Szukam solucji na automatyczne zestawianie połączenia Dial Up Networking do obsługi LiveDrive. Standardowo połączenie DUN działa, może nie jest kłopotliwe, ale zajmuje czas i uwagę a chodzi o to żeby śmigało samo z siebie za każdym razem gdy jest włączana nawigacja i ma w zasięgu telefon z otwartym portem BT.
nMarku, zanim przeniesiesz watek do PNA/PND niech powisi tutaj do środy - coś mi mówi, że większość userów zestawia DUN na PNA/PND ze względu na AM... Może ktoś poda rozwiązanie...
Dostałem dzisiaj odpowiedż z supportu MODECOM odnośnie zmniejszenia programowo jasności wyświetlacza (AM w nocy daje po oczach) oraz połączenia DUN:
Witam,
Soft: 20120127_FRM_MX2HD.ZIP jest już dostęny na stronie
www.modecom.pl Lista zmian:
- usunięto problem z automatycznym uruchamianiem AutoMapy
- zmieniono minimalny poziom podświetlenie ekranu w celu zapewnienia komfortu pracy podczas korzystania z nawigacji w nocy
- dodano nowe gry
- dodano Flash Player
- dodano narzędzie "System resource"
- dodano przeglądarkę internetową (nie trzeba uruchamiać trybu DUN aby uruchomić przeglądarkę)
- dodano katalog "Ulubione" - szybki dostęp do najczęściej potrzebnych programów
- poprawione tłumaczenia
- inne zmiany związane z wyglądem graficznym interfejsu użytkownika
Pozdrawiamy,
Zespół Wsparcia Technicznego MODECOM
Jeszcze nie wgrałem nowego softu, także nie wiem jak bedzie się zachowywało połączenie via internet.
Część zmian tj. "ULUBIONE", "System resource" były wprowadzone w poprzednim firmware.
Chyba, że jeszcze coś noweszego
Pozdrawiam