Asus 535.Problem z karta

• 20 Odpowiedzi
  • 4566 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus 535.Problem z karta
« dnia: Październik 23, 2008, 13:54:24 »
Witam
Otoz chcialem wgrac nowa automape do Asusa.Pokazuje mi ze nie ma wolnego miejsca.Mimo ze mam karte 2gb.Wchodze w opcje zeby sprawdzic miejsce na karcie i jest komunikat.'' nie zainstalowano''
Moze ktos mi pomoc?Chce poprostu wgrac nowa automape.
z gory dzieki i prosze o wyrozumialosc.Ps chcialem dodac ze zapodziala sie gdzies plyta od asusa:(

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Asus 535.Problem z karta
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 23, 2008, 14:01:07 »
czyli Asus nie widzi karty? O to chodzi? A karta jest sprawna?

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 23, 2008, 14:07:40 »
karte zamowilem.sprawdze karte na dniach.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 24, 2008, 13:51:37 »
Witam
Dokladnie asus nie widzi tej karty.Co zrobic?nie mam plytki z programem do niego.
Dzis kupilem karte micro z adapterem na macro i tez nic.
Prosze o pomoc
ps mam wina 5.0
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2008, 14:23:06 wysłana przez Ksiegowyk »

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 24, 2008, 16:41:25 »
A moze spokojniej i od poczatku ?
Czy wczesniej ja widzial i wszystko dzialalo ? Jaka to karta czy moze SDHC ? Jesli tak to WM5 nie bedzie jej widzial,musisz wgrac mu stery do SDHC np. z tad  http://rapidshare.com/files/157121698/SDHC.CAB
Pozdro

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 25, 2008, 00:46:02 »
1.Kiedys mialem 1gb i bylo ok.Kupilem 2gb i nie sprawdzalem a ze kupilem po to aby byla to nie wiedzialem:) tydzien temu chcialem wgrac na nia automape 5.1 i zonk.Nie wykrywa.Wrzucam ja do laptopa z winem xp i tez du...
Laptop obsluguje tylko sd :P
wgram program i zobaczymy:)chcialbym zmienic na win 6.0 eng ale nie czyta mi tej karty...

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 25, 2008, 07:30:56 »
a czy tą starą kartę 1GB Asus widzi? Czy też nie?

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 27, 2008, 22:07:54 »
To powinno załatwić sprawę...

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 30, 2008, 16:57:20 »
mam 2 asusy:P komputer widzial stara karte kingstona.Nie mam jej juz. przez jakis czas wogole nie uzywalem karty kupilem ta 2gb i zonk.
Zalatwilem urzadzenie zewnetrzne do czytania kart(do kompa) no i tez jej nie widzi.
Panowie gdzie rozpakowac ten plik zipa do ktorego katalogu?
chce sformatowac karte ale tez nie da rady.oba asus(komp i pda) nie widza karty.co wiecej komp sie wiesza jak wkladam ta karte
zastanawiam sie czy nie oddac tego i tego do jakiegos serwisu.Tyle juz sie z tym mecze...
prosze o odp

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 30, 2008, 17:26:24 »
najpierw ustal czy ta karta jest sprawna, jakieś inne urządzenie ją w ogóle widzi?
Chcesz oddawać PDA do serwisu a może to wina karty?

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 31, 2008, 06:47:12 »
O rrrany ale mlyn  :-?
Jeszce raz,spokojnie i od poczatku.Karta ktora masz(dalej nie napisales czy to SDHC ale wnioskuje ze napewno tak jest) nie bedzie widziana w WM 5 bo on nie ma sterow do HC,dopieroWM 6 je posiada.
 Plik ktory pobrales SDHC V1.5.0.cab, NIE ROZPAKOWUJESZ !!! tylko wrzucasz do Asusa i tam go odpalasz (instalujesz),potem reset i karta musi byc widziana,nastepnie sformatuj ja.
Ale piszesz ze chcesz sobie zaktualizowac system do WM 6, wszystko fajnie ale ta karta tez tego raczej nie zrobisz. Stery do HC uruchomia sie razem z systemem a instalujac nowy system z karty musisz wejsc do  bootloadera, ktory tej karty znowu nie bedzie widzial. Wiec proponuje pozyczyc lub kupic sobie zwykla krte SD, np max 1 GB za ok 13-15 zl i z niej instalowac WM 6, a pozniej juz mozesz uzywac sobie ta 2 GB.
 Jesli masz leciwego laptopa np 2 letniego, ktory tez nie czyta SDHC, kup sobie czytnik do HC za kilkanascie zl,bo chyba to URZADZENIE o ktorym piszesz jest tylko przejsciowka (pisz jasniej bo trzeba sie domyslac o co cho).

Zastanawia mnie tylko dlaczego laptop sie wiesza po wlozeniu karty,moze jest uwalona ,a moze trzeba ja tylko sformatowac,no ale na HC kompy roznie reaguja.
Jasniej juz nie potrafie  :wink:

Wiec do dziela
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2008, 06:50:40 wysłana przez alexjaslo »
Pozdro

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 31, 2008, 08:48:31 »
jakoś nie wydaje mi się żeby karta 2GB była kartą SDHC
jeśli to zwykła karta to ta zabawa ze sterownikami jest zbędna

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 03, 2008, 14:33:34 »
Podskocze do kogos kto ma system vista do laptopa.
Wgralem ten programik. i nic...
Wlaczylem tryb aparat i chcialem zapisywac zdjecia na karcie i wyskoczylo'' operacja nie powiodla sie/ wyjeta karta do zapisu danych.wstaw .... i sprobuj ponownie...
A KARTA SIEDZI W CZYTNIKU PDA...

laptop zapewne wiesza sie bo karta nie jest sformatowana ale nie moge jej sformatowac.

dane z kart

sdm/2gb druga sdc4/4gb i to jest ta SCHC

wg mnie to padl czytnik w asusie.mial troche przygod...
myslicie zeby oddac go do serwisu?ciezko zapewne powiedziec jaki bedzie koszt naprawy.

Napisane: Październik 31, 2008, 09:25:16
mialem mozliwosc i czas sformatowac tylko 1 karte(4gb )
Karta dosyc dlugo sie formatowala.Wsadzilem ja dopiero dzis do asusa.Asus dalej jej nie wdzi albo cos w opcjach poprzestawialem
Chce oddac asusa do serwisu.Napisac prozbe zeby wgrali nowe oprogramowanie czy sporo wiecej sie za to placi?sadze ze uszkodzony jest czytnik kart w asusie.

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 03, 2008, 17:40:40 »
Ale dalej nie odpowiedziales czy widzi on zwykle karty SD, a nie widzi tylko SDHC ?
Ja bym proponowal najpierw zrobic Hard Reset, wgrac jeszcze raz ten plik SDHC,reset i zobaczyc czy nie pomogo.Tylko wczesniej zrob sobie kopie bezpieczenstwa systemu zeby potem w razie braku poprawy ja przywrocic i nie bawic sie z ponowna instalacja wszystkiego.HR to tak jak bys wgral nowy czysty system i nie musisz odrazu wysylac do nich, mozesz sam zaktualizowac roma,nie wiem tylko jaki masz aktualnie i jaki jest (czy wogole jest) dostepny rom na stronie Asusa.Jesli to wszystko nic nie da to serwis.
Mowisz ze czytnik mial "przygody", jesli zle wkladales karte i pogiely sie styki to nic nie poradzisz. Ale odpowiedz czy widzi on inne karty SD ?
Pozdro

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 03, 2008, 20:25:09 »
nie widzi rowniez zwyklej karty
hard reset?czyli...sorka jestem zielony(format?)
a jak zrobic kopie?mowimy o pda czy kompie?:) bo w kompie robilem.rom mam baaardzo stary. chyba 1 rom jaki tylko wyszedl na rynku(wogole kupilem go juz ze 2 lata temu jak byly zapowiedzi czy pierwsze modele w PL)
powiedz jak to zrobic,jesli oczywiscie mozesz to ogarne tego zlomka :)
ps nie mam plyty do niego, gdzies sie zapodziala.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 03, 2008, 20:34:31 »
co Ty ciągle z tą płytą?

hard reset - zajrzyj tu: http://www.efsoft.it/resetdev.htm

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 04, 2008, 14:53:55 »
Hard Reset czyli Format dokladnie i nie jest ci potrzebna do tego zadna plyta,rom masz na Asusie.Odnosnie kopi mowimy przeciez o twoim Asusie nie o kompie.Kopie zrobisz programem SPB Backup,zainstaluj go na fona i utworz full kopie,potem przenies ja na kompa bo po HR wszystkie dane stracisz. Jesli nie widzi zadnej karty to trudno powiedziec czy to pomoze ale sprobowac nie zaszkodzi.Po HR sprawdz czy widzi zwykla SD jesli tak to wgraj ten plik SDHC,reset i sprawdz czy zobaczy kate SDHC.Jesli nie pomoglo to mozesz przywrocic kopie z powrotem,poprostu odpal backupa na Asusie (nie musisz ponownie instalowac SPB Backapu plik uruchomi sie bez problemu) lub wyslij odrazu do serwisu.
Pozdro

*

Offline kubaa

• 522
    • asuspda.pl
  • Sprzęt: Asus A696
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 06, 2008, 15:37:28 »
Wejdź na forum asuspda.pl
Tutaj masz rozwiązanie, mam nadzieję że pomoże  :ok:
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2008, 15:39:37 wysłana przez kubaa »
Było: ASUS A686; ASUS A696; HTC Universal; HTC Wizard; ASUS P565, ASUS P552w, Nuvifone G60, Nec MobilePro 900, ASUS P320, ASUS P527, ASUS m930, Toshiba g900,

« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 24, 2008, 14:20:12 »
Zrobilem kopie tym programem.Karty jak dalej nie dzialaly tak dalej nie dzialaja.W opcjach jest napisane gdy wchodze w karte- N/A
I nie podaje stanu karty ,bankowo uszkodzenie mechaniczne.
Oddaje go do serwisu w tym tyg.
Teraz mam problem bo w tym backupie napewno jest ksiazka tel.W ktorym katalogu tego programu jest ta ksiazka? chce teraz przywrocic sama ksiazke.
Udalo Mi sie zainstalowac nowa auto mape gdyz zwolnilo sie ok 180mb...jednak karty i tak bede potrzebowal chociazby przy dalszych trasach.

*

Offline alexjaslo

• 355
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 24, 2008, 14:30:35 »
Stuknij 2 razy na plik kopi, potem wybierz Dostosuj Odtwarzanie czy jakos tak i zaznacz tylko kontakty i dalej .
Pozdro

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
  • Sprzęt: HTC Touch PRO + Samsung OMNIA 8GB x2szt
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 25, 2008, 22:05:38 »
Zrobilem kopie tym programem.Karty jak dalej nie dzialaly tak dalej nie dzialaja.[...]

Sprawdziłeś radę z tego http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=113035.msg807884#msg807884 miejsca??
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!