ludzie w jakim serwisie ,jakie czekanie,jakie odradzanie
błagam pokażcie mi jeden model PDA jakiejkolwiek firmy który jest pozbawiony wad
ja ze swoim 639 miałem poważny problem z ekranem,zgłosiłem się do sprzedawcy,i załatwiłem to zgodnie z moimi oczekiwaniami,czyli sprzęt został wymieniony,przy okazji po testowałem sobie różne urządzenia różnych producentów,i może napiszę tutaj(choć pewnie moder się zdenerwuje)co o tym sądzę
tak chwalony FS 560-sprzęcik spoko,baaardzo ładny ekranik,ale,wolę pisać w wordzie w poziomej orientacji,kupiłem PDA głównie do nawigacji,a ten moduł w FS pracuje,(przepraszam nie pracuje)jakoś dziwnie,fixa potrafi złapać po przejechaniu nawet i 5 km,a złapaniu fixa w lesie można na dobrą sprawę zapomnieć,o ile oczywiście bateria nam pozwoli na dotarcie do tego lasu
Mio 550,hmmm tutaj to chyba nic nie trzeba pisać,choć w przypływie emocji i ja zacząłem chwalić ten model
obecnie mój 639 choć już z fabrycznie wgranym WM6 sprawuje się rewelacyjnie,nic powtarzam nic się nie dzieje,choć od dobrych 10 dni jest tylko praktycznie odstawiany na stację w celu naładowania,
pewnie kiedyś się tam zepsuje,wcześniej czy później,ale jakaś wada lub usterka zawsze wystąpi,i tego jestem prawie pewny,ale czy ktoś kiedykolwiek się zastanawiał ,jak obecnie są projektowane urządzenia elektroniczne,ja osobiście interesuję się sprzętem audio i widzę pewna konsekwencję w działaniu producentów,tanio szybko i tak sobie,po prostu sprzęt ma działać,ładnie wyglądać,i być relatywnie tani,w porównaniu np z urządzeniami produkowanymi jeszcze 10 lat temu,obecne klocki wypadają pod każdym względem baaardzo bladziutko,i nie tyczy to sie tylko sprzętu grającego,
rozumiem frustrację niektórych osób,w końcu wydając jakieś tam pieniądze(wcale nie ma małe jak na taką zabawkę)oczekujemy że dostaniemy do ręki produkt który w pełni nas zadowoli,lecz niestety jest wiele takich produktów które wymagają przed udaniem się do sklepu dopracowania,i tu jest pytanie,czy producenta stać na to żeby wypuszczać modele raz na 2 ,3 lata,ale w pełni dopracowane,pewnie by było na to stać,ale nie wiem czy nas odbiorców już na zakup takiego urządzenia by było stać
generalizowanie że firma Asus jest do d...... jest co najmniej jak dla mnie nie sprawiedliwa,moim zdaniem firma ta robi urządzenia z górnej i średniej półki zarówno cenowej jak i jakościowej,a całe nasze tu płacze nie dotyczą firmy jako firmy ,a jej serwisu na terenie naszego kraju
tak sobie myślę,i dochodzę do takich wniosków,że skoro oddał ktoś PDA do serwisu,i serwis wymienia w nim płyte główna i lcd,więc prawie 90% całego urządzenia,to nie lepiej by było po prostu wymieniać takowe sprzęty na nowe
ale wiem rozmarzyłem się,choć moje marzenia w niektórych krajach sa na porządku dziennym