Niestety AM Traffic od kilku wersji to TYLKO BETA bez podanego terminu wydania finalnego!!!!
Beta jest od poczatku istnienia

Niestety zaobserwowalem, ze w ostatnich wersjach zwiekszono jakby "czulosc" LD. Mam wrazenie, ze wystarczy teraz mniej informacji o sredniej predkosci, zeby AM proponowala innym uzytkownikom zmieniona trase. Wczoraj jechalem A4 i AM w trakcie jazdy najpierw zaproponowala pierwszy zjazd z A4 (zrzuty robione przez wymuszenie punktu przelotowego, niestety w trakcie jazdy nie bylem w stanie ich zrobic). Kiedy zignorowalem ta bezsensowna propozycje, to za chwile dostalem kolejna. Nie zjechalem, a A4 byla normalnie przejezdna. Natomiast gdy wracalem A4 pozna noca, wtedy zadnych propozycji "objazdow" nie otrzymywalem - wnioskuje, ze jeszcze mniej osob wysyla wtedy dane do AM, wiec nie bylo powodow, zeby manipulowac trasa. Tak zdarzylo mi sie juz drugi raz na tej trasie, wczesniej na wersji 6.7 beta. W dzien nietrafiona zmiana, w nocy spokoj.
Kiedys byla rozmowa na temat co sie dzieje, jesli np taksowkarze stoja z wlaczona AM i wysylaja dane albo pojedynczy pojazd jedzie powoli (np bardzo ciezka przyczepa). Odnosze wrazenie, ze na ta chwile nie ma na to zadnego algorytmu, co wiecej te dane sa czesciej uzywane.
We wczesniejszych wersjach LD w zasadzie w mojej okolicy nie dawalo o sobie znac, teraz daje, ale kompletnie bez sensu.
---
Tak mi sie przypomnialo, chociaz moze to nie ma znaczenia. W okolicach punktu 1 (pierwszy zrzut) jest wzniesienie, dosc dlugie. Calkiem mozliwe, ze jechal tam mocno obciazony pojazd ciezarowy (moze nie jeden) z wlaczona AM. Srednia predkosc na tym odcinku mogla mu mocno spasc, a np inne dane z innych pojazdow przez pewien czas nie byly wysylane do AM. Wtedy tak ustawiony system (moje domysly) mogl juz uznac, ze tam sa korki...