AM 6.7 na Trzech Króli ;)

• 392 Odpowiedzi
  • 115369 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Konrad4x

Odp: AM 6.7 na Trzech Króli ;)
« Odpowiedź #180 dnia: Styczeń 11, 2011, 23:35:10 »
yossarian, fajnie to zaplanowales, ale badz realista i wracaj na ziemie. To co ci sie zamarzylo to jakis kosmos. Zobacz, jak krytykowana jest jakosc LD w  tak nieskomplikowanej postaci, a ty chcesz takich bajerow on line. Predzej zobaczysz sygnalizatory 3D niz cokolwiek z tego co napisales. Chcialbym oczywiscie moj pesymizm odszczekac , ale chyba nie bedzie okazji  :(
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2011, 23:37:02 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #181 dnia: Styczeń 11, 2011, 23:36:04 »
Dołączam do chóru malkontentów. U mnie również AM 6.7 znajduje dziwne upodobanie w przeliczaniu trasy i skakaniu po poboczach...
Piszcie do supportu o tym, to może przestaną zasłaniać się słabym odbiornikiem GPS w Omni i się za to wezmą.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #182 dnia: Styczeń 12, 2011, 00:24:28 »
Piszcie do supportu o tym, to może przestaną zasłaniać się słabym odbiornikiem GPS w Omni i się za to wezmą.

Ja też mam Omnię  :P Ale zawsze można zrobić test z zewnętrznym odbiornikiem GPS na BT.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline antes55

• 29
  • Sprzęt: NAVROAD Vivo S6
« Odpowiedź #183 dnia: Styczeń 12, 2011, 07:57:51 »
Z serwera pobralem wczoraj poźnym wieczorem wersje 6.7.0a.... a jakoś cicho na forum o nowej "wersji" kolejnej wersji  :mrgreen: ... albo czegoś nie doczytałaem w ostatnich postach  :(. Ale przechodzę do meritum mojego problemu - 6.7.0a "odkrylem" na serwerze po uprzednim sciągnięciu 6.7.0, której pomimo dwukrotnego ściągania nie udało mi się zainstalować !!!!. Dla informacji : instaluję na karcie SD w czytniku laptopa. Natychmiast po kliknięciu w ściągnięty plik otrzymuję komunikat : "AUTOMAPA 6.7.0a.exe może być uszkodzony.Niewłaściwy rozmiar pliku" Po potwierdzeniu tego komunikatu OK o dziwo ukazuje się okno kreatora instalacji (ten z wyborem języka instalacji), kolejno po kliknięciu "dalej" ukazuje się kolejne okno wyboru rodzaju instalacji - po kolejnym kliknięciu "dalej" okno akceptacji warunków licencji i kolejne kliknięcie dalej powoduje wyświetlenie komunikatu : "brak możliwości instalacji programu na następującym urządzeniu :
"PC/TABLET PC
POCKET PC/WINDOWS MOBILE
Powód: brak plików konfiguracyjnych.
Po kolejnym potwierdzeniu tego komunikatu przyciskiem "dalej" ukazuje się okno wyboru urządzenia. Na stałe wyszarzona jest opcja instalacji PC/TABLET PC i urządzenie przenośne - niby można zaznaczyć "czytnik kart pamięci" - ale z tego okna już dalej nawet po zaznaczeniu instalacji w czytniku wyjść już nie można - aktywne są tylko przyciski "wstecz" lub "anuluj".
6.7.0 ściągałem dwa razy z serwera - za każdą próbą instalacji sytuacja jak wyżej. Więc postanowiłem trzeci raz sciągnąc instalkę i na serwerze AUTOMAPY znalazłem 6.7.0a - sciągnąłem i sytuacja identyczna - te same komunikaty i brak możliwości instalacji programu.
Też ktoś tak ma ??????..... bo jak na razie wersji 6.7.0 i 6.7.0a przynajmniej dla mnie nie da się zainstalować  :( :( :( :(.

*

Offline Eldorado9

• **
  • 187
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #184 dnia: Styczeń 12, 2011, 08:47:21 »
Faktycznie plik instalatora ma "a".
AM dała bez problemu zainstalować, ale w wersja pl również została ogołocona z "Marzenki"
Zobaczymy jak będzie ze stabilnością programu.
Pozdrawiam
Eldorado9

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #185 dnia: Styczeń 12, 2011, 09:27:18 »
Ja też mam Omnię  :P Ale zawsze można zrobić test z zewnętrznym odbiornikiem GPS na BT.
Tylko, że Omnię mam od roku i nigdy nie miałem żadnych problemów z AM pod kątem współpracy z GPS. Zimny fix w 12 sekund, żadnego skakania na krzyżówkach, gubienia sygnału po drodze itp. Identyczna platforma programowa od ponad pół roku (ten sam rom i zainstalowane programy).
Więc nie jest to problem odbiornika tylko coś się zrobiło w AM skoro od AM 6.7 beta zaczęły się dziac dziwne rzeczy. To jest jedyna rzecz jak uległa zmianie - wersja AM.
Także nie czepiałbym się sprzętu i nie chodzi o to żeby testowac z zewnętrznym odbiornikiem, bo z zewnątrznym odbiornikiem jeździł nie będę a Omnia jest chyba na liście urządzeń kompatybilnych. Więc skoro jest...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2011, 09:29:47 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol

*

Offline ziaba75

• 19
  • Sprzęt: MIO P560, AutoMapa 6.10
« Odpowiedź #186 dnia: Styczeń 12, 2011, 09:50:34 »
Co do AM 6.7.0a to chyba coś nie teges jest z instalatorem, ponieważ AM 6.7.0 miała 241MB, a AM6.7.0a ma tylko 210,9MB.

Support potwierdził problem z tym instalatorem i nie polecał instalacji.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2011, 09:55:31 wysłana przez ziaba75 »

« Odpowiedź #187 dnia: Styczeń 12, 2011, 09:57:16 »
Z serwera pobralem wczoraj poźnym wieczorem wersje 6.7.0a.... a jakoś cicho na forum o nowej "wersji" kolejnej wersji  :mrgreen: ... albo czegoś nie doczytałaem w ostatnich postach  :(. Ale przechodzę do meritum mojego problemu - 6.7.0a "odkrylem" na serwerze po uprzednim sciągnięciu 6.7.0, której pomimo dwukrotnego ściągania nie udało mi się zainstalować !!!!. Dla informacji : instaluję na karcie SD w czytniku laptopa. Natychmiast po kliknięciu w ściągnięty plik otrzymuję komunikat : "AUTOMAPA 6.7.0a.exe może być uszkodzony.Niewłaściwy rozmiar pliku" Po potwierdzeniu tego komunikatu OK o dziwo ukazuje się okno kreatora instalacji (ten z wyborem języka instalacji), kolejno po kliknięciu "dalej" ukazuje się kolejne okno wyboru rodzaju instalacji - po kolejnym kliknięciu "dalej" okno akceptacji warunków licencji i kolejne kliknięcie dalej powoduje wyświetlenie komunikatu : "brak możliwości instalacji programu na następującym urządzeniu :
"PC/TABLET PC
POCKET PC/WINDOWS MOBILE
Powód: brak plików konfiguracyjnych.
Po kolejnym potwierdzeniu tego komunikatu przyciskiem "dalej" ukazuje się okno wyboru urządzenia. Na stałe wyszarzona jest opcja instalacji PC/TABLET PC i urządzenie przenośne - niby można zaznaczyć "czytnik kart pamięci" - ale z tego okna już dalej nawet po zaznaczeniu instalacji w czytniku wyjść już nie można - aktywne są tylko przyciski "wstecz" lub "anuluj".
6.7.0 ściągałem dwa razy z serwera - za każdą próbą instalacji sytuacja jak wyżej. Więc postanowiłem trzeci raz sciągnąc instalkę i na serwerze AUTOMAPY znalazłem 6.7.0a - sciągnąłem i sytuacja identyczna - te same komunikaty i brak możliwości instalacji programu.
Też ktoś tak ma ??????..... bo jak na razie wersji 6.7.0 i 6.7.0a przynajmniej dla mnie nie da się zainstalować  :( :( :( :(.

Widocznie jest problem na twoim łączu i instalator nie pobiera się prawidłowo

Pobieraj aż do skutku i tego się trzymajmy ;)

*

Offline Eldorado9

• **
  • 187
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #188 dnia: Styczeń 12, 2011, 10:12:41 »
Co do AM 6.7.0a to chyba coś nie teges jest z instalatorem, ponieważ AM 6.7.0 miała 241MB, a AM6.7.0a ma tylko 210,9MB.

Support potwierdził problem z tym instalatorem i nie polecał instalacji.

15 minut temu zainstalowałem bez najmniejszych problemów. Tylko ten "Marzenkowy" brakujący głos...
Pozdrawiam
Eldorado9

*

Offline mayek

• 281
  • A co to jest GPS ?
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #189 dnia: Styczeń 12, 2011, 10:41:00 »
Sa jakieś zmiany ? czy tylko w instalce brak "Marzenki"

*

Offline sp4jkk

• 322
    • http://www.odkurzacze.elk.pl
  • Sprzęt: HTC ONE V, Nokia E51 i E52
« Odpowiedź #190 dnia: Styczeń 12, 2011, 11:09:24 »
Sa jakieś zmiany ? czy tylko w instalce brak "Marzenki"
Podczas wyboru składników, gdy było coś zmieniane to było napisane (dostępna aktualizacja). Natomiast teraz nie było nic takiego. Więc może tylko instalator naprawili a wersja programu została ta sama. Ja bynajmniej nie zauważyłem zmian.
SPV M3100 był, był Samsung Omnia. Była Omnia jest Nokia E51 i E52 oraz HTC ONE V. Do nawigacji jest Lark 50.2.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #191 dnia: Styczeń 12, 2011, 11:26:25 »
6.7a to tylko okrojona wersja 6.7, zmieniły się tylko pliki konfiguracyjne instalatora
usunięto wybór dodatkowych głosów i języków, pliki tych głosów z instalki też zostały usunięte,
żaden plik programu nie ma tegorocznej daty.
Co do map, jest tylko nowy plik map.a, ale różni się od starego zaledwie dwoma bajtami zawartości
IMO nie ma co sobie zawracać głowy tym cudakiem z literką a.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline montrala

• **
  • 111
  • Strzelam bo lubie
  • Sprzęt: N560, i600, i900, HD2
« Odpowiedź #192 dnia: Styczeń 12, 2011, 14:47:33 »
Posadziłem właśnie 6.7 w miejsce 6.2 i mam taki objaw, że AM wykonuje soft reset urządzenia po jakichś 2-3 godzinach pracy. HD2 z romem 3.14. Miał ktoś podobny objaw? Bety nie testowałem, więc nie wiem jak w niej było.
Pozdrawiam,
                              Montrala

*

Konrad4x

« Odpowiedź #193 dnia: Styczeń 12, 2011, 15:35:24 »
Posadziłem właśnie 6.7 w miejsce 6.2 i mam taki objaw, że AM wykonuje soft reset urządzenia po jakichś 2-3 godzinach pracy. HD2 z romem 3.14. Miał ktoś podobny objaw? Bety nie testowałem, więc nie wiem jak w niej było.
na moim hd2 działa bez problemu. Z tym, że ja mam gotowany rom by Lobuz ver.1.1 (radio 2.07.51.22_2)

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #194 dnia: Styczeń 12, 2011, 17:24:13 »
A na nowym węźle w Siewierzu (jechałem od Dąbrowy w kierunku Częstochowy) Hołek doradził, bym zjechał na prawo  :? (na pas do zjadu na wschód i potem do włączania się na DK1) i po 200m wrócił na DK1 - trasa optymalna)
Miałem wczoraj to samo w tym miejscu, trasa szybka.

To samo na węźle A4/A8 pod Wrocławiem.
To nie tablica ogłoszeń !

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #195 dnia: Styczeń 12, 2011, 18:28:24 »
Ja rowniez potwierdzam, ze cos w 6.7 skopali znowu z Omnia. W wersji do 6.5 tez czasami jezdzila poboczem, po lesie i drogach rownoleglych do glownej (np. zjazdy na parking). W 6.6 nie zauwazylem tego wyzwania, ale w 6.7 wrocilo.
Do 6.5 zaslaniali sie slabym odbiornikiem GPS, ale pokazalem im, ze 2 omnia w tym samym miejscu na innej nawigacji nie fiksuje. Poza tym jesli fix jest na 5-6 satelitow na 80% to co tam moze byc slabego.

« Odpowiedź #196 dnia: Styczeń 12, 2011, 18:53:42 »
Mi na Touch Pro w najnowszej wersji traci i zyskuje co chwilkę zasięg GPS, nie daje się korzystać, na Omni Lite działa bez problemu póki co. Wersja 6.7, bez "a".

« Odpowiedź #197 dnia: Styczeń 12, 2011, 20:07:22 »
Właśnie.
Na serwerze pojawiła się nowa wersja AM 6.7a. Czym różni się ona  od poprzedniej AM 6.7?  Niestety na stronie Aqurat nie ma żadnej informacji na ten temat.

*

Offline maryszek

• 326
  • Sprzęt: S. GALAXY S5 Neo+aAMPL
« Odpowiedź #198 dnia: Styczeń 12, 2011, 20:13:16 »
Przeczytaj dzisiaj odpowiedź #192.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2011, 20:15:06 wysłana przez maryszek »
Pozdrawiam
Leszek

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #199 dnia: Styczeń 12, 2011, 20:20:07 »
6.7a była do południa, teraz jest 6.7b, czyli naprawiona wcześniej zepsuta 6.7a.
Poprawka dotyczy tylko problemów instalatora z rejestracją na niektórych urzadzeniach.
Ci, którym działa 6.7 nie mają po co ściągać wersji z literką, bo nie wnosi ona nic nowego.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2011, 20:32:57 wysłana przez nocnyMarek »
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #200 dnia: Styczeń 12, 2011, 20:32:42 »
Przestańcie się czepiać takich głupot jak problem z instalatorem, jakiś HardResetów i nie trzymania się drogi, przeliczanie trasy co kilkanaście minut to też jest drobiazg. Dostaliście kolorowe sygnalizatory świateł na niektórych skrzyżowaniach i możecie sobie pompować budynki w 3D (to musiał wymyślić idiota, choć jak gdzieś dobudują piętro to AM będzie mogła być aktualna).
Czego ciągle narzekacie, jak Wam dogodzić.?

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #201 dnia: Styczeń 12, 2011, 21:02:23 »
Przestańcie się czepiać (...)

Przepraszam, zachowałem się jak gówniarz. Więcej nie będę.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Bilunia

« Odpowiedź #202 dnia: Styczeń 12, 2011, 21:16:41 »
Czego ciągle narzekacie, jak Wam dogodzić.?
Ja bym chciał, by dojeżdżając z włączoną AM do sygnalizatora, światła w realu zmieniały się na zielone. :proud:

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #203 dnia: Styczeń 12, 2011, 21:52:30 »
........budynki w 3D (to musiał wymyślić idiota,......
Z tym się nie zgodzę  B)  3D świetnie  wygląda .......na półce w sklepie :ok: i podnosi sprzedaż . To musiał wymyślić łebski gość :grin:
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #204 dnia: Styczeń 12, 2011, 22:22:52 »
A ja bym chciał pompowane poi, okienka informacyjne, APR, sygnalizatory. Po co babrać się w plikach konfiguracyjnych, zaznaczyć i nadmuchać  :mrgreen:
No i jeszcze informacje gdzie tania dobra pizza.
Wywaliłbym wyszukiwanie trasy. Na to najwięcej narzekań. Każdy ustawi sobie star, via (sporo) i koniec. Am połączy punkty prostymi i do przodu.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #205 dnia: Styczeń 12, 2011, 22:57:50 »
Mi na Touch Pro w najnowszej wersji traci i zyskuje co chwilkę zasięg GPS...
Miałem to w becie (m.in.). W finalnej nie występuje.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #206 dnia: Styczeń 13, 2011, 12:14:00 »

AM Europa?

Bo moze to to:

Podczas aktualizacji AutoMapa Europe z wersji 6.2 do wersji 6.6 lub 6.7 wymagane jest wykonanie pełnej dezinstalacji programu i ponownej instalacji wersji 6.6.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #207 dnia: Styczeń 13, 2011, 12:28:28 »
Mi na Touch Pro w najnowszej wersji traci i zyskuje co chwilkę zasięg GPS...
Miałem to w becie (m.in.). W finalnej nie występuje.
Się pochwaliłem - dziś w czasie jazdy znów pojawił się komunikat "Brak sygnału GPS" na kilkanaście sekund. :-|
Pozdrawiam
Karol

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #208 dnia: Styczeń 13, 2011, 12:32:18 »
U mnie dzisiaj to samo. Oczywiście akurat jak jechałem w nowe miejsce i nie znałem trasy... ;/ Zrestartowałem AM- nie pomogło, potem SR telefonu, to samo. Wkurzony odpaliłem iGo i dojechałem na miejsce. Po jakiejś pół godzinie uruchomiłem znów AM i zaś zaczęła gubić sygnał... Dużo już było baboli, ale ten jest zdecydowanie najbardziej denerwujący dla mnie jak do tej pory...  :mad:

*

Offline antes55

• 29
  • Sprzęt: NAVROAD Vivo S6
« Odpowiedź #209 dnia: Styczeń 13, 2011, 12:58:38 »
Jak już wczoraj pisałem - nie moge w dalszym ciągu zainstalować również instalki 6.7.0b - objawy wcześniej opisałem.Są identyczne jak w przypadku 6.7.0 oraz 6.7.0a. Ta sytuacja trwa od wersji 6.7.0 - ostatnią wersja która się udało zaonstalować poprzez czytnik na karcie micro SD jest 6.7. beta. Ktoś ma jakiś pomysł procz zgłoszenia tego do supportu ??????? .