AM 6.7 na Trzech Króli ;)

• 392 Odpowiedzi
  • 115367 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AM 6.7 na Trzech Króli ;)
« Odpowiedź #210 dnia: Styczeń 13, 2011, 13:03:27 »
Próbowałeś rozpakować instalatora i uruchomić tak instalację?
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #211 dnia: Styczeń 13, 2011, 14:11:42 »
Instalowałem na NavRoadzie Q1 z rozpakowanego instalatora. Instalacja przebiegła bez problemu.

*

Offline antes55

• 29
  • Sprzęt: NAVROAD Vivo S6
« Odpowiedź #212 dnia: Styczeń 13, 2011, 14:27:53 »
Próbowałem rozpakowywac po zamianie rozszerzenia .exe na .zip i .rar - bez rezultatu.Zawsze mam komunikat o niewłaściwym rozszerzeniu lub uszkodzonym archiwum. Trudno przypuszczać, że na 6-cio krotne ściąganie w sumie instalek 6.7.0 6.7.0a i 6.7.0b choć raz nie sciągnęla się z serwera prawidłowo.Ostatnia wersja, która bezproblermowo (jak zawsze-pierwszy raz mam taki numer) się zainstalowała w czytniku mojego laptopa to 6.7.0 beta.

*

Offline ALiEN_83

• *
  • 57
  • Sprzęt: HTC Wildfire, HTC Mozart
« Odpowiedź #213 dnia: Styczeń 13, 2011, 14:37:02 »
Instalował ktoś AM 6.7 na Asusie A686 - w moim przypadku nie łapie sygnału :(
Asus P735 -> HTC TyTN II -> HTC Touch PRO -> HTC Wildfire, HTC Mozart

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #214 dnia: Styczeń 13, 2011, 14:40:48 »
Próbowałem rozpakowywac po zamianie rozszerzenia .exe na .zip i .rar - bez rezultatu.Zawsze mam komunikat o niewłaściwym rozszerzeniu lub uszkodzonym archiwum. Trudno przypuszczać, że na 6-cio krotne ściąganie w sumie instalek 6.7.0 6.7.0a i 6.7.0b choć raz nie sciągnęla się z serwera prawidłowo.Ostatnia wersja, która bezproblermowo (jak zawsze-pierwszy raz mam taki numer) się zainstalowała w czytniku mojego laptopa to 6.7.0 beta.
Nie dodałem, ale rozpakowywałem instalator  "AutoMapa_6.7.0b_PL" na *.zip.

*

Offline antes55

• 29
« Odpowiedź #215 dnia: Styczeń 13, 2011, 14:43:34 »
"Nie dodałem, ale rozpakowywałem instalator  "AutoMapa_6.7.0b_PL".

Nie rozumiem - co to znaczy nie dodałeś ?????

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #216 dnia: Styczeń 13, 2011, 14:46:15 »
Total Commanderem nie potrzeba zmieniać rozszerzenia do rozpakowania. Alt+F9 i wszystko.

*

Offline piona

• 358
  • Sprzęt: Mio Moov
« Odpowiedź #217 dnia: Styczeń 13, 2011, 14:49:38 »
U mnie dziś w mieście dość dziwnie się AM zachowywała. Kilkukrotnie "skakała" po bocznych ulicach z komunikatem, że jestem poza trasą -wyznaczam nową... Jakiś problem z sygnałem gps, czy co?
piona

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #218 dnia: Styczeń 13, 2011, 15:09:40 »
Zrobiłem dziś trasę: Wa-wa - Mińsk - Puławy - Zwoleń - Sandomierz - Radom - Wa-wa, ok. 500 km. Żadnych skoków, tracenia sygnału, SR i LD też mi nie wywinęły żadnego numeru.

*

Offline starsza.pani

• 328
  • Sprzęt: MODECOM MX3HD AM-oczywiście najnowsza
« Odpowiedź #219 dnia: Styczeń 13, 2011, 15:15:43 »
U mnie dziś w mieście dość dziwnie się AM zachowywała. Kilkukrotnie "skakała" po bocznych ulicach z komunikatem, że jestem poza trasą -wyznaczam nową... Jakiś problem z sygnałem gps, czy co?

Miałam dziś ten sam problem

*

Offline montrala

• **
  • 111
  • Strzelam bo lubie
  • Sprzęt: N560, i600, i900, HD2
« Odpowiedź #220 dnia: Styczeń 13, 2011, 15:40:13 »
Posadziłem właśnie 6.7 w miejsce 6.2 i mam taki objaw, że AM wykonuje soft reset urządzenia po jakichś 2-3 godzinach pracy. HD2 z romem 3.14. Miał ktoś podobny objaw? Bety nie testowałem, więc nie wiem jak w niej było.

AM Europa?

Bo moze to to:

Podczas aktualizacji AutoMapa Europe z wersji 6.2 do wersji 6.6 lub 6.7 wymagane jest wykonanie pełnej dezinstalacji programu i ponownej instalacji wersji 6.6.

AM Europa. Tylko, że przy przejsciu z 6.2 na 6.6 byłą instalka na czysto. Ale z 6.6.2 nad 6.7 nie robiłem czystej instalki.
Pozdrawiam,
                              Montrala

*

Offline DarekWa

• **
  • 149
  • Sprzęt: iPhone 6S, Galaxy S8
« Odpowiedź #221 dnia: Styczeń 13, 2011, 17:51:59 »

Miałam dziś ten sam problem

też to mam na Samsung Omnia 2. Dodatkowo jeszcze dłużej łapie w ogóle fixa ta wersja a sama aplikacja podczas nawigacji przy próbie wejścia w menu muli. W poprzednich tak nie było. Zawsze nowa instalka na formatowaną pamięć.

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #222 dnia: Styczeń 13, 2011, 18:52:11 »
U mnie smiga bez problemu.
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline antes55

• 29
« Odpowiedź #223 dnia: Styczeń 13, 2011, 19:21:16 »
Total Commanderem nie potrzeba zmieniać rozszerzenia do rozpakowania. Alt+F9 i wszystko.

Nic to nie dało :-( :-( Total Comanderem ... ten sam komunikat ..... pozostaje aktualnie wiec jeżdżenie na 6.7.0 beta albo 6.6.

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #224 dnia: Styczeń 13, 2011, 19:33:06 »
Co do informowania Am o zmianie trasy wpadł mi do głowy pomysł.
Am powinna wyświetlić zmianę, np. stara na niebiesko, nowa na czerwono i tapnięciem
w lewą, albo prawą połowę ekranu decydowalibyśmy o przebiegu.
Brak tapnięcia, to definiowana akcja domyślna (akceptuj lub odrzuć)

Co Wy na to ?
--
Pozdrawiam
Maciej

*

Konrad4x

« Odpowiedź #225 dnia: Styczeń 13, 2011, 19:48:52 »
Am powinna wyświetlić zmianę, np. stara na niebiesko, nowa na czerwono i tapnięciem
w lewą, albo prawą połowę ekranu decydowalibyśmy o przebiegu.
Brak tapnięcia, to definiowana akcja domyślna (akceptuj lub odrzuć)
Co Wy na to ?

No super pomysł, zwłaszcza sprawdziłby się w mieście, gdzie wg starej trasy mam zaraz sporo manewrów skrętu do wykonania, np za 200 metrów będzie skręt w prawo i za 100 metrów w lewo, a tu nagle pojawia mi się obraz całej trasy i wybieramy sobie która lepsza. Nie wiem, może wydziwiam, ale jakos nie czuję tych propozycji z nową trasą i decydowanie co wybieram prowadząc jednocześnie auto. Jak dla mnie to niebezpieczne.

*

Bilunia

« Odpowiedź #226 dnia: Styczeń 13, 2011, 20:03:08 »
Może by tak pomyśleć o solidnych fundamentach?
Większość dobudowuje piętra, z AM zrobił się solidny wieżowiec gadżetów, a nikogo nie interesuje to, że to wszystko ledwo się trzyma kupy?
Wystarczy poczytać kilka ostatnich stron, by dojść do pewnych wniosków.
Pozdrawiam

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #227 dnia: Styczeń 13, 2011, 20:14:21 »
Ja jestem totalnie zniesmaczony ostatnią wersją. Jeżdżę na AM od kilku ładnych lat, przyznam, że średnio intensywnie, ale tak źle jak ta wersja to nie działała jeszcze żadna. Po dzisiejszej wtopie ze znikającym sygnałem GPS upierdliwie męczyłem cały czas AM na każdej trasie jaką jechałem, nawet 3km do Tesco. Błąd z sygnałem GPS się powtarza, do tego czasem kursor latał po równoległych ulicach. Takich jaj z Automapą jeszcze nie miałem.

I oczywiście wszystko 3 dni po przedłużeniu licencji... goddamn.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #228 dnia: Styczeń 13, 2011, 20:23:25 »
Robiłeś Scandiska?

*

Offline mif4

• **
  • 208
  • Sprzęt: SG Advance poprzednio: BLOW Sirrocco. Modecom AX
« Odpowiedź #229 dnia: Styczeń 13, 2011, 20:29:58 »
Błąd z sygnałem GPS się powtarza, do tego czasem kursor latał po równoległych ulicach. Takich jaj z Automapą jeszcze nie miałem.
Od 6.6.  Automapa się wieszała tracąc sygnał GPS'a, a sygnał zanikał często.
Ustawienie GPS'a - "czytaj w osobnym wątku" zdecydowanie poprawiło współdziałanie z AM.
NavRoad 430
Dodatkowo zmniejszyłem pojemność na POI -  do 1,5

*

Offline rrudas

• **
  • 210
  • Sprzęt: Xiaomi Mi6, Modecom SX 7.1
« Odpowiedź #230 dnia: Styczeń 13, 2011, 20:31:37 »

Nic to nie dało :-( :-( Total Comanderem ... ten sam komunikat ..... pozostaje aktualnie wiec jeżdżenie na 6.7.0 beta albo 6.6.

Na 100% masz uszkodzony plik instalatora. Spróbuj ściągnąć z innego źródła lub innym programem.
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)

Uczcie się języków - curva dei pedali

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #231 dnia: Styczeń 13, 2011, 20:44:47 »
Robiłeś Scandiska?
Co robiłem? Jeśli chodzi o format karty, to nigdy go nie robię. Wrzucam zawsze kolejną wersje na poprzednią. Zresztą przy instalacji nie ma słowa o formatowaniu karty. Poza tym nie będę za każdym razem przewalał 16GB danych.

*

Offline mif4

• **
  • 208
  • Sprzęt: SG Advance poprzednio: BLOW Sirrocco. Modecom AX
« Odpowiedź #232 dnia: Styczeń 13, 2011, 20:45:56 »
powoduje wyświetlenie komunikatu : "brak możliwości instalacji programu na następującym urządzeniu :
"PC/TABLET PC
POCKET PC/WINDOWS MOBILE
Powód: brak plików konfiguracyjnych.
Po kolejnym potwierdzeniu tego komunikatu przyciskiem "dalej" ukazuje się okno wyboru urządzenia. Na stałe wyszarzona jest opcja instalacji PC/TABLET PC i urządzenie przenośne - niby można zaznaczyć "czytnik kart pamięci" - ale z tego okna już dalej nawet po zaznaczeniu instalacji w czytniku wyjść już nie można -

Może komputer widzi instalację jako PC z lokalizacją na Karcie?
Spróbuj instalować przez czytnik z USB
Mój NavRoad 430 łyka instalację bez problemu (tutaj odpukać     :mysli:  )

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #233 dnia: Styczeń 13, 2011, 21:01:03 »
No to kilka słów odemnie. Przejechałem na AM6.7 1427km, z czego przez ostatnie trzy dni 1288km na trasie Warszawa-Kraków-Warszawa + trochę kręcenia się po Małopolsce, Śląsku, Żywiecczyźnie.

Nie używam LD i SR, tylko Miplotraffic i zablokowane 5 kategorii.

Kilka uwag. Kilka razy AM wyliczała trasę, wyliczała i wyliczała i wyliczała i nie dawała rady. Tutaj filmik - http://img267.imageshack.us/img267/6210/45t.mp4 - kiepsko widać, ale można zauważyć jak pasek postępu wyliczania w nieskończoność się przesuwa. Tylko reset pda pomagał. W tym przypadku stałem w miejscu w Krakowie na Mogilskiej 80.

Wyznaczona trasa z Krakowa przez Suchą Beskidzką, Kęty do Żywca - dlaczego prowadzi przez centrum Wadowic ?!?! Wąskimi uliczkami, powoli, progi zwalniające, jakieś targowisko - a obwodnica jak nic w pobliżu.
Poza tym zamiast prowadzić ulicą Kościuszki każe mi jechać boczną, niewielką ulicą Zawale aby po chwili wrócić na Kościuszki  :O

Ruszam z Jeleśni pod Żywcem, cel podróży okolice Niepołomic. Zamiast poprowadzić z powrotem do Żywca i drogami wojewódzkimi 945 i 946 to przed Żywcem każe skręcić w prawo i pojechać 'skrótem'. Kilka km zaoszczędzimy, ale droga wygląda fragmentami tak

Zdjęcie zrobione w miejscowości U Ścieżki.
Nie chciałbym być kierowcą jakiegoś większego składu i być tam poprowadzonym, ba nie chciałbym tamtędy jechać nawet osobówką gdyby spadł nawet mały śnieżek. W ogóle takimi drogami nie powinna AM prowadzić, chyba że jest to cel podróży.

Dzisiaj wracając trasą Niepołomice-Tychy-Częstochowa-Warszawa jadąc nieco za Będzinem drogą krajową 86 nagle każe mi jechać tak  :O

Poza tym więcej grzechów nie pamiętam i innych 'plusów ujemnych' nie zauważyłem :mrgreen:

*

Offline bromden

• 23
  • Mark it zero!
  • Sprzęt: A696, AM 6, iGO8
« Odpowiedź #234 dnia: Styczeń 13, 2011, 22:11:31 »
Nawet tak banalna sprawa, jak dumnie podkreślane nowe limity prędkości jest w 6.7 skopana.
A1 na odcinku "piotrkowskim" - limit 130 km/h. A4 Strzelce-Kraków ok. Obwodnica autostradowa Krakowa - tu już pełna sieczka, co zjazd się zmienia 130-140-130  :-|
Ja jestem totalnie zniesmaczony ostatnią wersją. Jeżdżę na AM od kilku ładnych lat, przyznam, że średnio intensywnie, ale tak źle jak ta wersja to nie działała jeszcze żadna.
prawda

Może by tak pomyśleć o solidnych fundamentach?
Większość dobudowuje piętra, z AM zrobił się solidny wieżowiec gadżetów, a nikogo nie interesuje to, że to wszystko ledwo się trzyma kupy?
Jeszcze większa prawda. Samochód może mieć wentylowaną fontannę z blu-rayem, ale bez kół nie pojedzie.

*

Offline Wookash82

• 272
  • Sprzęt: Mio P560
« Odpowiedź #235 dnia: Styczeń 13, 2011, 22:51:55 »
...Samochód może mieć wentylowaną fontannę z blu-rayem, ale bez kół nie pojedzie.

Hehe to mi się spodobało. Aaa...i pasuje do AM 6.7, ktora staję się coraz bardziej szpanerskim  gadzetem do telefonu  niż programem z którym można pewnie nawigowac. A co niektórzy używają jej (np. Ja) jako główne narzędzie pracy.

Teraz wyznaczajac trase musze ją dokładnie przejrzec, ewentualnie dodac punkt "przez" i dopiero w drogę. Używam trasy szybkiej i zawsze profilu predkości a i tak czasem coś się znajdzie do poprawy w trasie, jaki pisze Dolek.
Proste są dla szybkich samochodów, Zakręty są dla szybkich kierowców...

AutoMapa 6.10.0

*

Bilunia

« Odpowiedź #236 dnia: Styczeń 13, 2011, 23:13:56 »
Dolek
Podziwiam Twoją anielską cierpliwość.
To. co widać przez Twoją przednią szybę, zaliczyłem kiedyś w rejonie Kłodzka. Tylko miałem chyba większego pecha. Droga się zwężała, zwężała, zwężała, aż w końcu nie mieściły się lusterka. Dobrze, że jedna parcela nie była ogrodzona i mogłem zawrócić. Dobrze, że prowadził wtedy kolega - zagorzały fan SR i LD. Wyleczył się wtedy z bezgranicznego zaufania. To było na etapie którejś wersji "alfabetycznych" (a-d)
To co pokazujesz w rejonie Będzina, wygląda podobnie jak na moim zrzucie na pierwszych stronach tego wątku.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=178044.0;attach=34660;image
Nie używałeś przypadkiem "Przez" ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2011, 23:21:44 wysłana przez Bilunia »

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #237 dnia: Styczeń 13, 2011, 23:19:35 »
Robiłeś Scandiska?
Co robiłem? Jeśli chodzi o format karty, to nigdy go nie robię. Wrzucam zawsze kolejną wersje na poprzednią. Zresztą przy instalacji nie ma słowa o formatowaniu karty. Poza tym nie będę za każdym razem przewalał 16GB danych.

Scandisk nie ma nic wspólnego z formatowniem karty. To po prostu sprawdzenie, czy karta nie zawiera błędów. Nic nie trzeba przewalać. Natomiast ja miałem już kiedyś problem z gubieniem fixa i było to spowodowane błędami na karcie.

*

Offline statler

• **
  • 209
  • Sprzęt: Moto G6 Plus
« Odpowiedź #238 dnia: Styczeń 13, 2011, 23:26:45 »
Nie używam LD i SR
przed Żywcem każe skręcić w prawo i pojechać 'skrótem'. Kilka km zaoszczędzimy, ale droga wygląda fragmentami tak
No cóż mnie też kiedyś tak wywiozło w Małopolsce  :shock:, ale dziwi mnie, że dzieje się tak z wyłączonym SR i LD. Takie niespodzianki fundował mi tylko ten "dodatek"  :-|

*

Bilunia

« Odpowiedź #239 dnia: Styczeń 13, 2011, 23:33:19 »
:shock:, ale dziwi mnie, że dzieje się tak z wyłączonym SR i LD. Takie niespodzianki fundował mi tylko ten "dodatek"  :-|
Co Cię dziwi ?
Nie czytałeś tego w informacjach o najnowszej wersji?
cyt.
Usprawnienia wyznaczania tras z uwzględnieniem danych dotyczących blokad dróg.
Usprawnienia algorytmów wyznaczania trasy Szybkiej.

:O~