Hej,
Pomyślałem,że zrobię Wam mały update jak wygląda praca serwisu do tej pory.
- telefon został wysłany w poniedziałek rano w oryginalnym oczywiście opakowaniu,zabezpieczony i kurierem DHL
- przypominam,że w rozmowie wcześniejszej Pan z serwisu zapewnił, że zdążą spokojnie przed świętami usterkę naprawić
- sprawdzam status we wtorek nie, żeby sprawdzić czy naprawili,ale, że go w ogóle mają..Nie ma nic
- sprawdzam status naprawy w środę...pusto dalej
- sprawdzam status w czwartek, telefonu w bazie nadal nie ma
- sprawdzam status w piątek wciąż PUSTO??
Pomyślałem sobie co jest do cholery. Tydzień i nie ma statusu naprawy? Dzwoni tam moja małżonka. Ja niestety nie miałem czasu wtedy. Żona się dowiaduje od pani w serwisie,że
"telefon chyba dopiero otrzymali,bo jest,ale nie jest wprowadzony" Na pytanie jak to możliwe, żeby kurierem telefon kilka dni szedł Pani nie wie, dlatego żona sugeruje, że zadzwoni sobie
do DHLa i zapyta co się działo z telefonem przez tyle dni, skoro DHL też twierdził, że to Warszawa i dostawa na 99,99% będzie na drugi dzień. Wtedy Pani zaczyna się wycofywać i mówi,że
może ...uwaga nie mieli czasu,żeby go w ogóle jeszcze wprowadzić... Oczywiście poprosiliśmy o kierownika,ale niestety, że to był piątek po południu to dalszy ciąg sprawy będzie w poniedziałek.
Sprawdziłem dziś, w niedziele.. pomyślałem,że być może w piątek jednak wprowadzili,albo w sobotę? Nie...nie ma wciąż tego telefonu w bazie.
Kolejne aktualizacje tego wątku będą w miarę rozwoju sytuacji.