AM 6.7 na Trzech Króli ;)

• 392 Odpowiedzi
  • 115493 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AM 6.7 na Trzech Króli ;)
« Odpowiedź #270 dnia: Styczeń 15, 2011, 15:23:08 »
Trzeba przyznać, że omnia ma słaby odbiornik GPS. Miałem to urządzenie i wróciłem do HTC, tu się nic nie zacina.
Nieprawda. U mnie się nic nigdy nie zacinało, nie skakało (jak w niektórych HTC właśnie), nie gubiło aż do AM 6.7.
Zimnego fixa co rano zawsze mam w góra 12 sekund, bez względu na pogodę (tj. teraz jest różnie).
Zresztą albie jest na liście urządzeń kompatybilnych albo nie.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline Myomi

• 526
  • Sprzęt: I9505
« Odpowiedź #271 dnia: Styczeń 15, 2011, 16:42:42 »
Więc ciekawe skąd te wszystkie tematy na forach odnośnie omni z informacjami jak ustawić AM czy też TomToma (bo tu już w ogóle jest porażka na tym telefonie bez ingerencji w rejestr), by działało ok. Masz jedno i drugie trzeba odhaczać w AM kilka ustawień...
Wiadomo, każdy lubi to co ma. Ja jestem źle nastawiony do tego telefonu nie tylko z powodu moim zdaniem słabego gps, ale też braku obsługi open gl, marnej rozdzielczości ekranu itp.
Jedyne co jest na + to 8/16GB wbudowanej pamięci.
AM działała mi dobrze na omnii, ale tylko sama AM.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2011, 17:20:26 wysłana przez Myomi »

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #272 dnia: Styczeń 15, 2011, 17:15:42 »
W pamięci mam, że dolegliwość nigdy nie wystąpiła na krótkich trasach.
Czy ktoś potwierdza chorobę?

Potwierdzam. Ale na krótkich też występuje.

Dokladnie, dzisiaj mialem trase 6 km po miescie, po 2km AM niestety uznala, ze juz "dotarlem do celu"  :-?

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #273 dnia: Styczeń 15, 2011, 17:34:18 »
Więc ciekawe skąd te wszystkie tematy na forach odnośnie omni z informacjami jak ustawić AM...
Tak to jest z telefonami z systemem operacyjnym, gotowanymi romami. Ludzie nagrzebią, nakombinują a potem problem.
Podobnie jak czasem tutaj zgłasza ktoś, że prowadzi go bez sensu i czasem okazuje się, że ma tak ciekawie skonfigurowaną AM, że nie ma co się dziwić.

Sam nagrzebałem w Omni swego czasu, że miałem problemy z fixem. Ale się wkurzyłem, zrobiłem HR i już nic nie kombinowałem i jest git.
AM działała mi dobrze na omnii, ale tylko sama AM.
To może i TomTom mógłby, gdyby był właściwie napisany.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2011, 17:36:22 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline andrep

• 432
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung M51 AM PL Android i AA
« Odpowiedź #274 dnia: Styczeń 15, 2011, 17:50:55 »
Witam
Dzisiaj mnie AM dosłownie 400m od domu chciała mnie poprowadzić między domkami jednorodzinnymi i wrócić na drogę dosłownie 30 m dalej.Do tej pory takiego numeru nie było :worried:
Dodam że ustawienia takie same jak w poprzednich wersjach,instalka na poprzednią wersję SR i LD włączone.

*

Offline Myomi

• 526
  • Sprzęt: I9505
« Odpowiedź #275 dnia: Styczeń 15, 2011, 17:55:06 »
Pewnie jest właściwie napisany, bo na każdym HTC jaki miałem zawsze działał razem z AM, na każdym romie. Czytałem przed kupnem dużo o GPS w omni, mnóstwo rzeczy się potwierdziło, dlatego się pozbyłem. Dla kogoś kto ma jedynie AM na pewno będzie się sprawdzać nie wliczając bugów od AM.
Ale koniec OT.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #276 dnia: Styczeń 15, 2011, 18:09:12 »
Witam
Dzisiaj mnie AM dosłownie 400m od domu chciała mnie poprowadzić między domkami jednorodzinnymi i wrócić na drogę dosłownie 30 m dalej.Do tej pory takiego numeru nie było :worried:
Dodam że ustawienia takie same jak w poprzednich wersjach,instalka na poprzednią wersję SR i LD włączone.

Przypomnij sobie, może niedawno stałeś pod domem z włączonym LD i inteligentny system producenta odnotował to jako korek i uwzględnił to w statystykach SR dla tego miejsca  :E :E :E :E :E  :O~

*

Offline andrep

• 432
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung M51 AM PL Android i AA
« Odpowiedź #277 dnia: Styczeń 15, 2011, 18:23:35 »
Ja pobieram dane tylko przez komputer w domu :ok:

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #278 dnia: Styczeń 15, 2011, 19:07:59 »
Zauważyłem powracającą co kilka miesięcy chorobę AM, objawiającą się zapominaniem miejsca do którego ma nas doprowadzić.
.....
Czy ktoś potwierdza chorobę?

Takie coś nie zdarzyło mi się chyba nigdy.

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #279 dnia: Styczeń 15, 2011, 21:00:56 »
Trzeba przyznać, że omnia ma słaby odbiornik GPS. Miałem to urządzenie i wróciłem do HTC, tu się nic nie zacina.
Nieprawda. U mnie się nic nigdy nie zacinało, nie skakało (jak w niektórych HTC właśnie), nie gubiło aż do AM 6.7.
Zimnego fixa co rano zawsze mam w góra 12 sekund, bez względu na pogodę (tj. teraz jest różnie).
Zresztą albie jest na liście urządzeń kompatybilnych albo nie.
Kurcze mam Omnie 2 lata i mam tez Garmina. Google maps jakos nie ma problemu z omnia i jej odbiornikiem GPS, a AM co chwile bzikuje. Dodatkowo sprawdzam na Omni widzi satelitow i wcale nie odstaje od Garmina. Jednak AM bzikuje. Prawda pewnie lezy po srodku jednakze, mam wrazenie, ze support AM wygodnie naduzywa Omni do powiedzenia, ze sobie nie radzi.

*

Offline gelob

• 30
« Odpowiedź #280 dnia: Styczeń 15, 2011, 23:39:15 »
powiem tak mam omnia 2, do tej pory nie było problemu z fixem, a  w wersji 6.7 jechałem na razie 2 razy trasy 10km i w obu przypadkach były problemy
Raz skakał mi zasięg w prawo od drogi, drugim razem - słaby sygnał gps etc..
Nic wiecej nie zmieniałem. Dodam ze w święta na wersji 6.6.2 przejechałem ponad 1000 km z LD i nic podobnego się nie działo...

z błędów nowej wersji zauważyłem i zgłosiłem do support w miejscowości gdzie pojawiły sie budynki 3d znikła cześć innych budynków ktore wcześniej byly...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2011, 23:41:40 wysłana przez gelob »

*

Offline Wookash82

• 272
  • Sprzęt: Mio P560
« Odpowiedź #281 dnia: Styczeń 16, 2011, 13:49:31 »
W lutym wybieram się do Francji i tu moje pytanie. Jak AM 6.7 sprawdza sie w Niemczech i Francji? Nie wiem czy wykupic upgrage do Europy czy zakupic TomToma  badz inna navi na Europe??
Nie chciał bym miec niespodzianek w obcym kraju  :)
Proste są dla szybkich samochodów, Zakręty są dla szybkich kierowców...

AutoMapa 6.10.0

*

Offline jartro

• 555
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
« Odpowiedź #282 dnia: Styczeń 16, 2011, 14:02:03 »
Jeździłem z AM do Berlina i Czech. Było O.K. Wielu poleca jednak na zagranicę TomTom  B)

*

Offline Wookash82

• 272
« Odpowiedź #283 dnia: Styczeń 16, 2011, 14:18:32 »
Zobaczymy może jeszcze ktoś się wypowie.  :) Ale myśle, że AM nie będzie taka zła. Pokrycie mapowe Francji i Niemiec jest takie same, bądź lepsze niż w Polsce.

AutoMapa 6.10.0

*

Offline QbasQ1

• **
  • 202
  • Sprzęt: TravelPilot 500 (480x272); Galaxy SII
« Odpowiedź #284 dnia: Styczeń 16, 2011, 14:26:19 »
Jeżdziłem do Holandii i Danii. Nie miałem żadnych problemów. Bardzo dobrze spisała się też jako przewodnik na pieszych wycieczkach po Amsterdamie
QbasQ1 :)

*

Offline Wookash82

• 272
« Odpowiedź #285 dnia: Styczeń 16, 2011, 15:10:39 »
A jak wygląda przeliczanie bardzo długich tras ( np. po zjechaniu z aktualnie wyznaczonej) bo wiem, że AM Europa miała kiedyś z tym problem.

AutoMapa 6.10.0

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #286 dnia: Styczeń 16, 2011, 15:16:19 »
Witam

Ja tez zauważyłem że AM oprócz tego co pisałem o DK2 posiada duże skłonności "pilota wycieczki"

Wczoraj jadąc z Lubina na Jawor chciała wepchnąć mnie w centrum Legnicy, a wracając w Lubiniu kazał mi zjechać z dwujezdniówki i przejechać przez parking 50m, po czym wróciła na DK3.
Już nie wiem czy się śmiać czy płakać, ale chyba wrócę do 6.6.2, gdzie takich numerów nie odstawiała.
--
Pozdrawiam
Maciej

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #287 dnia: Styczeń 16, 2011, 16:06:50 »
W lutym wybieram się do Francji i tu moje pytanie. Jak AM 6.7 sprawdza sie w Niemczech i Francji? [CIACH]
Jezdze na AM EU dosc duzo po Niemczech, Francji, Anglii, Holandii i Wegrzech. Jest w porzadku i da sie jezdzic. Mozna zarzucic jej jedynie, ze ostatnio pokopane algorytmy powoduja, ze prowadzi czasami dziwnie (znajac trase bym tak nie pojechal), ale po ustawieniu profili predkosci lub tez wyznaczania trasy szybkiej jest ok. Mozna jej zaufac: 'uf uf uf'  :evil: Mam tez Garmina Nuvi i porownujac AM z Garminem za granica to Garmin ma lepsze algorytmy.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #288 dnia: Styczeń 16, 2011, 18:30:06 »
Wczoraj jadąc z Lubina na Jawor chciała wepchnąć mnie w centrum Legnicy, a wracając w Lubiniu kazał mi zjechać z dwujezdniówki i przejechać przez parking 50m, po czym wróciła na DK3.
Już nie wiem czy się śmiać czy płakać, ale chyba wrócę do 6.6.2, gdzie takich numerów nie odstawiała.
Ale po co cofać wersję programu. Tracisz w ten sposób najnowszą mapę. Wyłącz po prostu LD i SR i będziesz miał spokój. Ja tak jeżdżę od dawna i jestem zadowolony. Wcześniej tez się katowałem tymi dodatkami i już mi wystarczy.

*

Offline Miami

• 356
  • Sprzęt: ASUS MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster4KB
« Odpowiedź #289 dnia: Styczeń 16, 2011, 18:46:10 »
Po dwóch pierwszych potwierdzeniach o zapominaniu punktu docelowego co prowadzi do przerywania prowadzenia po wyznaczonej trasie, błąd obszernie opisałem z załączonym _DEBUG do supportu AM, co skutkowało nową formułką odpowiedzi:
"Dziekujemy, zgloszenie zostalo przekazane do zespolu programistow."
Zapewne na rano poprawią... na któreś tam rano.
AutoMapa PL/EU 6.27.1(3126), mapa: teraz Polska 2303 6.1491

*

Offline mariano52

• *
  • 63
  • Sprzęt: NavRoad AURO,Modecom MX4HD
« Odpowiedź #290 dnia: Styczeń 17, 2011, 10:45:11 »
Witam,                                                                                                                                                                                               
Takiego badziewia jak ta wersja dawno nie było.Wróciłem w nocy z Pragi,obraz nędzy i rozpaczy.Zaliczyłem parę zwisów,raz pojawił się  czarny ekran,musiałem zresetować.Po włączeniu łapała  fixa 5 minut.Gdy zaskoczyła kursor był w lesie i nastąpiło przeliczanie  trasy co zakończyło się komunikatem o braku pamięci.Parę razy zboczyła z trasy co skutkowało za każdym razem przeliczaniem trasy.W Pradze  ustawiłem kierunek dom optymalnie,wyznaczyła trasę ale przez Kudowę,więc dałem trasa szybka i wtedy AM wpadła w pętlę przeliczania i nawet reset nie pomógł.Teraz wracam do poprzedniej wersji która działała bez zastrzeżeń.Apel do zespołu ludzi którzy programują AM,dajcie sobie spokój z następnymi pomysłami zostańcie przy poprzedniej wersji tylko róbcie aktualizację samych map.Wypuszczacie BADZIEWIE zwane szumnie pierwszą aktualizacją w tym roku z której nie można korzystać.Zróbcie wersję dla normalnych  użytkowników i dla tych co lubią jak im skacze adrenalina.Zostańcie przy poprzedniej wersji z sześcioma aktualizacjami map rocznie a nową wersję oprogramowania dajcie tylko na becie,niech klient ma ten wybór.Do pompowanych budynków i sygnalizatorów świetlnych proponuję dołożyć w następnej wersji przejścia dla pieszych i fontanny z regulowanym wytryskiem. 

*

Offline Wookash82

• 272
« Odpowiedź #291 dnia: Styczeń 17, 2011, 10:51:33 »
Kolega widze z deczka sie zdenerwował  :) Nie ma sie czym martwic, pewnie w polwie lutego bedzie juz nowa beta, gdzie te rzeczy zostana poprawione B) , przy okazji wymyślając znowu coś nowego  :-| w wyniku czego zaś będzie badziew.  :grin:

AutoMapa 6.10.0

*

Offline Hanys57

• 26
  • Sprzęt: Mio p350 z WM5
« Odpowiedź #292 dnia: Styczeń 17, 2011, 12:28:54 »
Witam
Jeżdżę od września 2007 z Automapą PL na Mio P350 z WM5 i takie straszne rzeczy o których czytam ciągle na forum, zawieszenia, przeliczania itd. itp mi się nie zdarzają. Może jestem wybrańcem? Pozdrawiam

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #293 dnia: Styczeń 17, 2011, 12:47:40 »
Zmień nick na Neo  :E

*

Offline Hanys57

• 26
  • Sprzęt: Mio p350 z WM5
« Odpowiedź #294 dnia: Styczeń 17, 2011, 12:53:24 »
Chciałem napisać: Może jestem wybrańcem jak Neo, ale się powstrzymałem. Pozdrawiam

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #295 dnia: Styczeń 17, 2011, 13:01:19 »
Ja napisze tak:
jak miałem HTC Diamond to mnie cholera brała. Łapał 15 minut fixa, opóźniał ruch, kursor poza trasą. Jednym słowem dramat.
Przesiadłem się na HTC HD Mini i jak ręką odjął. Cuda Panie, cuda  :mrgreen:

*

Offline mariano52

• *
  • 63
  • Sprzęt: NavRoad AURO,Modecom MX4HD
« Odpowiedź #296 dnia: Styczeń 17, 2011, 13:11:58 »
To niech napiszą  ze AM działa tylko na wybranych urządzeniach,a niech nie wciskają kitu przy sprzedaży że urządzenie które wybrałeś jest najlepsze z możliwych.

*

Offline prodental

• *
  • 74
  • Sprzęt: MIO P560 + AM EU 6.9 /1109/
« Odpowiedź #297 dnia: Styczeń 17, 2011, 13:36:38 »
czy nowa wersja ma obowodnicę Połczyna Zdroju oraz dwa ronda w tym miasteczku?

*

Offline Miami

• 356
  • Sprzęt: ASUS MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster4KB
« Odpowiedź #298 dnia: Styczeń 17, 2011, 13:51:49 »
...takie straszne rzeczy o których czytam ciągle na forum, zawieszenia, przeliczania itd. itp mi się nie zdarzają. Może jestem wybrańcem?
Wiekszość tych wszystkich "strasznych" rzeczy i mnie się nie zdarza, ale to co napisał kolega

...dałem trasa szybka i wtedy AM wpadła w pętlę przeliczania i nawet reset nie pomógł.
zaliczyłem kilkakrotnie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2011, 13:59:22 wysłana przez Miami »
AutoMapa PL/EU 6.27.1(3126), mapa: teraz Polska 2303 6.1491

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #299 dnia: Styczeń 17, 2011, 16:28:06 »
Od wersji 6.6.2 też zacząłem mieć z tym problemy. Pomogło pogrzebanie w ilości pamięci na mapy/POI. I to raczej w kierunku zmniejszenia. Ustało całkowicie.