AM 6.7 na Trzech Króli ;)

• 392 Odpowiedzi
  • 115459 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Bilunia

Odp: AM 6.7 na Trzech Króli ;)
« Odpowiedź #360 dnia: Styczeń 20, 2011, 21:42:41 »
Tak dla jasności, mały obrazek.
Jak widać, nie każdy, kto nie używa SR i LD musi być złodziejem i piratem, jak to co niektórzy sugerują. To chyba najlepsza nauczka dla tych, którzy uzurpują sobie prawo do "szyfladkowanie" ludzi ..... i na dodatek robią to imiennie.
Jedni wolą sami ruszyć główką, by nie dać się gadżetom wpuszczać w maliny, a drudzy korzystają z urządzeń, na których bieżąca aktualizacja LD na trasie jest po prostu niemożliwa.
Są też tacy, którzy pokonywane przez siebie trasy znają lepiej od zawartości własnej kieszeni i AM włączają tylko po to, by nie przespać jakiegoś skrętu, czy w końcu, by mieć podgląd "prostoty" odcinka drogi, przed np. rozpoczęciem wyprzedzania (szczególnie w nocy).

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
« Odpowiedź #361 dnia: Styczeń 20, 2011, 22:48:17 »
AM co żem ci uczynił  . Kupiłem zapłaciłem i teraz mam problem czytam was Panowie systematycznie (koło 3 lat). Włącz  <wyłącz <ściągnij < skasuj < popraw<wpisz ,a i tak AM w najnowszych wersjach tak od 6 zaczyna żyć własnym życiem ustala trasę jak chce raz dobrze raz „Kolbergiem po Kraju”.
AM stworzono kiedyś pod taki hardcorowy system operacyjny pt. "Windows Mobile/PPC" w którym regułą było (i jest) Włącz  <wyłącz <ściągnij < skasuj < popraw<wpisz<zresetuj a najlepiej ugotuj sobie ROM.
Krótko mówiąc AM, jako pokłosie WM skierowana jest do tej samej klasy userów co WM - czyli permanentnych betatesterów, co to w systemie lubią sobie "pogrzebać i ponaprawiać". Więc nie dziwcie się tak ludziska i nie krzywdujcie, że często coś wam nie działa - cieszcie się raczej z tego, że czasem coś działa... :E
Ja już do tego przywykłem więc ze wskazówek AM korzystam ze sporym przymrużeniem oka... :wink: Od wersji 6.5 mrużę to oko coraz mocniej.
Pierwsze co robię po wyznaczeniu trasy to jej dokładny przegląd w całości żeby co większe fikołki wychwycić w zarodku. Wszelkie planowane zboczenia z kursu koryguję punktami przez - ot ręczna robota. Odkąd wymyślono LD/SR etc tej ręcznej roboty zdecydowanie mi przybyło - z programu nawigacyjnego wyszło rękodzieło... :P

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #362 dnia: Styczeń 21, 2011, 08:54:40 »

Tak dla jasności, małe obrazki dwa.
Pierwszy Bilunia (tak żeby się gdzieś nie zapodział) i drugi mój.

Zwróćcie uwagę że załącznik który Bilunia zamieścił ma nazwę AM 6.7 PL Dobrze - przynajmniej wiemy co autor miał na myśli.

Żeby było jasne - oceniam to co widzę i nic więcej.

Ano widzę załącznik nazwany AM 6.7 PLjest to zrzut pokazujący zawartość dwóch folderów
Automapa EU\Maps\
i
Automapa EU\Maps\Polska

No i znów będę posądzany o atak na Bilunia, ale po raz kolejny fakty mówią za siebie. Trzeba jedynie czytać... i czasami sprawdzać...

AD REM
w zrzucie Bilunia pliki są datowane na listopad od 02 do 26, zaś data instalacji to 23 grudnia godz 21.24 - przypominam że rozmawiamy o AM 6.7 - program który został umieszczony na serwerze 5 stycznia 2011. Żeby wyeliminować błąd (wiadomo że daty instalacji/edycji/zmian są pobierane z ustawień systemu a te mogły być błędne) proszę jeszcze raz popatrzeć na daty plików (te są oryginalne) - to listopad. W AM6.7 oryginalne daty to końcówka grudnia...

PO raz kolejny musiałem poświęcić troszkę czasu i postawić AM6.7 żeby dokładnie sprawdzić Bilunia. Postawiłem 6.7 na 6.7 I co mi wyszło - widać w załączniku.

Przed tym eksperymentem pliki w folderze Automapa EU\Maps\Polska miałem nowe (zaznaczone są na niebiesko). Po postawieniu AM raz jeszcze, instalator zastąpił nowsze pliki (moim zdaniem to błąd, ale z innych powodów) starszymi... zaznaczonymi na czerwono. Te pliki się zmieniają...ale popatrzcie na pozostałe.

Co to się oznacza? Chyba już wszyscy wiedzą.

Nie twierdzę że Bilunia ma pirata, nie twierdzę też że go nie ma... uważam tylko że On(a) naprawdę zatrzymał(a) się na poziomie AM5.5.3

Druga sprawa jest taka - jest wiele osób które czyta, ale bardzo mało które coś sprawdza. Kilka razy prosiłem o sprawdzenie różnic w routingu pomiędzy Bilunia a moim. Nikt* tego nie zrobił. Muszę przyznać że też miałem takie podejście. I czytałem tak "Bilunia napisał to znaczy że znów jest zwalone" i bym trwał w takim stanie gdyby Bilunia nie zaczął robić ze mnie wariata - że u mnie coś działa. Postanowiłem wtedy sprawdzić jak w pokerze...

* - zrobił altorch dla jednej trasy :) powtórzyłem wszystkie trasy - zrzuty już mam, zamieszczę później.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 09:11:43 wysłana przez jachraniak »

*

Offline hipeck

• **
  • 212
« Odpowiedź #363 dnia: Styczeń 21, 2011, 09:23:33 »
Jeśli nie uzywasz SR i LD to co ma legalność do rzeczy?   pozdr

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #364 dnia: Styczeń 21, 2011, 09:26:00 »

Szanowni Państwo. weźcie do ręki inną nawi, pojeździjcie 2-3 tygodnie... a potem zapraszam do normalnej dyskusji o tym co faktycznie jest do kitu w Automapie. Ja daję prowadź do i jestem zadowolony z dojazdu, pomimo zdarzających się od czasu do czasu kwiatków, bo jest ich mniej niż u konkurencji
Dobra rada - tylko w moim przypadku to zadziałało odwrotnie - wreszcie zauważyłem że "król" jest nagi a konkurencja jeżeli chodzi funkcję i stabilność programu to wyprzedziła Automapę o lata świetlne , a jeżeli chodzi o mapy to jest już bardzo, bardzo blisko.
(Jedyną zaletą Automapy jest ... współpraca z firmą Geosystems , która bardzo szybko nanosi wszystkie nowe drogi na mapę , co wcale nie znaczy że te mapy są lepsze - po prostu szybciej pojawiają się nowe drogi )

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #365 dnia: Styczeń 21, 2011, 09:32:34 »
Jeśli nie uzywasz SR i LD to co ma legalność do rzeczy?   pozdr

przeczytaj post przynajmniej dwa razy zanim zadasz kolejne autokompromitujące pytanie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 09:37:11 wysłana przez jachraniak »

*

Dżeju

« Odpowiedź #366 dnia: Styczeń 21, 2011, 09:56:13 »
W temacie zaimków - powinieneś odświeżyć wiedzę.
:shock:  Proponuję wziąć i przeczytać coś o zasadach pisowni ( niekoniecznie w internetowych wolnych źródłach ), lub pójść na studia Filologii Polskiej, a dopiero później pouczać.
Zaś co do nawigacji, to przegląd różnych i to kliku mam na bieżąco oraz mam co porównywać, jeżdżąc pomiędzy wioskami: Warszawa - Kraków - Katowice - Wrocław - Amsterdam - ... itd. Niestety AM od wersji 6 odstaje. Jedyny plus, to APR.

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #367 dnia: Styczeń 21, 2011, 10:51:47 »
Proszę oto screeny - żeby nie było wątpliwości bez punktów przez... także screeny moich ustawień.

Bilunia miał wyłączony SR i efekt był taki, że pisał tu wiele o złym routingu i złym liczeniu ETA.

Ja mam SR włączony i routing mam dobry w 9 na 10 tras, ETA mam osadzony w realiach.

Proszę o nie stosowanie retoryki Bilunia:
Jedni wolą sami ruszyć główką, by nie dać się gadżetom wpuszczać w maliny, a drudzy korzystają z urządzeń, na których bieżąca aktualizacja LD na trasie jest po prostu niemożliwa.
bo SR to nie LD a trasę zawsze można obejrzeć przed startem

zrzuty na wrzucie

Dżeju - zostawmy już zaimki... ja wiem i Ty wiesz, że jeden z nas nie ma o tym bladego pojęcia.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 13:31:25 wysłana przez jachraniak »

*

Offline hipeck

• **
  • 212
« Odpowiedź #368 dnia: Styczeń 21, 2011, 14:11:03 »
No to może Wasza jasność mnie oświeci. Co ma legalność do wyznaczania trasy, jeśli nie używam SR i lecę na ustawieniach domyślnych? Jeśli dobrze rozumiem, to w tym przypadku nie jest brany pod uwagę ani events, ani zdarzenia drogowe. Czy może żle rozumiem?  I może bez tej agresji, która się aż wylewa z Twoich postów.  pozdr

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #369 dnia: Styczeń 21, 2011, 15:58:46 »

Szanowni Państwo. weźcie do ręki inną nawi, pojeździjcie 2-3 tygodnie... a potem zapraszam do normalnej dyskusji o tym co faktycznie jest do kitu w Automapie. Ja daję prowadź do i jestem zadowolony z dojazdu, pomimo zdarzających się od czasu do czasu kwiatków, bo jest ich mniej niż u konkurencji
Dobra rada - tylko w moim przypadku to zadziałało odwrotnie - wreszcie zauważyłem że "król" jest nagi a konkurencja jeżeli chodzi funkcję i stabilność programu to wyprzedziła Automapę o lata świetlne , a jeżeli chodzi o mapy to jest już bardzo, bardzo blisko.
(Jedyną zaletą Automapy jest ... współpraca z firmą Geosystems , która bardzo szybko nanosi wszystkie nowe drogi na mapę , co wcale nie znaczy że te mapy są lepsze - po prostu szybciej pojawiają się nowe drogi )

W moim przypadku rowniez. Im czesciej korzystam z drugiej nawigacji kierujac sie na numer ulicy, a nie sygnalizator przy skrzyzowaniu zauwazam, ze stabilnosc, latwosc dotarcia do celu jest niestety po stronie zachodniej konkurencji. A juz w przypadku wykorzystania map za granica to AM traci juz przewage na mapach geosystems i po zachodniej stronie granicy wole juz jezdzic na innej nawigacji, bo ma np. wsparcie TMC. A juz jesli daje navi zonie to ona zawsze wybiera produkt majacy slabsze mapy w PL, ale za to intuicyjny i nie wywijajacy numerow. Dla niej 3 km wiecej lub 10 minut dluzej nie robi roznicy, a wie ze nie bedzie musiala przecisnac sie przez osiedle lub parking...

A Geosystems lekko zaspal i nie do konca weryfikuje swoje mapy z PWN i ostatnimi zdjeciami z satelitow...

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #370 dnia: Styczeń 21, 2011, 16:55:48 »
...... A juz w przypadku wykorzystania map za granica to AM traci juz przewage na mapach geosystems i po zachodniej stronie granicy wole juz jezdzic na innej nawigacji........

Nie masz nawet elementarnej wiedzy na temat AM EU.

*

Bilunia

« Odpowiedź #371 dnia: Styczeń 21, 2011, 19:37:24 »

Tak dla jasności, małe obrazki dwa.
Pierwszy Bilunia (tak żeby się gdzieś nie zapodział) i drugi mój.

Zwróćcie uwagę że załącznik który Bilunia zamieścił ma nazwę AM 6.7 PL Dobrze - przynajmniej wiemy co autor miał na myśli.
Panie jachraniak
Tutaj jestem pełen podziwu dla Pana wnikliwości. Jestem pełen podziwu nie tylko w kwestii Pana wnikliwości, ale i czasu, jaki Pan w ostatnim czasie poświęcił mojej skromnej osobie.
Obrazek który zamieściłem pod nazwą AM 6.7 PL, w rzeczy samej zawiera dane mapy z 6.6.2
W ferworze dyskusji z poszukiwaczem złodziei i piratów, umieściłem zrzut z kopii poprzedniej wersji programu.
Widzę, że musiałem komuś nieźle zajść za skórę, skoro Pan jachraniak z taką skrupulatnością sprawdza każdą literkę, cyferkę i liczbę w moich wypowiedziach.
Zapewniam Pana jachraniaka, że gdybym w tej materii miał coś do ukrycia, to albo bym nie zamieszczał tego zrzutu, albo go okroił z dat, albo jego dewagacje, skierowane pod moim adresem, po prostu "olał".
Teraz niech Pan dalej szuka złodziei i piratów. Jednak, żeby te działania były bardziej skuteczne, proponuję się wybrać w okolice Somalii.
Gdyby Pan jeszcze miał jakieś wątpliwości w kwestii dat, to proszę dać znać - dodam aktualniejszy obrazek.

*

Offline Miami

• 356
  • Sprzęt: ASUS MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster4KB
« Odpowiedź #372 dnia: Styczeń 21, 2011, 19:43:19 »
Panowie/Panie umówcie się na pojedynek na Skype, przygotujcie odpowiednie rekwizyty np: śmierdzące jajka lub zgnite pomidory którymi można rzucić w przeciwnika a forum pozostawcie dyskusji o sofcie.

Chyba nie wszystkie błędy zostały poprawione a jakoś widzę, że nie które to nawet będą dożywotnie. Wykorzystajcie nadmiar siły przynajmniej na zgłoszenia uwag o błędach w mapie.
AutoMapa PL/EU 6.27.1(3126), mapa: teraz Polska 2303 6.1491

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #373 dnia: Styczeń 21, 2011, 19:48:59 »
Brakuje już tylko słów o "zdradzie i zaprzaństwie"... Polska to Panie....
A swoją drogą ciekaw jestem co by było gdyby 90-95% testerów zamilkło i przestało uczestniczyć w testach....?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 19:50:52 wysłana przez puniek »
ISTQB Certified Tester

*

Bilunia

« Odpowiedź #374 dnia: Styczeń 21, 2011, 20:00:06 »
kol. Miami
Witam
Ciekawi mnie, czy gdyby Pan jachraniak publicznie sugerował na forum, że jesteś złodziejem, też byś to przemilczał ?
Ja osobiście zaglądam na forum, by dyskutować o AM. Jednak pewnych osobistych wycieczek, pod moim adresem nie zamierzam tolerować.
Pozdrawiam
Apeluję też do Moderatora, by wyczyścił ten temat z tych śmieci i osobistych wycieczek.
Na żadnym niezależnym i szanującym się forum, to co w bieżącym temacie się dzieje, nie kwalifikuje się nawet do kosza.

To oczywiście moja prywatna opinia

*

Dżeju

« Odpowiedź #375 dnia: Styczeń 21, 2011, 20:06:01 »
Bilunia, Kolegi jachraniaka nie przekonasz, gdyż ... nie przyjmuje on do swej wiadomości, że czegoś nie wie lub wie, ale nie do końca co i jak. Tak więc szkoda dalej zaśmiecać wątek.

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #376 dnia: Styczeń 21, 2011, 20:06:39 »
Niestety nadal AM każe zwiedzać drogi lokalne.
Trasa Warszawa-Kielce drogą S7 i nagle każe zjechać na równoległą drogę lokalną aby po 400 metrach wjechać znowu na ekspresówkę. W tym przypadku SR był włączony - pewnie w tym problem.

Trochę dziwnie zachowuję się program przy zaliczeniu punktu PRZEZ. Trasa Warszawa-Kielce przez punkt w Radomiu jak na zrzucie. Po jaką cholerę każe mi jechać jeszcze 300 metrów w bok i tam dopiero zawrócić ??

No i na koniec trochę humorystycznie - ileż radości potrafi dać Astra 2. Ehhhhh te osiągi  :mrgreen: :mrgreen:

*

Offline Miami

• 356
  • Sprzęt: ASUS MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster4KB
« Odpowiedź #377 dnia: Styczeń 21, 2011, 20:30:25 »
@Dolek
Ad foto1: nie mam czasu.
Ad foto2: być może zakaz skrętu w lewo, nie znam terenu.
Ad foto3: może leciałeś Airbusem 380, albo stałeś obok lotniska i to z podmuchu wiatru.
Tak poważniej to efekt słabego sygnału gps i szybkich skoków pozycji po małej odległości.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 20:32:12 wysłana przez Miami »
AutoMapa PL/EU 6.27.1(3126), mapa: teraz Polska 2303 6.1491

*

Bilunia

« Odpowiedź #378 dnia: Styczeń 21, 2011, 20:39:41 »
Dolek
Jeżeli to, co zamieściłeś na 3-cim zrzucie, zostało wysłane w ramach LD, to wiele wcześniej niezrozumiałych rzeczy, odnośnie routingu, staje się jasnością. :worried:

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #379 dnia: Styczeń 21, 2011, 21:03:15 »
tak i jeszcze słaby sygnał gps (z różnych powodów) też zwal na działanie Auto Mapy. Ciekawe jeszcze czego się doszukasz....

Edit

.... a już wiem czyja to wina .... kontrolerów lotu....
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #380 dnia: Styczeń 21, 2011, 22:14:18 »
...........
No i na koniec trochę humorystycznie - ileż radości potrafi dać Astra 2. Ehhhhh te osiągi  :mrgreen: :mrgreen:

A to akurat nie wina AM tylko GPS jako takiego . Czasami tak się skumulują błędy wyznaczania pozycji że obliczona prędkość wychodzi kosmiczna, Mój rekord na turystycznym Garminie to 923 km/h :proud: normalnie tego nie zobaczysz bo trwa to moment ale jako maksymalną zapisze
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #381 dnia: Styczeń 21, 2011, 22:35:29 »
Niestety nadal AM każe zwiedzać drogi lokalne.
Trasa Warszawa-Kielce drogą S7 i nagle każe zjechać na równoległą drogę lokalną aby po 400 metrach wjechać znowu na ekspresówkę. W tym przypadku SR był włączony - pewnie w tym problem.

To chyba w tym samym miejscu co mnie zrzucała wersja 6.6. Potem było OK, ale jak widać wróciło do Aqratowej normy  :P

am_s7_droga_lokalna.mp4

Jestem lepszy  :proud:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2011, 22:41:42 wysłana przez jerzu »
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #382 dnia: Styczeń 22, 2011, 00:27:42 »
...... A juz w przypadku wykorzystania map za granica to AM traci juz przewage na mapach geosystems i po zachodniej stronie granicy wole juz jezdzic na innej nawigacji........

JD-MM: Idz swoje frustracje i osobiste wycieczki wyrzucac poza forum.

Jezdzac na 2 urzadzeniach, a czesto i 3cim wbudowanym w auto - AM nie radzi sobie z routingiem w UK i bardzo czesto kaze robic glupie numery jak w Polsce np. zjazdy z autostrad. Dodatkowo brak tak popularnego TMC utrudnia korzystanie z niej i zdecydowanie np. w Niemczech przydaje sie bardziej np. Garmin lub TomTom.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2011, 00:31:04 wysłana przez ererce »

*

Offline tomek1970

• **
  • 116
  • Sprzęt: MIO P560 + WM6.0
« Odpowiedź #383 dnia: Styczeń 22, 2011, 00:58:06 »
Jestem lepszy  :proud:

Jesteś pewien? :wink:
Przy moim aucie prom kosmiczny to mały pikuś :E
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2011, 01:01:35 wysłana przez tomek1970 »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #384 dnia: Styczeń 22, 2011, 01:17:11 »
JD-MM: Idz swoje frustracje i osobiste wycieczki wyrzucac poza forum.
Raczej chodziło mu o to, że mapy Geosystems mają się nijak do map Europy w AM. AutoMapa - poza mapą Polski - posiłkuje się mapami firmy Navteq. I to jest ta elementarna wiedza o AM.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #385 dnia: Styczeń 22, 2011, 09:02:19 »
Raczej chodziło mu o to, że mapy Geosystems mają się nijak do map Europy w AM. AutoMapa - poza mapą Polski - posiłkuje się mapami firmy Navteq. I to jest ta elementarna wiedza o AM.
Dobrze o tym wiem, ze geosystems to tylko w Polsce, a Navteq za granica. Potrafie czytac i widze co jest napisane na ekranie startowym. Po prostu mialem na mysli to, ze jesli jezdze za granica to AM traci przewage, ktora ma w Polsce przy wykorzystaniu map Geosystems. Ma po prostu takie same mapy jak wiekszosc innych dostawcow i tutaj moglaby jedynie miec przewage poprzez Miplo. Navteq to dostawca i dla Opla i Garmina i wielu innych, wiec jesli jakis dostawca wezmie sobie mapy z PWN dla Polski (chociazby jakie sa na Google) to i tutaj AM nie bedzie juz super zwyciezca.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2011, 09:08:33 wysłana przez ererce »

*

Offline daro.s

• 278
  • Sprzęt: NavRoad Auro S     z LD
« Odpowiedź #386 dnia: Styczeń 22, 2011, 09:52:08 »
Jesteś pewien?
Przy moim aucie prom kosmiczny to mały pikuś :E

Plik OnBoardComputer.info jest edytowalny i możesz wpisać każdą głupotę.

Pozdrawaim
Było: Cruser Sigma B50; Cruser Sigma A50; Westin G501; Mio 169 
Od: AM 3.9.3 XL mapy 3r -> AM 6.24

« Odpowiedź #387 dnia: Styczeń 22, 2011, 11:45:22 »
Ciekawi mię czy to co tu większość pisze ,o wycieczkach krajoznawczych fundowanych przez AM w ramach poprawy ustalania tras, czyta ktoś z Szefostwa AutoMapy bo mam wrażenie że to takie „bicie piany” i upust krwi wedle zasady piszcie narzekajcie a my i tak zrobimy po swojemu. Zainwestowałem w AM już parę lat temu teraz inwestuje przedłużając ją , reklamowałem ją swoim znajomym bo dobra i niezawodna . Teraz muszę się tłumaczyć że nie taka tania do jakości i co najgorsze mają rację . Kończąc mam wrażenie że nie będzie lepiej ,było i będzie tylko gorzej AM weszła w erę schyłkową upiera się w rozwój technologii tylko dla siebie AM'Center ucieczka od TMC który zdaje egzamin na  Zachodzie to błąd którego następstwem jest to wszystko związane z ustalaniem tras. Ja jeszcze mam nadzieję  że wyjdzie wersja z TMC ( zapłacę za transfer ale wiem za CO),albo możliwość instalacji bez  AM'Center oby jak najszybciej. I TO BY BYŁO NA TYLE :ok:

*

Konrad4x

« Odpowiedź #388 dnia: Styczeń 22, 2011, 12:03:15 »
Ciekawi mię czy to co tu większość pisze ,o wycieczkach krajoznawczych fundowanych przez AM w ramach poprawy ustalania tras, czyta ktoś z Szefostwa AutoMapy bo mam wrażenie że to takie „bicie piany” i upust krwi wedle zasady piszcie narzekajcie a my i tak zrobimy po swojemu.
Kolego na pewno czyta, tego jestem pewien. Z tym, że to co tu wypisujemy i tak nie ma żadnego znaczenia, ot takie nasze  hobby "po godzinach". Nas tu  jest garstka, w stosunku do ogólnej liczby użytkowników programu.  Tak więc nasz głos i tak nie znajdzie żadnego przebicia u producenta programu. Tacy maniacy jak my  przydają się tylko producentowi jako darmowa siła testerowa, bo przeciętny użytkownik AM, nawet bladego pojęcia nie ma, że są jakieś tam wersje testowe, a o nowej wersji dowiaduje się z emaila przesyłanego po 14 dniach od premiery  :) Tak więc raczej nie ma co się podniecać, że coś w tym sofcie się zmieni na naprawdę lepsze i przydatne. Gadamy tu od dawna o trasie łatwej i co ? Zero. Gadamy tu od dawna o tym co wyświetla sie na dolnej belce programu, tzna o tym co się wyświetla , a nie powinno, bo tego nie ustawialiśmy. I co ? Zero reakcji. Ja juz dziś np nie bawię się w testowanie beta wersji, tzn instaluję, ale emaili do supportu już nie wysyłam. Mam ich głęboko, tak jak oni nas. A juz na koniec tego mojego bełkotu powiem, że już kompletnie dla mnie jest niezrozumiałe, dlaczego producent od kilku wersji nie zmienia zabezpieczeń programu, który dziś jest do złamania w 5 minut, gdyż soft napisany już dawno do łamania tegoż oprogramowania nawet nie musi być aktualizowany, gdyż producent nie zmienia już dawno złamanych zabezpieczeń. Nie rozumiem tego. Czuję się jak frajer posiadając legalną wersję oprogramowania.  :-|  I TO BY BYŁO NA TYLE :ok:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2011, 12:06:10 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline Myomi

• 526
  • Sprzęt: I9505
« Odpowiedź #389 dnia: Styczeń 22, 2011, 15:33:55 »
PWN
Chyba PPWK  :wink:

PWN - Państwowe Wydawnictwo Naukowe
PPWK - Polskie Przedsiębiorstwo Wydawnictw Kartograficznych

Czuję się jak frajer posiadając legalną wersję oprogramowania.
Moim zdaniem w tonie Twojej wypowiedzi poczucie "frajerstwa" ma inne źródło. Zmień program nawigacyjny na taki, który ma dobrą opinię.
Strach tu wspomnieć innej nazwy, bo zaraz się oburzą zwolennicy AM i wyśmieją.
Ja swój znalazłem i jego się 3mam.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2011, 15:50:20 wysłana przez Myomi »