No to sobie zobaczę tego TodayWarriora.
W międzyczasie napisałem sobie programik który podmienia wartość w rejestrze na prawidłową, jednak nie jestem programistą "od Windows" i mam problem z znalezieniem metody jak wykryć że system wyszedł z uśpienia. W zasobach MSDN jakoś nie umiem nic odnaleźć. Ktoś mógłby mi dać punkt zaczepienia? Może jest wysyłany jakiś komunikat? Tylko jaki?
A tak na marginesie chyba znalazłem "gnoja". Problem powoduje "Automatyczna blokada" (ta z Ustawienia -> Sysinfo). Po jej włączeniu przy oblokowywaniu przestawia chyba czas wygaszania na 7 sekund... Czy ktoś z obecnych na Forum mógłby to sprawdzić w swoim urządzeniu czy dzieje się mu to samo?
------
Edit:
Cóż będę prowadził monolog ;-)))
Poczytałem sobie "źródła niezależne od Microsoft". Żadne komunikaty nie są wysyłane do aplikacji w WinCE w przypadku wejścia/wyjścia z uśpienia(tylko jądro nimi dysponuje). Więc moje pytanie nie jest już zbytnio aktualne. Za to programik powinien i bez tego działać. Jak skończę dam linka.
Pozdrawiam,
Sebastian
Napisane: Luty 14, 2007, 18:28:24
No to dalej będę sam sobie pisał. :-)))
Jeżeli kogoś męczy to wygaszanie ekranu po 7 sekundach może sobie sciągnąć mojego na szybko napisanego
quasi patcha.
http://sebastis.dognet.pl/regbl/Nie do końca jest on zgodny ze sztuką pisania programów pod Windows ale jakoś będzie działać. Nie zużywa pamięci ani CPU i nie powinien sprawiać problemów. Jakby sprawiał proszę dać znać...
Ogólnie robi on nieskończoną pętlę i jeżeli wygaszanie podświetlenia na baterii jest w ogóle włączone i coś je przestawi poniżej 30 sekund to je podnosi na około 1/2 wartości wygaszania podświetlenia przy zasilaniu z sieci.
Innymi słowy jezeli w Ustawienia->Podświetlenie ustawisz wyłączanie podświetlenia przy zasilaniu zewnętrznym na 3 minuty to program ustawi wygaszanie przy zasilaniu z baterii na 1 minutę. Zadziała to tylko w sytuacji gdy wcześniej wykryje że coś zmieniło np. czas wygaszania na 7 sekund.
Program należy wgrać gdziekolwiek na PDA i uruchomić. Jeżeli chcesz aby się sam uruchamiał - wrzuć go do \Windows\StartUp. Możesz też użyć jakiegoś innego launchera żeby go położyć gdzieś bliżej pulpitu. Program można uruchomić tylko raz, alby go zatrzymać należy zrobić albo soft reset albo ubić jakimś menadżerem zadań (nie rejestruje się jako aplikacja windows i nie widać go jako aplikacji).
Pozdrawiam,
Sebastian