Witam i pozdrawiam wszystkich uczestników tego forum.
Chcę podłączyć się do powyższego tematu, gdyż mam podobny problem.
Chciałbym prosić o zdiagnozowanie co jest z moim Mio nie tak.
Kilka dni temu rozładowałem go kompletnie. To znaczy zostawiłem go rozładowanego na 2 dni, a ponieważ miałem wklepane różne alarmy i terminy wiec się co jakiś czas wybudzał, aż padł kompletnie.
Po naładowaniu okazało się, że zaczął wariować tzn. samoczynnie otwierały się okienka.
Po miękkim resecie wszystko wracało do normy ale tylko na kilka minut i znów to samo.
Więc za którymś z kolei razem po przez menu wykonałem reset przywracający ustawienia fabryczne.
Zsynchronizowałem wszystko z laptopa i było przez kilka dni OK.
Niestety znów byłem w pilnej potrzebie użycia Mio, który już był prawie rozładowany i znowu kompletnie rozładowałem baterie.
Tym razem niestety omówiony powyżej sposób nie pomógł.
Rozpocząłem szukanie informacji w necie i na tym forum znalazłem opisy jak wgrać ROM.
Wykonałem wszystko zgodnie z instrukcją i niestety problem pozostał.
Wykonałem kilkakrotnie low level format i instalacje nowego romu.
Niestety po kilku minutach sytuacja się powtarza to znaczy Mio zachowuje się tak jakby ktoś używał touch screenu.
Samoczynnie otwierają się okienka i włącza np WiFi. Kilkakrotnie też zdarzało mi się, że już podczas ekranu z kalibracją zaczął "wariować"
Na ekranie praktycznie od nowości miałem naklejoną folie ochronną, zdjąłem ją teraz bo myślałem, że to może ona też ma na to jakiś wpływ.
Pomocy???
Co robić? Czy za taki stan rzeczy odpowiada soft czy to może jakaś wada ekranu?
Z góry dziękuje za wszelkie wypowiedzi.
Pozdrawiam
Marek