Asus P320 - WM 6.1 zawiesza się przy włączaniu

• 7 Odpowiedzi
  • 1709 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus P320 - WM 6.1 zawiesza się przy włączaniu
« dnia: Październik 26, 2008, 21:19:18 »
Asus P320
Witam, dzisiaj po zainstalowaniu programu SPB Phone Suite, palmtop po 3-4 minutach się zawiesił, nie dało się go wyłączyć, więc postanowiłem wyjąć baterie, i niestety teraz Windows Mobile wogóle nie chcę się włączyć, zawiesza się w momencie kiedy pisze Windows Mobile version 6.1. Jak można to naprawić ? Czy jest jakaś możliwość by zainstalować Windowsa od nowa ?

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
Odp: Asus P320 - WM 6.1 zawiesza się przy włączaniu
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 26, 2008, 21:23:51 »
Zastosuj Hard Reset (HR), nie pamiętam już kombinacji klawiszy, ale w którymś poście podałem wszystkie tryby tego modelu. Zdaje się, że prawy softkey i reset rysikiem.

W tym modelu tak rzadko trzeba robić HR, że aż zapomniałem :)

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 26, 2008, 21:32:01 »
Zastosuj Hard Reset (HR), nie pamiętam już kombinacji klawiszy, ale w którymś poście podałem wszystkie tryby tego modelu. Zdaje się, że prawy softkey i reset rysikiem.

W tym modelu tak rzadko trzeba robić HR, że aż zapomniałem :)

Szukałem w necie ale nie mogę właśnie znaleźć jak zrobić HR, jak wciskam sam reset rysikiem to wyskakuje biały ekran później ten ekran od Asusa i na końcu pojawia się to okienko od Windows Mobile V 6.1 i nic ... Jak by ci się przypomniało jak zrobić HR to jak możesz to napisz, będę wdzięczny ;)

*

Offline СП4УБВ

• 1106
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 26, 2008, 21:35:18 »
Przecież napisałem, spróbuj. A jak chcesz być pewien to poszukaj w tym dziale. :) Ale zanim zaczniesz szukać spróbuj tego co napisałem :P na 99.9% zadziała. :)

Poza tym próbowanie niczego nei zepsuje, co najwyżej nie bedzie HR i tyle ;P

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 26, 2008, 21:50:28 »
Przecież napisałem, spróbuj. A jak chcesz być pewien to poszukaj w tym dziale. :) Ale zanim zaczniesz szukać spróbuj tego co napisałem :P na 99.9% zadziała. :)

Poza tym próbowanie niczego nei zepsuje, co najwyżej nie bedzie HR i tyle ;P

Zrobiłem tak: Wcisnąłem reset rysikiem, następnie prawy softkey (to ten guzik z tą kreską po prawej ? :P) i nic :/. Dobrze zrobiłem czy źle, bo jestem nowy w temacie ? ;)

*

Offline СП4УБВ

• 1106
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 26, 2008, 22:02:43 »
Naciskasz i trzymasz klawisz i jednocześnie naciskasz rysikiem reset, i czekasz z wciśniętym klawiszem, az pojawi się okno potwierdzenia HR.

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 26, 2008, 22:10:17 »
Naciskasz i trzymasz klawisz i jednocześnie naciskasz rysikiem reset, i czekasz z wciśniętym klawiszem, az pojawi się okno potwierdzenia HR.

Zrobiłem tak, wyskoczyło potwierdzenie, potwierdziłem i nadal się zawiesza przy włączaniu... Czyżbym musiał do serwisu odsyłać ? :( :(

//Edit

Było trzeba poczekać chwilę i już wszystko działa ;) Wielkie dzięki ;)
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2008, 22:12:53 wysłana przez voximdo »

*

Offline rlk

• 34
  • Sprzęt: Asus P750, MDA COMPACT II
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 27, 2008, 07:13:22 »
Spróbuje sformatować kartę pamięci(albo ją wyjąć :smile:). Mogło coś zostać na karcie. Zrób jeszcze raz hard reseta.
Jak nie pomoże to ja bym wysłał do serwisu.