Punkty POI

• 23 Odpowiedzi
  • 4096 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rdcom

• 47
Punkty POI
« dnia: Sierpień 23, 2008, 17:39:54 »
Witam

Za cholerę nie mogę pobrać punktów POI wyskakuje mi błąd 1033. Może ktoś pomoże i prześle mi ściągnięte punkty POI. Jestem posiadaczem legalnej wersji automapy

*

Offline galileo

• *
  • 57
  • Sprzęt: F-S LOOX N560
Odp: Punkty POI
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2008, 19:02:21 »
Spróbuj utworzyć nowy plik na punkty POI.

*

Offline rdcom

• 47
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2008, 06:46:06 »
Próbowałem nic to nie dało. Powiedz skąd wziąść wszystkie POI najlepiej już ściagniete w jednym pliku

*

Offline idarek2008

• *
  • 73
  • GPS Inspired
    • Moja strona domowa
  • Sprzęt: Nokia 500
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2008, 11:57:13 »
Jeżeli ten problem masz od zawsze, to napisz na Support miplo i oni zaradzą.
Ja miałem podobnie, nie mogłem ani ściągnąć do pliku POI ani AMP na PC, bo nie widział AutoMapy i wyskakiwały błędy.
Napisałem do supportu że u mnie się tak nie da, bo mam program wgrany do wewnętrznej pamięci a nie na karte SD, i teraz już mogę działać.
AutoMapa Europy i Nokia 500 :)

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2008, 12:54:43 »
Podepnę się tutaj. Musiałem zrobić HR w swoim PDA. I doszedłem do wniosku, że nie ma co korzystać z starych ustawień i postanowiłem odświeżyć instalację Automapy. Pobrałem 5.1.1 oraz najnowsze miplosync. Instalacja gładko, synchronizacja gładko. Próba Automapy i OK.
W trakcie jazdy zauważyłem, że ikony Stacja benzynowa nie sa takie jak miałem zwykle. Używam scalonej kategorii Stacja benzynowa. Po powrocie wlazlem na miplo zmieniłem ikone na taką jak zawsze miałem. Synchronizacja. I ... nadal to samo - domyślna ikona. Dziwne. Moze dlatego, że ta kategoria wbudowana jest w Automapę. Gdyz np. jak scalem Uniwersytety na probe to zmiana ikon działa.

*

Offline idarek2008

• *
  • 73
  • GPS Inspired
    • Moja strona domowa
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 24, 2008, 13:08:04 »
Podepnę się tutaj. Musiałem zrobić HR w swoim PDA. I doszedłem do wniosku, że nie ma co korzystać z starych ustawień i postanowiłem odświeżyć instalację Automapy. Pobrałem 5.1.1 oraz najnowsze miplosync. Instalacja gładko, synchronizacja gładko. Próba Automapy i OK.
W trakcie jazdy zauważyłem, że ikony Stacja benzynowa nie sa takie jak miałem zwykle. Używam scalonej kategorii Stacja benzynowa. Po powrocie wlazlem na miplo zmieniłem ikone na taką jak zawsze miałem. Synchronizacja. I ... nadal to samo - domyślna ikona. Dziwne. Moze dlatego, że ta kategoria wbudowana jest w Automapę. Gdyz np. jak scalem Uniwersytety na probe to zmiana ikon działa.

A jak synchronizujesz POI? do pliku *.poi czy *.amp, bo stary format inaczej nazywa ikony punktów w katalogi Icons, niż nowszy.

Najlepiej przenieś ikony z katalogu Icons do komputera, te w PDA usuń i zrób synchronizację.

pozdr.

*

Offline miomiki

• **
  • 141
  • Sprzęt: Mio A701 (+2GB + Automapa 5.x) & Nokia 9300 (+1GB)
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 24, 2008, 17:47:45 »
Jeżeli ten problem masz od zawsze, to napisz na Support miplo i oni zaradzą.
Support miplo w ogole nie odpowiada na emaile.
Probowalem pisac do nich poprzez formularz kontaktowy na ich stronie i zero odzewu...

*

Offline t_e_d

• 478
    • http://stc.org.pl
  • Sprzęt: PalmV/Asus 716/HP iPAQ214/Magellan315/HI-303E/G_Rays2
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 24, 2008, 17:59:31 »
Napisalem do nich w piatek - odpowiedz mialem po 3 godzinach

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 24, 2008, 18:20:34 »
Próbowałem nic to nie dało. Powiedz skąd wziąść wszystkie POI najlepiej już ściagniete w jednym pliku

Jesteś kolego pewny Ze chcesz wszystkie poi  :-?
---------------------------------
Ja też miałem problem po HR i zainstalowaniu wszystkiego od początku nie chciało mi ściągać do końca POI (to znaczy ciągnęło ale kończyło się błędem)  pomogło wykasowanie starych POI które miałem pozostawione na karcie i to mimo że były to już pliki .amp
Tak że skasowałem katalog z POI w MiploSync  założyłem nowy bo poprzednio wybierałem już istniejący i od razu pociągnęło do końca.
Miplo ma swoje humory bo przy poprzedniej instalacji wybrałem stary plik z POI i było dobrze a teraz nie  :)
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline TanSid

• *
  • 66
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 24, 2008, 22:31:34 »
Dobry support, 3h, niezle...

*

Offline rdcom

• 47
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 25, 2008, 05:53:21 »
Ja też miałem problem po HR i zainstalowaniu wszystkiego od początku nie chciało mi ściągać do końca POI (to znaczy ciągnęło ale kończyło się błędem)  pomogło wykasowanie starych POI które miałem pozostawione na karcie i to mimo że były to już pliki .amp
Tak że skasowałem katalog z POI w MiploSync  założyłem nowy bo poprzednio wybierałem już istniejący i od razu pociągnęło do końca.
Miplo ma swoje humory bo przy poprzedniej instalacji wybrałem stary plik z POI i było dobrze a teraz nie  wesoły

Próbowałem już różnych sposobów, wykasowałem wszystkie, próbuję zapisywać pod inną nazwą w innym folderze nic to nie daje. Oczywiście nie chcę wszystkich POI używać ale wolałbym wszystkie niż wcale  :(
napisąłem do Miplo aby zmienili mi urządzenie z PDA na PC zobaczymy jeszcze nie odpisali a mineły już 2 dni

*

Offline idarek2008

• *
  • 73
  • GPS Inspired
    • Moja strona domowa
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 25, 2008, 08:29:37 »
Napisalem do nich w piatek - odpowiedz mialem po 3 godzinach

ja też pisałem w piątek, mimo  że zero odzewu to problem się mój rozwiązał - napewno nie sam, tylko ktoś z miplo chyba coś zrobił :)

Co do wszystkich POI to ja mam wrzucone wszystkie do mojej nawigacji i jest ładnie, nie muli i wszystko co trzeba pod ręką... oczywiście wyświetlanie i ostrzeganie wybrane, a nie wszystko :)

@rdcom, Spróbuj teraz synchronizację na PC, może zrobili a nie wysłali ci maila, tak jak mi ;]

*

Offline rdcom

• 47
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 25, 2008, 09:02:34 »
@rdcom, Spróbuj teraz synchronizację na PC, może zrobili a nie wysłali ci maila, tak jak mi ;]

Nie ma nie zrobili. Jak próbuję na PDA ściągać to dochodzi do 9 kresek i tak zostaje tylko reset pozostaje. Chyba najlepszym rozwiązaniem byłaby możliwość ściągania na PC.
Mam prośbę mógłbyś mi przesłać plik POI ?

*

Offline idarek2008

• *
  • 73
  • GPS Inspired
    • Moja strona domowa
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 25, 2008, 10:34:01 »
Nie ma nie zrobili. Jak próbuję na PDA ściągać to dochodzi do 9 kresek i tak zostaje tylko reset pozostaje. Chyba najlepszym rozwiązaniem byłaby możliwość ściągania na PC.
Mam prośbę mógłbyś mi przesłać plik POI ?

Zdaje mi się raczej że jesteś niecierpliwy. Ściąganie dużej liczby POI trochę trwa! na PC np. nawet do 15-20minut przy średnim transferze na poziomie 75Kb/s, a wgrywanie na kartę jednocześnie czy do nawigacji może zająć nieco dłużej.

Podczas synchronizacji wskaźnik leci nieco do 40-45% i tam się zatrzymuje i wówczas trwa pobieranie, i tak sobie stoi dłuższy czas.
Zaopatrz sie w program typu NetMeter to będziesz wiedział czy program korzysta z internetu czy nie i radzę... cierpliwości :)

pozdr.

*

Offline rdcom

• 47
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 25, 2008, 11:35:00 »
daje mi się raczej że jesteś niecierpliwy. Ściąganie dużej liczby POI trochę trwa! na PC np. nawet do 15-20minut przy średnim transferze na poziomie 75Kb/s, a wgrywanie na kartę jednocześnie czy do nawigacji może zająć nieco dłużej.

Podczas synchronizacji wskaźnik leci nieco do 40-45% i tam się zatrzymuje i wówczas trwa pobieranie, i tak sobie stoi dłuższy czas.
Zaopatrz sie w program typu NetMeter to będziesz wiedział czy program korzysta z internetu czy nie i radzę... cierpliwości wesoły

pozdr.

Zaznaczyłem tylko 2 punkty POI i czekałem około 45 minut i nic wskaźnik stał cały czas na 9 kresce

*

Offline idarek2008

• *
  • 73
  • GPS Inspired
    • Moja strona domowa
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 25, 2008, 13:21:54 »
Zaznaczyłem tylko 2 punkty POI i czekałem około 45 minut i nic wskaźnik stał cały czas na 9 kresce

A.. to co innego.
Wracając do początku, masz bład #1033 przy próbie synchronizacji na komputer?
Stąd pytanie, jakiej wersji AM używasz, i jeżeli najnowszej to czy napewno synchronizujesz do pliku AMP dla nowej AM?

*

Offline rdcom

• 47
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 25, 2008, 13:36:27 »
A.. to co innego.
Wracając do początku, masz bład #1033 przy próbie synchronizacji na komputer?
Stąd pytanie, jakiej wersji AM używasz, i jeżeli najnowszej to czy napewno synchronizujesz do pliku AMP dla nowej AM?

Używam najnowszej wersji AM, synchronizuję najnowszą wersją programu Miplo 1.2. Po instalacji tej najnowszej wersji miplo nie mam błędu 1033 poprostu synchronizacja staje na 9 kresce i koniec. Pomaga tylko reset PDA. Chyba nigdy nie będę miał tych punktów POI. Kiedyś problem ten u mnie nie występował zawsze wszystko działało miałem wszystkie POI od kiedy wprowadzili ten miplo jest problem.
Mogę Cię prosić o przesłanie wszystkich punktów POI na maila?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 25, 2008, 13:43:32 »
Używam najnowszej wersji AM, synchronizuję najnowszą wersją programu Miplo 1.2.

Najnowsza jest v1.4, albo masz starszą, albo pomyliłes numerki.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline idarek2008

• *
  • 73
  • GPS Inspired
    • Moja strona domowa
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 25, 2008, 13:53:18 »
Mogę Cię prosić o przesłanie wszystkich punktów POI na maila?

Zaktualizuj MiploSync do najnowszej wersji (1.4.0.1), sprawdź czy masz aktualny MiploKod i spróbuj synchronizacji.

*

Offline rdcom

• 47
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 25, 2008, 18:48:23 »
Zaktualizuj MiploSync do najnowszej wersji (1.4.0.1), sprawdź czy masz aktualny MiploKod i spróbuj synchronizacji.

Nic to nie dało pojawia się błąd 1014 i 1044 juz nie wiem co mam robic

*

Offline idarek2008

• *
  • 73
  • GPS Inspired
    • Moja strona domowa
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 25, 2008, 19:17:40 »
Nie napisałeś do jakiego pliku zapisujesz? POI czy AMP?

*

Offline rdcom

• 47
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 25, 2008, 19:20:55 »
Próbowałem jednego i drugiego formatu. Różnią sie tylko symbole błędu

*

Offline idarek2008

• *
  • 73
  • GPS Inspired
    • Moja strona domowa
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 25, 2008, 19:29:24 »
No to niestety, kierunek Support... ale niż to zrobisz, sprawdź czy bez problemów logujesz się na stronie MIPLO.PL, czy wprowadzony jest poprawny kod Miplo, czy jest aktywny. Czy w MiploSync podajesz prawidłowo nazwę użytkownika i hasło, oraz przejrzyj zakładkę Status w programie, i powiedz co się tam wyświetla po włączeniu programu i po próbie synchronizacji.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2008, 19:31:38 wysłana przez idarek2008 »

*

Offline rdcom

• 47
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 25, 2008, 19:43:47 »
No to niestety, kierunek Support... ale niż to zrobisz, sprawdź czy bez problemów logujesz się na stronie MIPLO.PL, czy wprowadzony jest poprawny kod Miplo, czy jest aktywny. Czy w MiploSync podajesz prawidłowo nazwę użytkownika i hasło, oraz przejrzyj zakładkę Status w programie, i powiedz co się tam wyświetla po włączeniu programu i po próbie synchronizacji.

Loguję się poprawnie. Miplo zmieniło mi urządzenie próbowałem z PC ściągnąć punkty POI nic z tego kolejne symbole błędu 1155 przy amp oraz 1005 przy formacie poits