:xpablo - Ty piszesz bzdury we fragmencie
Jeśli oddajesz sprzęt na gwarancji to obowiązują Cię TYLKO I WYŁĄCZNIE warunki karty gwarancyjnej.
- w Polsce nadrzędny jest kodeks cywilny - i jeśli postanowienia karty gwarancyjnej są mniej korzystne od ogólnych warunków zakreślonych w kc - obowiązują te z kc (search: gwarancja, rękojmia) (niestety niewiele osób to wie, a sprzedawcy nie raz wciskają ciemnotę...).
Co do 14-tu dni - tego właśnie nie pamiętam (możliwe że w karcie jest inny okres naprawy gwarancyjnej) i pewnym jest, że jeśli w terminie (i bez uzasadnionej przyczyny) sprzęt nie jest naprawiony klientowi przysługuje wymiana na nowy/odstąpienie od umowy (czyt. zwrot kasy).
Jeśli twierdzisz, że jest inaczej - poproszę o konkrety, a nie stwierdzenie w stylu "piszesz bzdury" bo to nic do dyskusji nie wniesie.
BTW: Żeby nie było wątpliwości - sam nieraz z tego uprawnienia korzystałem (zarówno jako wymiana towaru na wolny od wad jak i wymiana (za dopłatą) na inny i również jako odstąpienie od umowy (zwrot kasy)).
Niestety na ogół trzeba było wzywać kierownika (bo sprzedawca nie wiedział że mam prawo do wymiany lub próbował mnie zrobić w balona) lub prosić żeby na piśmie potwierdzili odmowę wymiany/zwrotu forsy (gdy termin naprawy upłynął).
Po rozmowie z kierownikiem/prośbie o danie odmowy w formie papierowej -
zawsze uzyskałem to, po co przyszedłem do danego sklepu.
--
pozdrawiam
wi.Tek