Od początku zakupu OMNI jestem z niej zadowolony. To świetny kombajn multimedialny z dobrym aparatem i świetną jakością odtwarzanej muzyki przez słuchawki. Przeszkadza mi tylko jedno, a właściwie to problem maja moi rozmówcy. Otóż skarżą się na to, że nie słychać mnie dobrze podczas rozmowy. Nawet siostra ostatnio powiedziała żebym nie trzymał tego telefonu pół metra od ucha

tymczasem mikrofon miałem przy samym otworze gębowym

Prawda jest taka, że strasznie słabo zbiera głos mikrofon w OMNI. Może da się coś poprawić modyfikując parametry. tak jak poprawić można głośność głośniczka? Mam już dość użerania się i krzyczenia do telefonu by ktoś mnie usłyszał. W k800i nie miałem tego problemu. Wątpię też żeby była to wada mechaniczna, ponieważ PDA wziąłem w Plusie nowiutkiego nieśmiganego

i od początku był cichy, na każdym romie oryginalnym, czy gotowanym. I900 działa z kartą Plusa, zawsze w 2G w Wawce, ale tak samo jest podczas video rozmowy w innym mieście. Przeglądam forum na bieżąco, widziałem już kilka wpisów z problemem jak mój, jednak nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie zagadnienie.