowe poi. Na razie zostawilem stara wersje automapy i po zsynchronizowaniu poi recznie importuje ten plik do 4-ki.